Το camping (ελεύθερο ή οργανωμένο) πέρα από μόδα είναι και τρόπος ζωής. Για όσους έχουν κάνει camping η παρακάτω λίστα απλά θα σας υπενθυμίσει τι θα χρειαστείτε γιατί κάθε φορά κάτι ξεχνάς και το θυμάσαι στο πλοίο.Για όσους δεν έχετε κάνει στη λίστα θα δείτε πράγματα που δε θα πιστεύτε ότι μπορεί να χρειαστούν και θα σας βοηθήσει να είστε πιο οργανωμένοι γιατί στο camping ποτέ δεν είσαι τόσο οργανωμένος όσο θα μπορούσες να είσαι και πάντα θ’ αναρωτιέσαι “μα αυτό γιατί δε το πήρα”

1.Σκηνή

Το προφανές. Δεν είναι όμως τόσο προφανές όσο φαίνεται.

Η σκηνή σου πρέπει να είναι πολύ άνετη,να χωράς ν ‘άλλάζεις,να κινείσαι,παράλληλα με τους συγκάτοικους ή όχι. Η αγορά της σκηνής λοιπόν μετατρέπεται αυτομάτως σε ιεροτελεστία.Πρέπει να δείτε προσεκτικά τις διαστάσεις πριν την αγοράσετε. Μπορεί κάποιες να λένε για 2 άτομα αλλά να εννοούν ένα νάνο…

Συνιστούμε επίσης να πάρετε έξτρα πασαλάκια. Είτε έχει αέρα είτε όχι το πιο πιθανό είναι τα πασαλάκια σας να χαλάσουν,να στραβώσουν,να μη μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

2.Σκοινί

Το σκοινί θα χρειαστεί είτε για να στηρίξεις με κάποιο αυτοσχέδιο τρόπο σ’ ένα δέντρο (ο οποίος εάν πετύχει σε μετατρέπει αυτομάτως σε χαμένο ταλέντο στη φυσική) ή σε απλώστρα. Που θ ‘απλώνεις το μαγιώ, τις πετσέτες; (προφανώς θα πάρετε και μανταλάκια!)

3.Καρέκλακι

Όταν ήσουν μικρός κορόιδευες τους γονείς σου που έπαιρναν καρεκλάκια στις παραλίες αλλά στο camping θα τα χρειαστείς. Φυσικά όχι ακριβώς αυτά…Υπάρχουν κάτι ειδικά/ιδανικά καρεκλάκια για camping τα οποία κλείνουν, είναι ελαφριά και εύκολα στη μεταφορά.

Εάν δεν έχεις ένα καρεκλάκι όταν θα μαζεύονται όλοι γύρω από την hot σκηνή του αγοριού με τη κιθάρα και την ωραία φωνή εσύ θα κάθεσαι όρθιος και θ’ αναρωτιέσαι γιατί δε πήρες καρεκλάκι!

4.Λάμπες/Φαναράκια

Θα πάρετε ένα ο καθένας. Χρειάζεται για να κυκλοφορείς το βράδυ στο χώρο και για ν’ αλλάζεις. (Θα πάρετε και αρκετές μπαταρίες μαζί,τελειώνουν πιο γρήγορα απ’ότι νομίζετε.)Επίσης ένας μικρός βολικός φακός για να μη κουβαλάτε στις βραδινές εξόδους το φανάρι,είναι μια καλή επιλογή.

