Σαββατοκύριακο: ύπνος, φαγητά, βόλτες, ταινίες, ποτά, έξοδοι, παρέες… so many things so little time! Ξέρουμε ότι πάντα αυτές τις άγιες μέρες της εβδομάδας διχάζεσαι ανάμεσα στο couch potato που είσαι και στο party animal που κρύβεις μέσα σου, γι’ αυτό κι εμείς σου δείχνουμε τον τρόπο να απολαύσεις τις πολύτιμες 48 ώρες που ακούν στο όνομα Σάββατο και Κυριακή μέσα και έξω από το σπίτι.

 

ΜΕΣΑ

Είναι ακόμα χειμώνας και το Σαββατοκύριακο προφανώς και δεν υπάρχει λόγος να βγάλεις τις πυτζάμες σου και να ετοιμαστείς για να βγεις, μιας και ούτως ή άλλως στο κέντρο (και όχι μόνο) γίνεται πάντα της κακομοίρας. Οπότε τι καλύτερο από το να μείνεις στο σπίτι και να φωνάξεις την παρέα σου – ή το έτερον ήμισυ – για ένα χαλαρό βράδυ στο σπίτι;

2d5064d1c462dab698c48e87d51cf404

Πες το με…

Με λίγα λόγια, το Celebrity Game Night στη μορφή application! Η εφαρμογή του Mitato Lab περιλαμβάνει τέσσερα mini games (Πες το με: Παντομίμα, Ντιν, ένα Φωνήεν, μια Λέξη) και είναι η τέλεια ευκαιρία για να γελάς για ώρες μαζί με τους φίλους σου.

pes_to_me_feature_graphic

Ταινία

Όντας και οι δυο μας μεγάλοι fan του animation, έχουμε να σου προτείνουμε μια ταινία της Disney που ίσως έχει ξεφύγει της προσοχής σου, το Big Hero 6. Πρόκειται για την ιστορία του μικρού Hiro, ιδιοφυΐας στη ρομποτική, ο οποίος μετά το χαμό του αδερφού του βρίσκεται μπλεγμένος με τον Baymax, ένα φουσκωτό ρομπότ. Οι δυο τους μπλέκουν σε περιπέτειες που χαρίζουν άφθονο γέλιο αλλά και συγκινητικές στιγμές.

Σειρά

Αν έχεις σκοπό να κάτσεις όλο το Σαββατοκύριακο στο σπίτι και να λιώσεις με μια σειρά, η ιδανικότερη επιλογή είναι το How To Get Away With Murder. Η σειρά του αμερικανικού ABC διανύει τον δεύτερο κύκλο της και είναι άκρως εθιστική. Η βραβευμένη με EMMY και SAG Viola Davis ενσαρκώνει εξαιρετικά το ρόλο της Annalise Keating, μιας καθηγήτριας-δικηγόρου ποινικού δικαίου, που μαζί με μια ομάδα φοιτητών της αναλαμβάνουν ποινικές υποθέσεις και ταυτόχρονα βρίσκονται και αυτοί μπλεγμένοι σε μια σειρά γεγονότων γύρω από έναν φόνο.

Tasty

Είτε μείνεις μόνος είτε έρθουν και οι φίλοι σου, παραδέξου ότι τα υπέροχα τοστάκια που φτιάχνεις δεν ικανοποιούν πλήρως τον ουρανίσκο σου. Υπάρχουν άπειρες εναλλακτικές που δεν απαιτούν πολύ περισσότερο χρόνο και ικανότητες. Πολλές από αυτές θα βρεις στο Tasty, παρουσιασμένες μέσα από μια σειρά υπέροχων και άκρως λιγουρευτών βίντεο. Έτσι, το μενού γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο – και πολλά άλλα – μπορεί να αποκτήσει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον!

 

ΈΞΩ

Εντάξει, είπαμε ότι δεν αξίζει πολύ να αφήνεις την θαλπωρή του σπιτιού σου το Σαββατοκύριακο, αλλά από την άλλη πότε θα βγεις; Τις καθημερινές που δουλεύεις ή έχεις μάθημα; Ντύσου λοιπόν πρόχειρα, (βάλε το κραγιόν σου) και βγες έξω, γιατί στο κάτω κάτω, αν δεν ζήσεις τώρα, πότε;

96c445ddfcc98d9427c699be8eaebb64

Βόλτα

Ο καιρός σιγά σιγά φτιάχνει και επειδή ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει, εκμεταλλεύσου το και πήγαινε μια βόλτα. Εμείς έχουμε να σου προτείνουμε τον Λόφο Στρέφη, που, αν και σχετικά αναξιοποίητος και αδιαμόρφωτος, προσφέρει μια από τις καλύτερες θέες στην πόλη. Πάρε λοιπόν το φίλο σου ή το σκύλο σου και ξεκίνα να ανηφορίζεις! Κι αν κουραστείς πολύ, μπορείς μετά να πιεις έναν καφέ και να χαλαρώσεις στα αγαπημένα μας Εξάρχεια, που τα πρωινά του Σαββατοκύριακου μοιάζουν με γειτονιά βγαλμένη από άλλη δεκαετία.

