Δες τον όρο  «οικονομικές διακοπές» με άλλο μάτι και πέρνα όσο καλύτερα μπορείς!

Επειδή και φοιτητές είμαστε και πολλά λεφτά δε μας περισσεύουν και πόσα πλέον να μας δώσουν οι γονείς μας, σου προσφέρουμε 6 τρόπους για να περιορίσεις λίγο ακόμη τα έξοδα για τις καλοκαιρινές σου διακοπές και να περάσεις όσο πιο όμορφα γίνεται μαζί με την παρέα σου.

1. Επιλογή προορισμού

Έλα μην κρυβόμαστε στην Ελλάδα ζούμε οι προορισμοί- πειρασμοί είναι αμέτρητοι και εννοείται πως θέλουμε να επισκεφτούμε όσο το δυνατόν περισσότερα νησιά. Αλλαααα… Ναι, ένα μικρό αλλά σε συνδυασμό με τον οικονομικό παράγοντα είναι αυτό που μας κρατά από να τα γυρίσουμε όλα.

Γι’ αυτό το καλοκαίρι κάνε focus σε νησιά που τα εισιτήρια δεν ξεπερνάνε τα 20-25 ευρώ (40-50 πήγαινε-έλα). Μερικοί οικονομικοί προορισμοί είναι όλα τα νησιά του Αργοσαρονικού (Ύδρα, Σπέτσες, Αγκίστρι, Τζιά, Σαλαμίνα, Πόρος, Αίγινα), Άνδρος, Σύρος και Μήλος. Ακόμη τα σκέφτεσαι;

οικονομικές διακοπές

2. Επιλογή Μήνα

Εδώ σκέψου πολύ σοβαρά και συζήτησε με την παρέα σου αν είστε διατεθειμένοι να πάτε σε ένα μέρος εκτός σεζόν-σεζόν ή φουλ σεζόν. Γιατί όπως ξέρεις όταν πηγαίνεις διακοπές όταν πηγαίνουν όλοι, οι τιμές ανεβαίνουν στα ύψη, η εξυπηρέτηση είναι μέτρια, και ούτε ξαπλώστρα στην θάλασσα δεν βρίσκεις πόσο μάλλον καρέκλα για να φας. Γι’ αυτό οι ποιοτικές και οικονομικότερες διακοπές είναι από αρχές Ιουνίου μέχρι και 10-15 Ιουλίου και από 25 Αυγούστου μέχρι 15 Σεπτέμβρη. Επίσης το φαγητό τότε είναι σίγουρα ποιοτικότερο!

νησι

3. Επιλογή Διαμονής

Η διαμονή στις διακοπές παίζει πολύ σοβαρό ρόλο. Βασικά το Α και το Ω για αυτό πρόσεξε πολύ καλά το πού θα μείνεις και το πόσα θα δώσεις. Ένας αρκετά οικονομικός προορισμός για φουλ σεζόν είναι το κάμπινγκ που μπορείς να βρεις από 8 ευρώ το άτομο αλλά ξέχνα τις πολυτέλειες και τις ανέσεις του δωματίου ή αν πας τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου οι τιμές που θα βρεις κυμαίνονται ανάμεσα στα 40-50 ευρώ το βράδυ. Τις οποίες και χαμηλές δεν τις λες.

Γι’ αυτό παιδιά να κάνετε παρέα με άτομα που έχουν σπίτι κοντά στην θάλασσα ή σε κανά νησάκι να σας φιλοξενήσουν. Πιστέψτε με οι καλύτερες διακοπές ever!

Δες εδώ σε ποια μέρη μπορείς να κάνεις ελεύθερο κάμπινγκ ανενόχλητος!

4. Επιλογή Μεταφορικού

Για να είναι οι διακοπές οικονομικές πάτα delete στην λέξη αυτοκίνητο. Μην περάσει καν σαν σκέψη από το μυαλό σου εκτός και αν η παρέα είναι ακριβώς 5 άτομα και θα μπορέσει να μοιραστεί τα έξοδά του (βενζίνη-ακτοπλοϊκά).

Το αυτοκίνητο στις διακοπές είναι μεγάλη εξυπηρέτηση ναι το ξέρω καλά, αλλά σκέψου και την ιδέα του ποδηλάτου. Τι καλύτερο από το να νοικιάσεις ένα ποδήλατο για 5 ευρώ την μέρα και να κάνεις τις βόλτες σου στο νησί. Χωρίς να σκέφτεσαι πού θα το παρκάρεις και πόσα χρήματα να δώσεις για βενζίνη. Άσε που θα κάνεις και γυμναστική!

ποδήλατο

5 Αποφυγή τουριστικών παγίδων

Στις διακοπές μας δεν είναι ανάγκη κάθε βράδυ να βγαίνουμε και να χαλάμε λεφτά σε ποτά και πανάκριβα κοκτέιλΑλλά μπορούμε να αρκεστούμε και σε μπύρες που θα αγοράσουμε από το σούπερ και θα τις πιούμε στην παραλία με την παρέα μας σε συνδυασμό με φαγητό και βραδινό μπάνιο. Επίσης, άλλη μια παγίδα είναι το βραδινό φαγητό. Αν μένετε σε ξενοδοχείο βρείτε ένα με βραδινό, αν πάλι σε ενοικιαζόμενα αγοράστε και φτιάξτε τοστ και αν πάλι σε σκηνή βρείτε το φθηνότερο σουβλατζίδικο του νησιού. Γιατί σπατάλη μπορούμε να κάνουμε 1 με 2 μέρες. Προσοχή τα λεφτά έχουν αξία.

6. Επίλεξε φθηνά σουβενίρ

Η μεγαλύτερη παγίδα των διακοπών είναι η αγορά των σουβενίρ και τον τοπικών προϊόντων για τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Μπορεί η τιμή του ενός στα 2 ευρώ να μην μας φαντάζει μεγάλο ποσό αλλά πόσοι από αρκούνται μόνο στο ένα; Εγώ προσωπικά ποτέ.μαγνητάκια-διακοπές

Τα 5 μαγνητάκια είναι ο μικρότερος αριθμός που θα αγοράσω. Τουτέστιν 10€ για 5 μαγνητάκια. Γι αυτό ψάξτε να βρείτε μαγαζί που το μαγνητάκι θα το έχει στο 1,50€ ή ακόμη καλύτερα μην αγοράσετε καθόλου και οι φωτογραφίες που θα βγάλετε αναμνήσεις είναι. Το μαγνητάκι δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω.

 

 

Σχόλια