Στη ζωή σου ως φοιτητής οι ευκαιρίες για να ασχοληθείς με πράγματα πέφτουν βροχή. Εμείς σου εξηγούμε 5+1 λόγους για να γίνεις μέλος της AIESEC.

Γράφει η Πηνελόπη Καλλιοντζή

Ξέρεις περίπου τον εαυτό σου και ψάχνεις ποιος είσαι; Θέλεις να προσφέρεις και δεν ξέρεις πώς; Νιώθεις δύναμη μέσα σου και δεν ξέρεις πώς να την βγάλεις προς τα έξω; Αν οι ερωτήσεις αυτές σου κινούν την περιέργεια, διάβασε παρακάτω 5+1 λόγους για να γίνεις μέλος της AIESEC.

1. Δυνατή Δικτύωση

Ώντας μέλος του οργανισμού, σου δίνεται η δυνατότητα να συναντάς κάθε μέρα άτομα ξεχωριστά, σαν εσένα. Να περιμένεις ότι θα αλληλεπιδράσεις με νέους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν κάτι καλύτερο για τον εαυτό τους και για τον κόσμο. Που ψάχνουν το διαφορετικό και το κατανοούν. Συνεργασία, στήριξη, ενδυνάμωση, σχέσεις μοναδικές. Γέλια, κλάματα (απ’ τα γέλια), εμπειρίες. Εμπειρίες που ζεις μαζί με ανθρώπους, που τις ζουν και αυτοί για πρώτη φορά.

2. Παγκόσμια Πρόσβαση

Ένα από τα σημαντικότερα και αναπόσπαστα στοιχεία της AIESEC, είναι η παγκόσμια ταυτότητά της. Θα έχεις την ευκαιρία να βρίσκεσαι στον μεγαλύτερο οργανισμό νέων εθελοντών παγκοσμίως. Τι σημαίνει αυτό; Ινδία, Μαρόκο, Καναδάς, Ιταλία, Βραζιλία, Ελλάδα γίνονται ένα. Αυτοί είναι κάποιοι ελάχιστοι από τους πολιτισμούς που μου έρχονται στο μυαλό.

Κάθε χρόνο, η AIESEC Ελλάδος πραγματοποιεί πάνω από 400 ανταλλαγές νέων από όλο τον κόσμο που έρχονται στη χώρα μας. Νέοι από το εξωτερικό καταφθάνουν στη χώρα μας και απασχολούνται εθελοντικά σε εκπαιδευτικούς φορείς ή ΜΚΟ ή ζουν μια εμπειρία επιχειρηματικότητας σε κάποια start-up επιχείρηση ή κάνουν την πρακτική τους σε κάποια εταιρεία.

Ώντας υπεύθυνοι για τα άτομα αυτά, αλληλεπιδρούμε κάθε μέρα μαζί τους, αντιλαμβανόμαστε την κουλτούρα τους αλλά και πώς αυτοί βλέπουν τη χώρα μας. Αντίστοιχα, οι ευκαιρίες εθελοντισμού στο εξωτερικό είναι πάρα πολλές και προσιτές. Ως μέλος του οργανισμού έχεις την ευκαιρία να ταξιδέψεις με κάποιο πρόγραμμα στη χώρα που θες, να σπάσεις τις προκαταλήψεις και να γυρίσεις πίσω, διαφορετικός, αναπτυγμένος, γεμάτος.

5+1 λόγοι για να γίνεις μέλος της AIESEC

Κάνε την αίτηση σου και ζήσε μία φανταστική, γεμάτη ευκαιρίες εμπειρία.

3. Ανάπτυξη Δεξιοτήτων

Στην AIESEC μαθαίνεις τι σημαίνει υπευθυνότητα, ομάδα, στόχος. Γύρω από αυτά πραγματοποιούνται “τα καθημερινά μας tasks”. Έτσι, βρίσκεις τον δικό σου τρόπο για να διαχειρίζεσαι τα πράγματα και αναπτύσσεις δεξιότητες όπως public speaking, sales, marketing, presentation skills, teamwork κλπ, οι οποίες είναι απαραίτητες για την επαγγελματική σου πορεία. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο ανακαλύπτεις τις δυνατότητες σου αλλά και εμπλουτίζεις την προσωπικότητα σου, μεγαλώνεις σαν άνθρωπος.

4. Φέρνεις έναν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία

Μέσω της AIESEC, όχι μόνο γνωρίζεις άτομα από όλο τον κόσμο, αλλά και προσφέρεις άμεσα στην τοπική κοινωνία σου. Πώς; Φαντάσου να είσαι εσύ το άτομο που θα βρεις και θα φέρεις έναν νέο από την Ινδία, ο οποίος θα εργαστεί εθελοντικά στον παιδικό σταθμό της γειτονιάς. Τότε, τα παιδιά θα μάθουν από μικρά πώς είναι να παίζεις, να ζωγραφίζεις και να χορεύεις με έναν άνθρωπο με διαφορετική γλώσσα, θρησκεία, κουλτούρα, χρώμα. Εξαλείφεις άμεσα κάθε στερεότυπο ρατσισμού σε μία από τις πιο ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας. Η AIESEC δεν μένει μόνο στις ιδέες αλλά κάνει πράξεις. Έχει ουσιαστικό αντίκτυπο. Ανακαλύπτεις τα ταλέντα σου, τις πτυχές του εαυτού σου.

5. Μαθαίνεις πώς λειτουργεί ένας οργανισμός εθελοντών

Φαντάσου πώς θα ήταν αν ένας παγκόσμιος οργανισμός δεν είχε δομή. Η AIESEC βρίσκεται σε 143 χώρες με πάνω από 70.000 μέλη παγκοσμίως. Γίνεσαι μέρος αυτού, και κατανοείς τον βασικό κορμό και την ουσία ενός οργανισμού με παγκόσμια κλίμακα. Έτσι παίρνεις πληροφορίες για την επιχειρηματική δραστηριότητα, την ανάπτυξη της δικής σου ομάδας, τον διαχωρισμό τμημάτων, το όραμα, τις αξίες.

Και το +1

+1. Τώρα -που είμαστε νέοι- ή ποτέ!

Μάθε βήμα προς βήμα ποια είναι η δική σου θέση σε αυτόν τον κόσμο. Βρες πώς θα πραγματοποιήσεις το δικό σου όραμα.

Αυτό είναι η AIESEC!

Η εμπειρία που σου δημιουργεί το συναίσθημα να γίνεις καλύτερος άνθρωπος και η αλλαγή που θέλεις να δημιουργήσεις.

Κάνε την αίτηση σου και ζήσε μία φανταστική, γεμάτη ευκαιρίες εμπειρία.

Σχόλια