5 θέσεις για πρακτική σε ΜΚΟ, στις οποίες όχι μόνο προσφέρεται αμοιβή, αλλά μπορείς να κάνεις αίτηση όλο το χρόνο!

Η εμπειρία, που μπορείς να αποκομίσεις κάνοντας πρακτική σε ΜΚΟ είναι τεράστια. Όλο και περισσότεροι νέοι συμμετέχουν σε εθελοντικές ομάδες, αλλά και σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις προσφέροντας στους συνανθρώπους τους.

Οι θέσεις που θα βρεις παρακάτω είναι ανοιχτές όλο το χρόνο για να κάνεις αίτηση και μάλιστα είναι και σε αρκετά γνωστές ΜΚΟ σε ολόκληρο τον κόσμο.

1. Human Dignity Trust

Η Human Dignity Trust αποτελεί μια οργάνωση, η οποία προστατεύει τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, υποστηρίζοντας τοπικούς ακτιβιστές και δικηγόρους με σκοπό να τονίζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Επιπλέον, φροντίζει, ώστε να μειωθεί το κλίμα φόβου, καθώς και οι βιαιοπραγίες.

Το προσφερόμενο πρόγραμμα είναι ένα από τα προγράμματα για πρακτική σε ΜΚΟ ανοιχτό ανά πάσα στιγμή του έτους. Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους στο email: administrator@humandignitytrust.org, ώστε να μπεις στη λίστα των υποψηφίων.

Δες εδώ πως μπορείς να κάνεις διακοπές και εθελοντισμό μαζί!

Η συγκεκριμένη πρακτική λαμβάνει χώρα στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ είναι απαραίτητο να σπουδάζεις ή να έχεις τελειώσει τις σπουδές σου στη Νομική, αφού η πρακτική σχετίζεται άμεσα με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Έως σήμερα ο μισθός ανά μήνα είναι στα £800 (20 ώρες εργασίας την εβδομάδα). Τέλος, η διάρκειά της είναι τρεις μήνες.

2. Médecins Sans Frontières/Doctors Without Borders

Η πρακτική άσκηση είναι μια σημαντική ευκαιρία για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την απόκτηση εμπειρίας. Οι ασκούμενοι στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, στην Ελλάδα, συνήθως εργάζονται στα τμήματα Επικοινωνίας και Ανεύρεσης Πόρων, Ανθρώπινου Δυναμικού και IT.

Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους για τις διαθέσιμες θέσεις πρακτικής στην Ελλάδα εδώ, ενώ στη σελίδα www.msf.org.uk μπορείς να βρεις τις διαθέσιμες θέσεις για πρακτική στη Μεγάλη Βρετανία.

Δες εδώ και άλλες θέσεις πρακτικής άσκησης!

3. MADRE

H οργάνωση MADRE ασχολείται με τα δικαιώματα των γυναικών, καθώς και την εξάλειψη της βίας λόγω φύλου, στηρίζοντας τις προσπάθειες των γυναικών καθώς και την αλλαγή του ισχύοντος κλίματος σε εμπόλεμες ζώνες.

Η πρακτική στη ΜΚΟ προσφέρεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ανά τρεις περιόδους. Η διάρκειά της ποικίλλει ανάλογα την πρακτική άσκηση, ενώ όλες τις προσφερόμενες θέσεις μπορείς να τις βρεις στην ιστοσελίδα της MADRE.

4. Trial International

Πρόκειται για μια ΜΚΟ που υποστηρίζει θύματα του παγκόσμιου εγκλήματος και του αγώνα τους να δικαιωθούν, σύμφωνα με τα ισχύοντα ανθρώπινα δικαιώματα. Έτσι, ασχολούνται με σοβαρά εγκλήματα όπως οι γενοκτονίες και οι βασανισμοί.

Οι διαθέσιμες θέσεις για εργασία και για πρακτική άσκηση ποικίλλουν ανάλογα με την εποχή και εδώ μπορείς να δεις όλες τις διαθέσιμες θέσεις. Ανάλογα, την πρακτική διαφέρουν και τα χαρακτηριστικά, που πρέπει να έχεις, μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται να είσαι κάτοικος της Γενεύης ή να έχεις νόμιμη άδεια για εργασία ή πρακτική άσκηση εκεί.

Δες εδώ όλες τις διαθέσιμες υποτροφίες!

+1 Ερυθρός Σταυρός/Red Cross

O Eρυθρός Σταυρός παρέχει ζωτική βοήθεια και υποστήριξη σε περιόδους κρίσης και στοχεύει στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου κινητοποιώντας τη δύναμη των εθελοντών.

Προσφέρεται πρακτική άσκηση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και περισσότερες πληροφορίες θα βρεις εδώ!

Σχόλια