Λένε πως κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν και παρόλο που η λέξη “ηγέτες” δεν είναι και η καταλληλότερη που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε, η έκφραση αυτή είναι δυστυχώς για κάποιους λαούς αντιπροσωπευτικότατη. Σαν την παροιμία “δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι” μόνο που στις εκλογές μίας χώρας μπορείς να κρίνεις εκατομμύρια ανθρώπους βλέποντας μόνο έναν και στην περίπτωση μας τον υποψήφιο για πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ.

Πριν από μερικές ημέρες ξεκίνησε η γνωστή Αμερικάνικη πολιτική σειρά Ηouse of Cards και ακόμα και ο αγαπημένος για πολλούς Frank Underwood, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει κάνει δυο φόνους, θα ήταν πολύ καλύτερη επιλογή από τον πραγματικό υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ για το 2016 Ντόναλντ Τραμπ. Όχι βέβαια πως η Ελλάδα είχε ή έχει να επιδείξει πολύ καλύτερες επιλογές αλλά αν σκεφτεί κανείς πως η Ευρώπη βαδίζει στα χνάρια των ΗΠΑ και πως η Ελλάδα δεν είναι τίποτα περισσότερο από το Μεξικό της Ευρώπης καλό θα ήταν να σχολιάσουμε την προοικονομία σε ένα έργο που δεν θα είμαστε απλά θεατές.

netflix-house-of-cards-fu2016-large-10

Μία ήπειρος χωρισμένη στα τρία με τον αδιάφορο Καναδά, τις ισχυρές ΗΠΑ και τη φτωχή λατινική Αμερική με τον Τραμπ να έχει ήδη προαναγγείλει την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, το οποίο όπως είπε θα κατασκευάσουν οι ίδιοι οι Μεξικανοί, και με μία Ελλάδα που όπως ανέφερε δε μπορεί να σωθεί. Αλήθεια όταν θα κλείσουν τα σύνορα και στην Ευρώπη πιστεύει κανείς πως η Ελλάδα θα είναι τίποτα περισσότερο από ένα ωραίο μέρος για καλοκαιρινές διακοπές για τους πλούσιους Ευρωπαίους; Το μόνο που δεν είναι ακόμα γνωστό είναι αν θα έχουμε κοινό νόμισμα ή εκτός από κλειστά σύνορα θα γυρίσουμε και στη δραχμή όπως με το δολάριο και τα Πέσο Μεξικού.

Ακραίος, προσβλητικός, παράλογος, άπιστος, με ρατσιστικές και γεμάτες χολή δηλώσεις ο Τραμπ βλέπει συνεχώς τα νούμερα του στις δημοσκοπήσεις να ανεβαίνουν, με πρόσφατα γκάλοπ της Wall Street Journal και του NBC να δείχνουν ότι το 42% των Ρεπουμπλικανών στηρίζουν τον Τραμπ, έναντι 39% που είναι αντίθετοι. Αν λοιπόν οι δηλώσεις του Τραμπ που παραθέτουμε παρακάτω αντικατοπτρίζουν το κοινό του και τα νούμερα αυτά δεν είναι «φτιαχτά», όπως οι Ελληνικές δημοσκοπήσεις και τα ΜΜΕ που τις προβάλουν, τότε θα έχουμε μία καλή ευκαιρία να δούμε το πραγματικό πρόσωπο των ΗΠΑ και του μοντέλου που προσπαθεί να μιμηθεί η Ευρώπη.

Αλήθεια αν αυτά είναι τα φανταστικά και τα πραγματικά πρόσωπα που έχουν να προβάλουν οι ΗΠΑ ως υποψήφιους προέδρους για το 2016 πόσο απέχουμε από το να δούμε τον Dan Bilzerian το 2020;

6.8.15 Για τα αμερικανικά σύνορα με το Μεξικό: «Σας είπα, χρειάζεται να χτίσουμε ένα τείχος και πρέπει να το κάνουμε γρήγορα»

7.8.15 Απευθυνόμενος σε μια γυναίκα που έπαιρνε μέρος στο πρώτο debate του κόμματος: «Μπορούσες να δεις ότι έβγαινε αίμα από τα μάτια της. Έβγαινε αίμα από … το τέτοιο της»

20.11.15 Στο δίκτυο NBC: «Οι μουσουλμάνοι πρέπει να εγγραφούν σε πολλά συστήματα εκτός των βάσεων δεδομένων (σ.σ. να φακελωθούν)…Θα εγγράφονται σε διαφορετικές περιοχές… Πρέπει να γίνει. Θα το εφαρμόσω απολύτως αυτό το μέτρο».

22.11.15 Για έναν Αφροαμερικανό που διέκοψε ομιλία του διαμαρτυρόμενος: «Ίσως θα έπρεπε να φάει ξύλο γιατί αυτό που έκανε ήταν αηδιαστικό».

8.12.15 Ανακοινώνει «Να υπάρξει πλήρης και ολοσχερής απαγόρευση της εισόδου οποιουδήποτε μουσουλμάνου στις ΗΠΑ».

Σχόλια