Οικονομικοί προορισμοί για τα Χριστούγεννα υπάρχουν πολλοί… Αυτοί είναι οι καλύτεροι!

Τα Χριστούγεννα σχεδόν έφτασαν, και εάν ψάχνεις low-budget προορισμούς είσαι στο σωστό δρόμο… Οι οικονομικοί προορισμοί για τα Χριστούγεννα, που σου συγκεντρώσαμε είναι για όλες τις προτιμήσεις και το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ρίξεις μια ματιά παρακάτω!

1. Μύλος των Ξωτικών

Τα Τρίκαλα σε προσκαλούν να επισκεφτείς (και να μαγευτείς) το ”Μύλο των Ξωτικών”, ένα χριστουγεννιάτικο θεαματικό πάρκο, βγαλμένο από παραμύθι! Καρουζέλ, μουσικές, ζαχαρωτά είναι μόνο τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν μία ουτοπική ατμόσφαιρα!

2. Λίμνη Πλαστήρα, Καρδίτσα

Για τους φυσιολάτρεις -και μη- προτείνουμε ανεπιφύλαχτα μία βόλτα σ’αυτή τη λίμνη. Το χιονισμένο βουνό συναντά το υγρό στοιχείο και το θέαμα είναι εκπληκτικό.

Δες εδώ ποιοι είναι οι πιο οικονομικοί προορισμοί για τα Χριστούγεννα στον κόσμο!

3. Πήλιο

Ακόμη ένας προορισμός που ”ισορροπεί” μεταξύ του βουνού και του υγρού στοιχείου, αλλά αυτή τη φορά, το υγρό στοιχείο είναι η θάλασσα. Γιατί, όμως, να πεις ”ναι”στο Πήλιο; Μα γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντισταθείς στους πετρόχτιστους ξενώνες, στους οποίους σερβίρονται τοπικές λιχουδιές (πηλιορείτικες πίτες, γλυκά του κουταλιού) και στην άκρως ελκυστική αντίθεση της ζεστασιάς του τζακιού στο εσωτερικό τους με το λευκό σκηνικό έξω από αυτούς.

4. Ονειρούπολη

Η ονομασία τα λέει όλα…Η πόλη του Ονείρου βρίσκεται στη Δράμα! Μόνο σε πόλεις όπως αυτή μικροί και μεγάλοι ζωγραφίζονται στο πρόσωπο με καραμελοχρώματα, μπαίνουν στο σπίτι του Άη-Βασίλη και ξεναγούνται σε ένα αλλιώτικο μουσείο, αυτό των γεύσεων! Και όλα αυτά είναι μόνο η αρχή!

Δες εδώ 4 πόλεις στη Βόρεια Ελλάδα ιδανικές για τον χειμώνα!

5. Μέτσοβο

Σε απόσταση περίπου 50 χλμ. από τα Ιωάννινα και σε υψόμετρο 1.500 μ. θα συναντήσεις μια κωμόπολη, περιβαλλόμενη από τα όρη της Πίνδου, η οποία ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική της, αφού ξύλο και πέτρα ”παντρεύονται” αριστοτεχνικά σε κάθε χτίσμα. Φυσικά, αναφερόμαστε στο γραφικό Μέτσοβο.

6. Βασιλίτσα

Επειδή σκι και Χριστούγεννα, για κάποιους, είναι αλληλένδετα, έχουμε τη λύση! Μιλάμε για τη Βασιλίτσα Γρεβενών, στην οποία είναι εγκαταστημένο το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας. Απαράμιλλο φυσικό κάλος και ατελείωτο σκι είναι δύο πολύ καλοί λόγοι για να σκεφτείς να πας εκεί.

7. Μαίναλο

Η Πελοπόννησος έρχεται και αυτή να προστεθεί στους προορισμούς, που αποτελλούν εκπληκτικές προτάσεις για τα Χριστούγεννα. Το Μαίναλο δεν παρέχει μόνο μία εναλλακτική (καθόλου ευκαταφρόνητη όμως) στους λάτρεις του σκι, με το Χιονοδρομικό Κέντρο της Οστρακίνας, αλλά και πλήθος δραστηριοτήτων (π.χ. trecking, πεζοπορία) στο φημισμένο για τα έλατα και τις πηγές δάσος του.

Ήρθε η ώρα να μεταφερθούμε έξω από την Ελλάδα, πάρε μια γεύση!

8. Βουκουρέστι

Η πρωτεύουσα της χώρας του Κόμη-Δράκουλα ή αλλιώς της Ρουμανίας είναι σίγουρα μια έξυπνη επιλογή, αφού ο φθηνός, σύμφωνα με τα ελληνικά δεδομένα, τρόπος ζωής δε συνάδει με τον κοσμοπολιτισμό που αποπνέει. Όταν στολίζεται δε για να υποδεχτεί τα Χριστούγεννα είναι χάρμα οφθαλμών.

Κλείσε φθηνά εισιτήρια εδώ!

9. Μπάνσκο

Πρόκειται για το ”δυνατό χαρτί” της Βουλγαρίας κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και όχι άδικα! Οι επισκέπτες του αποζημιώνονται στο έπακρο για τα λίγα χρήματα που δαπανούν με spa, ατέρμονη διασκέδαση and last but not least…το καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο των Βαλκανίων!

10. Βαρσοβία

Και στο τέλος σου παρουσιάζουμε την ”καρδιά” της Πολωνίας. Το ευδιάκριτο μπαρόκ στοιχείο στα παλάτι Κρασίνσκι, Βασιλικό Ανάκτορο -που σήμερα λειτουργεί ως η έδρα της Βουλή Seim- και η περιήγηση στο Christmas Market στην Παλιά Πόλη σίγουρα θα σου μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη.

Δες εδώ δωρεάν πράγματα που μπορείς να κάνεις στη Βαρσοβία!

Σχόλια