Αυτοί οι κολοσσοί έχουν τα πάντα γι’ αυτό και είναι στη λίστα με τις καλύτερες εταιρείες για πρακτική άσκηση!

Η πρακτική άσκηση είναι μια από τις πιο σημαντικές εμπειρίες, που έχει ένας νέος φοιτητής ή απόφοιτος, αφού είναι μια πρώτη επαφή με τον τομέα στον οποίο επιθυμεί να εργαστεί. Σε μια πρόσφατη έρευνα σε νυν και πρώην εργαζόμενους βρέθηκαν οι καλύτερες εταιρείες για πρακτική άσκηση.

Οι εταιρείες αυτές, προσφέρουν τα καλύτερα προγράμματα και τον μεγαλύτερο μισθό για πρακτική, κάποιες από αυτές μάλιστα προσφέρουν μέχρι και 7.000 ευρώ το μήνα!

Η έρευνα έγινε από την πλατφόρμα Vault Internship Rankings και ξεχώρισε τις εταιρείες που σου παρουσιάζουμε παρακάτω:

16. Intel

Πρόκειται για τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας παγκοσμίως και στοχεύει μέχρι το 2020 να επενδύσει 300 εκατομμύρια δολάρια στην πρόσληψη γυναικών και μειονοτήτων, που δεν εκπροσωπούνται αρκετά στην εταιρεία.

Η πρακτική στην Intel έχει διάρκεια 6 μήνες και αυτός είναι και ένας από τους σημαντικότερους λόγους που είναι στη λίστα με τις καλύτερες εταιρείες για πρακτική άσκηση.

Μέσος μισθός: 24 ευρώ/ώρα

Δες εδώ: Πρακτική άσκηση στην Europol

15. Berkshire Hathaway

Είναι η 7η μεγαλύτερη εταιρεία στον S&P 500, ενώ στον όμιλο ανήκουν αρκετές εταιρείες. Προσφέρει θέσεις για πρακτική σε τομείς όπως οικονομικά, επενδύσεις, λογιστικά, προγραμματισμό και άλλα ενδιαφέροντα πεδία.

Μέσος μισθός: 11 ευρώ/ώρα

14. Deloitte

Η εταιρεία προσφέρει οικονομικές υπηρεσίες για περισσότερους από 280.000 πελάτες σε όλο τον κόσμο και προσφέρει στους ειδικευόμενους ενδιαφέροντα σεμινάρια επιμόρφωσης, καθώς και την ευκαιρία να εργαστούν σε αρκετά project.

Μέσος μισθός: 23 ευρώ/ώρα

13. IBM

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας σε περισσότερες από 174 χώρες. Στην IMB έχουν την ευκαιρία οι ειδικευόμενοι να εργάζονται με ανώτερα στελέχη σε project με παγκόσμια απήχηση.

Μέσος μισθός: 20 ευρώ/ώρα

Δες εδώ: 4+1 ΜΚΟ με ανοιχτές θέσεις για πρακτική όλο το χρόνο

12. Morgan Stanley

Η Morgan Stanley είναι μια πολυεθνική επενδυτική τράπεζα, που ξεχωρίζει στον τομέα της. Η πρακτική άσκηση βασίζεται στο γεγονός ότι κάθε ειδικευόμενος στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις.

Μέσος μισθός: 9 ευρώ/ώρα

11. Nike

Το τμήμα μάρκετινγκ της εταιρείας είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, ενώ η ίδια η κορυφαία στον κόσμο. Τα πλεονεκτήματα που έχουν οι ειδικευόμενοι είναι αρκετά και σε συνδυασμό με εκπτώσεις 50% και ταξίδια την κάνουν αρκετά ανταγωνιστική σε σχέση με τις υπόλοιπες της λίστας.

Μέσος μισθός: 16 ευρώ/ώρα

10. The Walt Disney Company

Με έσοδα πάνω από 59 δις δολάρια αποτελεί έναν κολοσσό στο χώρο του θεάματος. Έτσι, όπως αντιλαμβάνεσαι, οι προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης καθώς και οι γνώσεις που αποκομίζουν οι ειδικευόμενοι είναι τεράστια.

