Θέλεις έναν προορισμό κοντά στην Αθήνα; Σου βρήκαμε νησιά κοντά στην Αθήνα, στα οποία θα περάσεις υπέροχα!

Δες ποια είναι…

1. Αίγινα

Η Αίγινα είναι ένα από τα πιο κοντινά και όμορφα νησιά στην Αττική. Ένα νησί με υπέροχες παραλίες αλλά και αξιοθέατα. Αν είναι η πρώτη σου επίσκεψη στο νησί μην ξεχάσεις να περάσεις από την Εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου και να κάνεις μια βόλτα στην πόλη με άμαξα.

Επιπλέον, μην ξεχάσεις να κάνεις μπάνιο στα Λουτρά της Σουβάλας, μια μικρή ήσυχη παραλία με όμορφη αμμουδιά.

2. Αγκίστρι

Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 55 λεπτών από τον Πειραιά, γεγονός που τον καθιστά εξαιρετικό προορισμό για το τριήμερο. Μπορεί να είναι αρκετά μικρό αλλά έχει φανταστικές παραλίες. Επιπλέον, αξίζει να νοικιάσεις ποδήλατο και να γυρίσεις με αυτό το νησί!

Θα πας για camping; Δες εδώ τι πρέπει να έχεις μαζί σου!

3. Άνδρος

Η Άνδρος είναι ο τέλειος κοντινός προορισμός αν αγαπάς τις όμορφες παραλίες. Το συγκεκριμένο νησί είναι το προσωπικό μου αγαπημένο για πολλούς λόγους όπως για τα πανέμορφα τοπία του, τις αμμώδεις παραλίες του, αλλά και το φαγητό του.

Δεν γίνεται βλέπεις να επισκεφτείς την Άνδρο και να μην φας την περίφημη σπεσιαλιτέ του νησιού, φουρτάλια, που θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι σαν μια ομελέτα με λουκάνικα!

4. Τζια

Μόλις μία ώρα από τον Πειραιά, η Τζια είναι ένα από τα πιο κοντινά νησιά στην Αττική. Η Τζια ή αλλιώς Κέα εκτός από τις απίστευτες παραλίες που διαθέτει, έχει και αρχαιολογικούς χώρους που αξίζει να δεις. Ένας από αυτούς είναι τα ερείπια του ναού, αλλά και το θέατρο με θέα στη θάλασσα.

 

Επιπλέον, θα σου πρότεινα να επισκεφτείς την Αρχαία Καρθαία, αλλά και το αρχαίο γλυπτό σήμα του νησιού, το λιοντάρι της Κέας!

Δες εδώ: 5+1 τρόποι να κάνεις οικονομικές διακοπές!

5. Σπέτσες

Άλλο ένα νησί που απέχει μόλις δύο με τρεις ώρες, αυτή τη φορά όμως από το λιμάνι του Πειραιά. Οι Σπέτσες φημίζονται για τα γραφικά σοκάκια, τα πανέμορφα αρχοντικά, αλλά και το ρόλο που διαδραμάτισε το νησί στην Ελληνική Επανάσταση.

Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς το Μουσείο των Σπετσών, αλλά και το Μουσείο Μπουμπουλίνας, ενώ άλλο ένα από τα μέρη που σίγουρα πρέπει να πας είναι το σπήλαιο Μπεκίρι, που σου προτείνω ανεπιφύλακτα να κολυμπήσεις εκεί!

6. Ύδρα

Αν επιλέξεις την Ύδρα θα κάνεις σίγουρα ένα ευχάριστο διάλειμμα από τη φασαρία της πόλης, αφού στην Ύδρα δεν υπάρχουν αυτοκίνητα! Έτσι, αν χρειάζεσαι ησυχία και ηρεμία τότε αυτό το νησί είναι για εσένα.

Εκτός από πολλά μουσεία, συμπεριλαμβανομένου αυτό του Λάζαρου Κουντουριώτη, θα λατρέψεις τα όμορφα αρχοντικά του 18ου αιώνα. Ένα μια από τις καλύτερες παραλίες του νησιού είναι αυτή του Αγίου Νικολάου.

7. Νάξος

Ένα από τα μεγαλύτερα νησιά των Κυκλάδων προσφέρει πολλές και ενδιαφέρουσες εκπλήξεις. Αν την επιλέξεις μην ξεχάσεις να δεις την αρχαία πύλη Πορτάρα και το μεσαιωνικό οικισμό του κάστρου.

Τέλος, επειδή το φαγητό εκεί είναι πεντανόστιμο μην παραλείψεις να το τιμήσεις!

8. Τήνος

Σε μόλις λίγες ώρες από το λιμάνι της Ραφήνας θα βρεθείς στο νησί της Τήνου. Αν θες χαλαρές και ήρεμες διακοπές, η Τήνος είναι το μέρος που πρέπει να επισκεφτείς.

Θα λατρέψεις τις ντόπιες γεύσεις που θα δοκιμάσεις, ενώ αν έχεις χρόνο επισκέψου κάποια από τα χωριά της αφού κάποια, όπως ο Πύργος και η Καρδιανή, αξίζουν να τα δεις από κοντά!

9. Σύρος

Αν θες να χαλαρώσεις σε μια ρετρό ατμόσφαιρα με φόντο το Αιγαίο, η Σύρος είναι το μέρος που πρέπει να επισκεφτείς!

Σ’ αυτό το νησί οι αντιθέσεις ενώνονται και σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν να βρίσκεσαι στο σπίτι σου.

Σχόλια