Διακοπές στην Λευκάδα – Ένας πλήρης οδηγός για όσους θέλετε ή έχετε προγραμματίσει να επισκεφτείτε την Λευκάδα!

Διακοπές Ρεεεεεε! Τρελαίνομαιιιιι!

Άλλωστε κάθε καλοκαίρι, έρχεται η μέρα που είτε με τον έναν, είτε με τον άλλο τρόπο, εμείς οι Έλληνες βρίσκουμε την λύση να αποδράσουμε, έστω και ένα τριήμερο -μέσα στο διάστημα Ιουλίου και Αυγούστου-από την καθημερινότητά μας. Τρέχουμε μανιωδώς όλο τον χρόνο, όλη την ημέρα, όλες τις ώρες και αυτό που έχουμε στο μυαλό μας μονίμως (μετά το γκομενάκι), είναι το που θα πάμε Holidays το καλοκαίρι! Γυρίζουμε από αυτές και μέχρι τα Χριστούγεννα ακόμα σκεφτόμαστε πόσο ωραία περάσαμε, ενώ από τα μέσα Ιανουαρίου, αρχίζουμε να ψαχνόμαστε για το πως θα οργανώσουμε τις επόμενες.   

Ξεκινάω λοιπόν!
Αγαπάμε φύση, γουστάρουμε θάλασσα, ενώ λατρεύουμε βουνό και πράσινο!

Οπότε θέτουμε ως προορισμό μας το Ιόνιο, όπου όλα τα νησιά του (μηδενός εξαιρουμένου), μας αντιπροσωπεύουν πλήρως!
Όλη η συντακτική ομάδα του Frapress, έγινε μάρτυρας μιας πρωτοφανούς επίδειξης δύναμης, που επέδειξε μεγάλο στέλεχος του site μας, έχοντας στην θέση του θύματος την πάρτι μου! Και το αναφέρω αυτό γιατί, ενώ είχα δηλώσει πρώτος ότι ήθελα να γράψω για την Κεφαλονιά ή την Κεφαλλονιά (ούτε ο δήμαρχος της, δεν έχει μάθει ακόμα πως γράφεται), τελικά επικράτησε η ρήση, πως το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό!

Επειδή όμως του ”Πολέμαρχου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ”, εγώ θα σας πάω σε απίστευτη νησούμπα, χωρίς καν ακτοπλοϊκά εισιτήρια! Ναι ναι σωστά καταλάβατε… Πάμε Λευκάδα!
χαρτης leykada

Γεμίζουμε ντεπόζιτο με βενζίνη, κλείνουμε με την βοήθεια του κολλητού μας το πορτ μπαγκάζ (με υπερπροσπάθεια καθώς το γκομενάκι της παρέας, έχει βάλει στις βαλίτσες της και όλα τα ”χειμωνιάτικα” καλού κακού), αγοράζουμε καφεδάκι – του οποίου τα παγάκια ΞΕ-ΧΕΙ-ΛΊ-ΖΟΥΝ-  και ξεκινάμε!

Εφόσον εισέλθουμε εντός της Πάτρας, παίρνουμε τηλ την μαμά, να της πούμε ότι είμαστε ζωντανοί (διασχίζοντας την εθνική οδό Αθηνών – Πατρών) και ότι έχουμε ακόμα στα χέρια μας το μέταλ – πέταλ που μας έδωσε (μαζί με εικονίτσες, λαδάκια και αγιασμούς)! Ζούμε την απίστευτη εμπειρία της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου, διασχίζουμε πορεία μέσα από δάση-βουνά-ποτάμια-υποθαλάσσιες σήραγγες και με τελευταία πίστα μια πλωτή και γραφική γεφυρούλα 20 μέτρων (μετά από ένα αρκετά πλούσιο και εποικοδομητικό 5ωρο ταξιδάκι), μπορούμε να αναφωνήσουμε όλοι μαζί το…
”Τσουπ Φτάσαμε”!

”Και τι κάνουμε τώρα ρε παιδιά;” Ρωτάει το γκομενάκι που κάθεται πίσω! Πάμε στο ξενοδοχείο, αφήνουμε τα πράγματα, βάζουμε μαγιό και τραγουδώντας το ”in the summertime” από Shaggy,
https://www.youtube.com/watch?v=nW_MJRscgHE

πάμε να κάνουμε το πρώτο μας μπανάκι στο Κάθισμα!

kathisma-beach-0845

Εύκολα προσβάσιμο και πολύ κοντά στην πρωτεύουσα, είναι η καταλληλότερη πρώτη επιλογή μετά από την κούραση του ταξιδιού! Οργανωμένη παραλία, καταγάλανα νερά, με μεγάλη άπλα και κενά (σαν αυτά που άφηνε στην άμυνα της η Βραζιλία σκεφτείτε) για ρακέτες, βόλεϋ και ότι άλλο γουστάρετε να παίξετε τέλος πάντων. Δίπλα ακριβώς βρίσκεται και ο Αγ.Νικήτας! Περάστε στην επιστροφή για καμιά βολτούλα με παγωτάκι. Αλήθεια σας λέω, θα χαλαρώσετε…

Λευκάδα

Άγιος Νικήτας

Το βράδυ βγαίνουμε στα μπαράκια της πρωτεύουσας, όπου υπάρχει ”νυχτερινή ζωή” και σίγουρα θα μετανιώσουμε που πήραμε μαζί και την φίλη μας! Μην διανοηθείτε να μην πάτε στην αριστερή πλευρά της πόλης ένα βραδάκι, να πιείτε κοκτέιλ κάτω από τους Μύλους, αγναντεύοντας την θάλασσα που βρίσκεται ”5 μέτρα” από τα πόδια σας.