Λόφος Στρέφη

Λόφος Στρέφη

Όλο Κάτι Λύπη

Η νέα έκθεση του Sonke με τίτλο “Όλο Κάτι Λύπη” είναι η τέλεια αφορμή για να βγεις από το σπίτι το πρωί του Σαββάτου. Ο χώρος τέχνης Art Zone 42 (Βασιλέως Κων/νου 42, Αθήνα) έχει γεμίσει με τα έργα του γνωστού έλληνα graffiti artist. Ασπρόμαυρες φιγούρες με κόκκινα χείλη, κλειστά μάτια και στροβιλισμένα μαλλιά θα σου προσφέρουν την απαραίτητη δόση τέχνης για το Σαββατοκύριακο. Αν πάλι δεν προλάβεις να πας το Σάββατο, μην ανησυχείς, η έκθεση παραμένει ανοιχτή μέχρι τις 5 Μαρτίου.

lipi

Brunch

Το Σαββατοκύριακο είναι ευκαιρία, μιας και έχεις χρόνο, για  ένα βασιλικό πρωινό! Ή μάλλον, μιας και δεν ξυπνάς τόσο νωρίς, για ένα βασιλικό πρωινομεσημεριανό, aka brunch που λέμε και στα ελληνικά. Και αφού το The Breakfast Club του Λονδίνου σου πέφτει μακριά, εμείς σου προτείνουμε τα εξής μαγαζιά, όπου μπορείς να απολαύσεις ένα πλουσιοπάροχο brunch ισάξιο της Queen Elizabeth, χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία. Και δεν χρειάζεται να πας μακριά: αν μένεις βόρεια, δοκίμασε το 9Βήτα στο Χαλάνδρι, αν κινείσαι στο κέντρο επισκέψου το The Handlebar ή αν ο δρόμος σε βγάλει λίγο νοτιότερα, προτίμησε το αγαπημένο Μπελ Ρέυ στο Κουκάκι.

Σαββατοκύριακο

 

Ποτό

Αν αποφασίσεις να βγεις για ένα απλό ποτάκι (βρε αδερφέ), υπάρχουν μέρη όπου όντως η νύχτα σου θα είναι χαλαρή και δεν θα σιχτιρίζεις την ώρα και τη στιγμή που βγήκες από το σπίτι για να στριμωχτείς σε ένα τετραγωνικό ως ένα άλλο πρόβατο προς σφαγή. Εμείς σου προτείνουμε να αποφύγεις το κέντρο και να προτιμήσεις τα προάστια. Στα νότια, πέρνα μια βόλτα από τη Fabbrica στην Αργυρούπολη, όπου μπορείς να πιεις το ποτό σου σε έναν όμορφο χώρο με urban αισθητική. Δίπλα στο μετρό του Χολαργού μπορείς να επισκεφθείς το Boogie Bar, όπου αξίζει να δοκιμάσεις cocktails που δεν θα συναντήσεις αλλού. Αν πάλι δεν μπορείς να μείνεις μακριά από το αγαπημένο σου κέντρο, απομακρύνσου τουλάχιστον λίγο από το ιστορικό τρίγωνο και πήγαινε μέχρι τα Άνω Πετράλωνα, όπου θα συναντήσεις τον Κύριο Χου, όπου πέρα από το ποτό σου θα απολαύσεις και πολύ καλή μουσική.

Σαββατοκύριακο

photo by Orestis Argyropoulos

Αυτά λοιπόν αγαπητέ μας αναγνώστη! Ζύγισε τα υπέρ και τα κατά, σκέψου αν αξίζει περισσότερο να ντυθείς και να βάλεις παπούτσια ή να μείνεις κάτω από το πάπλωμα, και πάρε τη σοφή σου απόφαση! Εμάς πάντως, με τόσες προτάσεις, μάλλον θα μας βρεις να κάνουμε βόλτα στο λόφο του Στρέφη με τις παντόφλες και να πίνουμε κοκτέιλ βλέποντας σειρές… μπέρδεμα!

Νάντια & Βασίλης

Σχόλια