Σύντομη καλοκαιρινή εξόρμηση στο Αγκίστρι: όσα πρέπει να ξέρεις!

Οι ζέστες είναι πλέον εδώ για τα καλά και τα Σαββατοκύριακα είναι η απλόχερη προσφορά της εβδομάδας για σύντομες εξορμήσεις εκτός της μεγαλούπολης! Σε τούτο το άρθρο θα ανακαλύψουμε τον προορισμό που είναι μια ανάσα από την Αθήνα και ακούει στο όνομα Αγκίστρι!

Το Αγκίστρι είναι ένα πευκόφυτο τουριστικό νησί της Ελλάδας, ανήκει στο Νομό Πειραιώς και βρίσκεται στην καρδιά του Σαρωνικού. Μόλις 55 λεπτά μακριά από το λιμάνι του Πειραιά και τη ζεστή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πρωτεύουσα, βρίσκεται αυτό το μικρό, ήσυχο νησί έτοιμο να σου προσφέρει άπλετη ηρεμία και χαλάρωση.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά Ferry Boats για το Αγκίστρι, τα οποία παίρνουν εκτός από επιβάτες και αυτοκίνητα. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 2 ώρες. Επίσης, από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά και Ιπτάμενα Δελφίνια. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 55 λεπτά.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Το νησί θα σε φιλοξενήσει σε κάποιο από τα αμέτρητα συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων που διαθέτει μιας και ξενοδοχεία δεν υπάρχουν. Παρόλο που η χώρα του νησιού είναι το Μεγαλοχώρι (ή Μύλος), γνώμη μου είναι ότι το ιδανικότερο μέρος για διαμονή είναι το χωριό Σκάλα.

Αν πάλι είσαι τύπος που λατρεύει τη φύση και αναζητά ένα πιο “ελεύθερο” είδος διακοπών, τότε το Αγκίστρι σου προσφέρει τη λύση του camping καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο νησί του Αργοσαρωνικού. Ιδανικότερη παραλία για να στήσεις τη σκηνή σου, θεωρώ πως είναι η Χαλκιάδα ή αυτή της Δραγωνέρας. Στη δεύτερη θα βρεις καταγάλανα νερά, βότσαλο, οργανωνένη παραλία (από τη μία πλευρά), ανοργάνωτη (από την άλλη) και μια τεράστια έκταση πευκοδάσους με άπλετο ίσκιο για να τοποθετήσεις σκηνή, καρέκλες, αιώρα και ό,τι άλλο επιθυμείς.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Αν και τόσο κοντά στην Αθήνα, το Αγκίστρι διαθέτει παραλίες που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε κάποιο νησί του Ιονίου. Τα πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά του είναι πάντα έτοιμα να σε δροσίσουν. Αν και οι αμμουδερές παραλίες είναι ελάχιστες, έως και ανύπαρκτες, σίγουρα θα επισκεφθείς το νησί ξανά για να κολυμπήσεις στα νερά του.

Η παραλία της Σκάλας είναι μια αμμουδερή, τουριστική παραλία, που αν και βρίσκεται δίπλα στο φυσικό λιμάνι του νησιού, έχει πεντακάθαρα, γαλάζια νερά. Πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία, ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Η Δραγωνέρα είναι μία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού. Γύρω της εκτείνεται ένα καταπράσινο πευκοδάσος. Είναι μια οργανωμένη και ταυτόχρονα ανοργάνωτη παραλία. Διαθέτει μία καντίνα από την οποία μπορείς να προμηθευτείς νερό, καφέ, μπύρα, αναψυκτικό, ακόμα και φαγητό, ενώ στην παραλία καταφθάνουν και μηχανάκια delivery από διάφορα εστιατόρια της περιοχής! Η καντίνα, προσφέρει επίσης περιορισμένες ξαπλώστρες και ομπρέλες σε φυσιολογικές τιμές. Λίγο πιο αριστερά της καντίνας βρίσκονται μικροί κόλποι τους οποίους εσύ και η παρέα σου μπορείτε να τους μετατρέψετε σε “ιδιωτικούς”, περνώντας ολόκληρη τη μέρα στην “ατομική σας παραλία”.

Παραλία Δραγωνέρα

Τέλος, μια από τις καλύτερες -και προσωπικά, η καλύτερη- παραλίες του νησιού είναι αυτή της Απονήσου. Η παραλία αυτή είναι ιδιωτική και με το αντίτιμο των 5 ευρώ κατ’ άτομο (τιμή 2016) σου παρέχεται ξαπλώστρα, ομπρέλα, καρέκλα και δωρεάν καφές ή μπύρα ή αναψυκτικό της επιλογής σου. Οι ξαπλώστρες βρίσκονται πάνω σε ένα βράχο και είναι τοποθετημένες αμφιθεατρικά. Από τη δεξιά πλευρά του βράχου η παραλία είναι αμμουδερή ενώ από την αριστερή πετρώδης.

Απόνησος

Και από τις δύο πλευρές η είσοδος στη θάλασσα γίνεται με σκαλάκια ή ειδικά διαμορφωμένους διαδρόμους. Το χρώμα των νερών είναι υπέροχο και σε κάνει να μη θέλεις να βγεις. Η καντίνα που υπάρχει εκεί προσφέρει καφέδες, μπύρες, αναψυκτικά και αριθμό φαγητών και γλυκών. Σε απόσταση 1,5 – 2 χιλιομέτρων υπάρχει το χωριό Λιμενάρια στο οποίο μπορείς να φας σε μια από τις ψαροταβέρνες.

Κάποιες άλλες από τις παραλίες του νησιού είναι οι: Σκληρή / Χαλκιάδα, Μάρεζα και η παραλία του Μεγαλοχωρίου.

3+1 μέρη για ολιγοήμερες διακοπές πριν την εξεταστική!

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Το Αγκίστρι δε διαθέτει πολλά μπαράκια με όλη τη σημασία της λέξης. Ωστόσο διάφορα μαγαζιά στην παραλία της Σκάλας διοργανώνουν βραδιές μουσικής και βραδιές karaoke στις οποίες ο χoρός, το τραγούδι και το γέλιο είναι ό τι μένουν στο τέλος. Υπάρχουν, επίσης, και δύο club, ένα στην περιοχή της Σκάλας και ένα στη χώρα.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

Τα λεωφορεία του νησιού καλύπτουν όλες τις μετακινήσεις που τυχόν επιθυμήσετε. Η τιμή του εισιτηρίου για κάθε διαδρομή είναι 1,60 – 2,00 (τιμές 2016). Παρόλα αυτά, τα δρομολόγια δεν είναι αρκετά. Γι’ αυτό, υπάρχουν και δύο ταξί στο νησί τα οποία λειτουργούν ως “ραδιοταξί”: ένα οκταθέσιο (με χρέωση ανά άτομο) και ένα τετραθέσιο (με χρέωση ανά διαδρομή).


Χρησιμα links και τηλεφωνα

  • http://www.agistri.com.gr
  • Saronic Ferries: 210 4117341, 210 4171190, 210 4126528
  • Flying Dolphins: Αγκίστρι: 22970 – 27462 Πειραιάς: 210 4199000
  • Λεωφορείο: 22970 – 91244, 6973016132

    Διακοπές… στην Αθήνα!

Σχόλια