Λευκάδα

Λευκάδα

Πόρτο Κατσίκι

Ξημερώνει η επόμενη μέρα και για να βγάλουμε τα SOS από νωρίς (για να μην τρέχουμε στο τέλος), πάμε στην Βασιλική να πάρουμε καϊκάκια, να κάνουμε την διαδρομή Πόρτο Κατσίκι και Εγκρεμνοί. Σε αυτές τις παραλίες μπορείτε να πάτε και οδικώς, όμως καλό θα ήτανε πριν ξεκινήσετε με το αυτοκίνητο, να έχετε βρει και τις 7 DragonBalls! Εγώ που το έκανα με το τουτού μου, ευγνωμονώ τον Θεό που στάθηκε δίπλα μου! Ά, η αλήθεια είναι ότι με τα καϊκάκια, θα γλιτώσετε και τα σκαλιά που έχουν οι παραλίες! Μετά από την κατάσταση του γλαρώματος που θα βρίσκεστε… η επιστροφή στην άνοδο θα είναι βασανιστήριο (150 σκαλιά στην μία και 300 στην άλλη), ”Trust me”.

Λευκάδα

Εγκρεμνοί

Να ξέρετε από την Βασιλική υπάρχει και καραβάκι που σε 10′ σε πάει και στο Αγιοφύλλι! Είναι ένα κοντινό νησάκι, που ξεχωρίζει  για τα σμαραγδένια νερά του! Ξεφεύγει πολύ από τα γαλάζια και τιρκουάζ χρώματα, της Δυτικής πλευράς του Νησιού. Κορυφαία ψαγμενιά! Και ειδικά άμα είστε με το έτερον ήμισυ, είναι ο ιδανικός τόπος για να της πείτε πόσο την αγαπάτε, πόσο ερωτευμένοι είστε με μαζί της και όλα τα άλλα μπλα μπλα μπλα που θέλει να ακούσει.

Καλά ρε άμπαλε… Μας έπρηξες! Από την Βασιλική εκείνο, από την Βασιλική το άλλο. Και τι είναι τελικά αυτή η Βασιλική; Έχετε δίκαιο. Η Βασιλική, λοιπόν, είναι ένα χωριό, σαν πολύ μικρή πόλη, με κόκκινα σπιτάκια, όπου οι παραλίες της λόγω των έντονων ανέμων τους, προσφέρονται για wind serf και για θαλάσσια σπορ. Όμορφα σοκάκια, ωραίες ταβερνίτσες και γενικά άλλος αέρας βρε παιδάκι μου. Α και για να μην λέτε ότι δεν σας προειδοποίησα… Πραγματικά πολύ Ιταλίδα! Ποοοοοολύ Ιταλίδα!

Λευκάδα

Ιταλίδες στην Βασιλική

Ωραία πάνε και τα SOS. Και τώρα τι κάνουμε ; 

Αρχικά πάμε στο Νυδρί! ΠΡΟΣΟΧΗ όμως! Πολλοί τουρίστες, δεν μιλάει ελληνικά σχεδόν κανείς και σου πιάνουν τον γλουτό στις τιμές! Όμως το Νυδρί παίζει να είναι ότι πιο γραφικό έχει να αναδείξει η Λευκάδα!  Νικιάννα  (χαλαρή όμορφη παραλία, με τρελό ίσκιο μετά τις 16:00μμ), κρουαζιέρα σε Μεγανήσι, Σκορπιό και στον κόλπο του Βλύχου (θα πάθετε την πλάκα σας) και άμα λάχει για βόλτα ένα απόγευμα να πάτε και στο Μοναστήρι της Φανερωμένης-”ευλογημένη φάση τέκνον μου”- για να δείτε την απίστευτη θέα της πόλης (να κάνουμε και την μανούλα υπερήφανη)! Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε τους εντυπωσιακούς-ανυπέρβλητους-και ”όλα τα λεφτά” καταρράκτες στο Δημοσάρι (λίγο έξω από το Νυδρί)!

Θέλετε και άλλα….; Είπαμε να κάνουμε διακοπές, όχι να τρέχουμε όλη μέρα! Σίγουρα έχει πολλά ακόμα ενδιαφέροντα μέρη αυτό το ”εξωτικό νησί”, που συνδυάζει την έντονη τουριστική ζωή της Ζακύνθου, με τις απίστευτες παραλίες της Κεφαλονιάς! Όμως εγώ με τις δύο φορές που επισκέφτηκα την Λευκάδα στο παρελθόν, σας προτείνω εφόσον έχετε χρόνο και χρήμα, να κάνετε και καμιά μονοήμερη εκτός νησιού!

Μια βόλτα στο Μονολίθι Πρεβέζης, ή στην ξακουστή Πάργα! Εμένα η χάρη μου είχε φτάσει τότε μέχρι και στα Ζαγοροχώρια, στα ποτάμια!

Και επειδή όπως την κόβω την δουλειά φέτος, θα πάω για τρίτη φορά-μεταξύ δεύτερης και τρίτης βδομάδας Αυγούστου- έτσι και με πετύχετε πουθενά μην με χαιρετήσετε! Εκτός αν είστε ξανθιές, δίμετρες, με λακκάκια στην μέση και τατουάζ στον ώμο (προφανώς και αστειεύομαι)!
Καλό καλοκαίρι να έχουμε παιδιά και μην ξεχνάτε:

‘Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά, σε θάλασσες και ακτές!”

Σχόλια