Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανοίγει γι’ άλλη μια φορά τις πόρτες του με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους!

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το μήνα Φεβρουάριο  διοργανώνει προγράμματα και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους με θέατρο, συναυλίες, διαλέξεις και μουσική!

Πρόγραμμα

Κυριακή, 21/2/2016, 12.00

Συναυλία Τσέπης

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει μια μικρή συναυλία “τσέπης” με πιάνο και με μία ή δύο φωνές. Με σκηνικό το νέο σπίτι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, μονωδοί και μουσικοί κάνουν μια πρώτη σύνθεση του λυρικού θεάτρου με τη νέα τοπογραφία που δημιουργείται στο ΚΠΙΣΝ.

Με τους: Γεωργία Ηλιοπούλου (υψίφωνος), Σταμάτης Μπερής (τενόρος), Δόμνα Χάλαρη (πιάνο).

Πέμπτη, 25/2/2016, 17.00

Σεμινάριο θεάτρου: Η μικρή μας πόλη

Έργο του θεατρικού κανόνα, Η Μικρή μας Πόλη, του Θόρντον Ουάιλντερ, βραβευμένη με Πούλιτζερ, με μεγάλες καινοτομίες φόρμας για την εποχή της, είναι διαχρονική και οικουμενική. Μια πόλη που μοιάζει με όλες τις μικρές πόλεις, με κατοίκους σαν όλους τους καθημερινούς ανθρώπους, που στοχάζονται για τον καιρό που περνάει, για το θάνατο και τους κύκλους της ζωής, για το μεγαλείο της φύσης, για τα υπαρξιακά ζητήματα.

Το σεμινάριο ανιχνεύει το έργο και το ύφος του και παρουσιάζει σκηνές με συλλογική και διαδραστική συνεργασία.

Σχεδιασμός- υλοποίηση: Αθηνά Δελιάδη, ηθοποιός-σκηνοθέτης

Παρασκευή, 26/2/2016, 17.00

Διάλεξη ψυχολογίας: Πώς να αντιμετωπίσω τα απαιτητικά “αφεντικά” και συγκρούσεις με συναδέλφους

Η αποτελεσματική διαχείριση απαιτητικών καταστάσεων στον εργασιακό χώρο συμβάλλει στην ενίσχυση του αισθήματος ευχαρίστησης, βελτιώνοντας το κλίμα συνεργασίας μεταξύ συναδέλφων. Ενισχύει την αυτοπεποίθηση των ατόμων, δημιουργώντας ευκαιρίες για τη σύναψη παραγωγικών επαγγελματικών σχέσεων. Η διάλεξη παρουσιάζει ποικίλες επικοινωνιακές δεξιότητες, με σκοπό οι συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης δυσκολιών, που σχετίζονται με τον εκάστοτε εργοδότη ή συνάδελφο.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, τα θέματα, τα οποία θα παρουσιαστούν, συμπεριλαμβάνουν: τρόπους έκφρασης άρνησης ή διαφωνίας, αποβάλλοντας τον αρνητισμό, παρουσίαση των διαφόρων τύπων επικοινωνίας, τρόπους βελτίωσης των επικοινωνιακών λαθών που μπορεί να προκύψουν κοκ.

Ομιλητής: Χριστίνα Πατίτσα, ψυχολόγος

Το ΚΠΙΣΝ ανοίγει το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος!

Κυριακή, 28/2/2016, 11.30

Παιδικό εργαστήριο: Musical Steps

-απαιτείται προεγγραφή-

Το Musical Steps είναι ένα επιτυχημένο σύστημα μουσικής και κίνησης που εδρεύει στη Σκωτία και λειτουργεί για 2η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια δημιουργική απασχόληση γονέα-παιδιού που ενδυναμώνει τη σχέση τους. Κύριοι στόχοι είναι η μουσική καλλιέργεια, η ενθάρρυνση του λόγου και η κοινωνικοποίηση του παιδιού. Το μάθημα έχει συγκεκριμένη δομή, με τραγούδια σε ελληνικά και αγγλικά, επαφή με μουσικά όργανα και πλούσιο οπτικό υλικό για το παιχνίδι.

Το εργαστήριο θα έχει ως θέμα το τσίρκο.

Για γονείς και παιδιά βρεφικής ηλικίας (8-18 μηνών).

Σχεδιασμός- υλοποίηση: Εύη Θεοδωράκου, μουσικός παιδαγωγός, Βάλια Γιαλιά, αντιπρόσωπος του Musical Steps στην Ελλάδα.

Βασικές πληροφορίες

Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Διεύθυνση: Ευρυπίδου και Δοϊράνης, Καλλιθέα

Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις

Η προεγγραφή γίνεται μέσω e-mail ή τηλεφωνικά:

Τρίτη-Παρασκευή: 10.00-19.00

Σάββατο-Κυριακή: 10.00-18.00

Δευτέρα: κλειστό

Πληροφορίες τηλεφωνικά στο 210-8778396/8

ή με email στο visitorscenter@snfcc.org

 

Σχόλια