5.Μεγάλα μπουκάλια νερό

Αυτά βασικά θα τα προμηθευτείτε από εκεί. Ο λόγος της ύπαρξης τους (πέρα απ΄το γεγονός ότι θα σας ξεδιψάσουν) είναι να ξεπλένουν τα πόδια σας πριν μπείτε στη σκηνή.(προφανώς θα τα γεμίσετε με νερό από τη θάλασσα ή από το ντους,μη χαλάσετε πόσιμο νερό για τα πόδια σας! ) Από εκεί που θα πλυθείτε μέχρι τη σκηνή υπάρχει σίγουρα μια απόσταση, πιθανότατα με χώμα..τα πόδια σας όσο και να προσέξετε θα βρωμίσουν.Έχει μεγάλη σημασία να διατηρείτε τη σκηνή σας καθαρή,να την αερίζετε συχνά (γεμίζει σκόνη και βρωμίζει πολύ εύκολα)

6.Μαξιλάρι

Δεν είναι υπερβολή.Ακόμη και για τους ακραίους τύπους που δε χρησιμοποιούν μαξιλάρι,ένα μικρό μαξιλαράκι (τύπου καναπέ) θα χρειαστεί.Πάρτε και 2 μαξιλαροθήκες ν’αλλάζετε.

7.Αρκετό χαρτί υγείας

Είτε το camping είναι οργανωμένο είτε όχι, το χαρτί υγείας πάντα χρειάζεται..

8.Ρούχα

Αυτή η συμβουλή είναι κυρίως για τις γυναίκες.Μη πάρετε πολλά ρούχα,δε θα τα βάλετε.Όχι επειδή δε θα προλάβετε.Στη σκηνή δε θα έχετε ντουλάπα να τα βάλετε,τα περισσότερα θα τσαλακωθούν.Πάρτε ρούχα που μπορείτε να τα βάλετε τις περισσότερες ώρες.Αφιερώστε τον περισσότερο χώρο στα καθημερινά ρούχα της παραλίας και λιγότερα για το βράδυ. Αυτά είναι τα χρήσιμα.Πάρτε 2-3 μαγιώ να έχετε ν’αλλάζετε. Παρεό  και είστε τέλεια.

9.Αθλητικά

Αυτό εξαρτάται κυρίως από το νησί που θα πάτε και δεν έχει να κάνει πολύ με το camping αλλά έχουμε την εσωτερική ανάγκη να σας το πούμε. Σχεδόν σε ΚΑΘΕ ελληνικό νησί υπάρχουν μια ή δυο παραλίες που πρέπει να κάνεις αναρρίχηση,πεζοπορία για να φτάσεις.Τ ‘αθλητικά είναι απαραίτητα και κάθε χρόνο αναρωτιέσαι γιατί δε τα πήρες!

10.Εντομοαπωθητικά

Θα πάρετε το κλασσικό/διαχρονικό/βρωμιστερό αλλά πολύ χρήσιμο ΦΙΔΑΚΙ.Το οποίο όμως θα χρησιμοποιήσετε πολύ προσεκτικά,μη πάρει φωτιά το camping (αφού το ακουμπάτε θα πλένετε τα χέρια σας).Σπρέυ για τα κουνούπια θα χρειαστείτε οπωσδήποτε.Η κουνουπιέρα στη σκηνή είναι παραπλανητική,τα ζουζούνια πάντα τρυπώνουν.

11.Μοιραστείτε τα πράγματα

Σαμπουάν,αφρόλουτρα,μανταλάκια,χαρτί υγείας,ξηρά τροφή(να προτιμάτε μπισκότα χωρίς σοκολάτα για να διατηρηθούν)είναι πράγματα που θα χρησιμεύσουν σε όλη τη παρέα και αν ο καθένας κουβαλήσει όλα αυτά ξεχωριστά θα χρειαστεί 2 σακίδια. Μοιραστείτε τα πράγματα . Άλλος θα πάρει το σαμπουάν,άλλος το αφρόλουτρο,άλλος ξηρά τροφή,άλλος σπάγγο και πάει λέγοντας.Έτσι θα εξοικονομήσετε όλοι χώρο,δε θα ξεχάσετε κάτι και θα είστε όλοι ευχαριστημένοι.

Μιας και μιλάμε για camping ας θυμηθούμε το άρθρο της Ναταλίας Νικολοπούλου για ασφαλές μαγείρεμα στο camping (γεγονός που δεν αναφέραμε εδώ καθώς θεωρούμε ότι θα σας καλύψει αυτό το άρθρο.

 

Σχόλια