Διακοπές στη Σύρο: Ένα νησί με ενετικό αέρα, όμορφες παραλίες και νυχτερινή ζωή για όλες τις ηλικίες

Τι καλύτερο να περάσετε ένα από τα πιο ζεστά καλοκαίρια, όπως προβλέπεται, σε ένα νησί; Και μάλιστα ένα νησί που συνδυάζει τα πάντα. Δελεαστική φαντάζει η πρωτεύουσα των Κυκλάδων για τις αξέχαστες διακοπές σας. Ιστορία, κουλτούρα και πολιτισμός αναμειγνύονται με στοιχεία ψυχαγωγίας, διασκέδασης και χαλάρωση στις όμορφες παραλίες της Σύρας.

Αρχοντικά απλωμένη  φαντάζει η Ερμούπολη ανάμεσα στους δυο λόφους όπου δεσπόζουν δυο επιβλητικές εκκλησίες, η Ανάσταση των Ορθοδόξων και ο Σαν Τζώρτζης των Καθολικών. Αξίζει μια βόλτα στα δρομάκια του κέντρου της καθώς θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε ντόπια προϊόντα, όπως τα λουκούμια και τις χαλβαδόπιτες για τα οποία φημίζεται, θυμαρίσιο μέλι, παστελαριές-σύκα γεμιστά κ.α.

Η Ερμούπολη θα κερδίσει εύκολα τους περιπάτους σας κάθε ώρα της μέρας, με επίκεντρο το αρχοντικό κτήριο του δημαρχείου της που φιλοξενεί η κεντρική πλατεία , το θέατρο Απόλλων που χαρακτηρίστηκε ως μικρογραφία της σκάλας του Μιλάνο και φυσικά το λιμάνι της ,ένα από τα πιο σημαντικά κατά την πολεμική περίοδο, με τις καφετέριες, τα μπαράκια και της ταβέρνες δίπλα στην θάλασσα!

dimarxeio-plateia-miaouli

10389677_890012531024388_1692810282492050044_n

 Καθώς απομακρυνόμαστε από την πόλη , αξίζει μια εφόρμηση στα δροσερά και ασβεστωμένα σοκάκια της Άνω Σύρου από όπου μπορείς να θαυμάσεις την εξαιρετική  θέα του νησιού και όλου του Αιγαίου. Από εκεί η θέα του ηλιοβασιλέματος είναι μαγική! Και για τους λάτρεις του ρεμπέτικου, το μουσείο του Μάρκου Βαμβακάρη περιμένει να σας φιλοξενήσει, όπως και τα ταβερνάκια της παρέας με ντόπιο κρασί, ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς μεζέδες.

1450332_773794419304564_803231428_n

images (1)

 Λίγο πιο έξω, στα χωριά του νησιού θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε τις καθαρές και ηλιόλουστες παραλίες της. Η Σύρος καταφέρνει να ικανοποιήσει όλα τα γούστα των επισκεπτών της συνδυάζοντας ήσυχες παραλίες για βουτιές χωρίς πολυκοσμία όπως και μαγαζιά για να απολαύσετε τις οικογενειακές σας στιγμές, αλλά και οργανωμένες παραλίες και καφέ-μπαρ που φιλοξενούν events για όσους επιθυμούν μια γεύση διασκέδασης!

 

 

 

 

Σύρος

Γαλησσάς

Σύρος

Βάρη

Αγαπητέ αναγνώστη περιμένουμε και εσένα φέτος το καλοκαίρι να γνωρίσεις τον όμορφο τόπο μας και να φύγεις χορτασμένος… από εμπειρίες!

Σύρος

Θέα στο λιμάνι

images (3)

Παραδοσιακό γλύκισμα: Τα λουκούμια της Σύρου

20130410193357syros_azolimnos2

Το ηλιοβασίλεμα από την όμορφη παραλία της Αζολίμνου

Σχόλια