Μέσος μισθός: 13 ευρώ/ώρα

9. SpaceX

Τι να πει κανείς για την εταιρεία με τον ιδιόρρυθμο ηγέτη Elon Mask; Οι ώρες εργασίας είναι δύσκολες, αλλά αξίζουν μέχρι το παραμικρό κλάσμα του δευτερολέπτου, αφού νιώθεις ότι κάνεις κάτι που μπορεί να αλλάξει ο κόσμος ή τουλάχιστον έτσι αναφέρει εργαζόμενος της εταιρείας.

Μέσος μισθός: 22 ευρώ/ώρα

Δες εδώ: 10 χώρες που μπορείς να κάνεις δωρεάν μεταπτυχιακό

8. J.P Morgan

Άλλη μια επενδυτική τράπεζα, που μπορεί να αλλάξει την καριέρα ενός εργαζόμενου. Προσφέρει τεράστιες εμπειρίες, γνώσεις, αλλά και εργασιακές ευθύνες παρόμοιες με αυτές που έχουν οι μόνιμοι υπάλληλοι.

Μέσος μισθός: 21 ευρώ/ώρα

7. Amazon

Μια εταιρεία που έχει καταφέρει να αλλάξει τον τρόπο, που αγοράζει όλος ο κόσμος. Μέσα στα επόμενα 5 χρόνια σκοπεύει να επενδύσει 5 δις δολάρια για να δημιουργήσει 50.000 θέσεις εργασίας. Χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο για να δικαιολογήσουμε τη θέση της στις καλύτερες εταιρείες για πρακτική άσκηση;

Μέσος μισθός: 5.337 ευρώ

6. Goldman Sachs

Μια εταιρεία, που μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους στους εργαζόμενούς της, μην ξεχνάς ότι ο Μάριο Ντράγκι, αλλά και ο Μάλκολμ Τέρνμπουλ έχουν δουλέψει εκεί. Πολύωρη εργασία, που όμως καλοπληρώνεται με πολλά bonus όπως εισιτήρια συναυλιών κλπ.

Μέσος μισθός: 4.987 ευρώ

Δες εδώ: 5+1 λόγοι για να γίνεις μέλος της AIESEC

5. Facebook

Facebook. Μια εταιρεία με χιλιάδες πρόσωπα… Μερικά από τα σημαντικότερα bonus είναι η εξασφάλιση κατοικίας, δραστηριοτήτων για τα Σαββατοκύριακα, καθώς και η ενασχόληση με πολύ σύγχρονα project.

Μέσος μισθός: 7.000 ευρώ 

4. Tesla

Μια εταιρεία που θέλει να αλλάξει πρακτικά τον κόσμο και που ασχολείται με τεχνολογίες αιχμής. Αν και ο μισθός δεν είναι αρκετά υψηλός δεν είναι λίγοι οι ειδικευόμενοι που επωφελήθηκαν από την εταιρεία.

Μέσος μισθός: 22 ευρώ/ώρα 

3. Microsoft

Εταιρεία σταθμός, που έχει δημιουργήσει πολλούς εκατομμυριούχους. Ισορροπία εργασίας και προσωπικού χρόνου, καθώς και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις είναι μόνο λίγα από τα θετικά, που αποκομίζουν οι ειδικευόμενοι.

Μέσος μισθός: 6.212 ευρώ

2. Apple

Συνώνυμο των Στιβ Τζομπς και του Στιβ Βόσνιακ διαθέτει πάνω από 132.000 υπαλλήλους παγκοσμίως. Αν και υπάρχουν καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας, οι αιτήσεις πρόσληψης δεν είναι λίγες. Δωρεάν διαμονή, καθώς και προσκλήσεις σε ομιλίες των Τιμ Κουκ και Τζονι Ιβ είναι μόνο λίγα από τα bonus.

Μέσος μισθός: 4.375 ευρώ

Δες εδώ: Πως το LinkedIn μπορεί να σε βοηθήσει να διαλέξεις πρόγραμμα πρακτικής

1. Google

Το ήξερες ήδη ότι θα είναι πρώτη στη λίστα με τις καλύτερες εταιρείες για πρακτική άσκηση… Διαθέτει με την Amazon το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα καλύπτει έξοδα διαμονής και ταξιδιών των ειδικευόμενων.

Μέσος μισθός: 6.100 ευρώ

Επιμέλεια: Δέσποινα Μπαράκη

Σχόλια