Μια γεύση από το Βουκουρέστι και τη μαγεία της επιβλητικής αυτής πόλης, μέσα από τα 8 must πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να δεις ή να κάνεις!

1. Να δοκιμάσεις τα παραδοσιακά Papanași!

Είναι σαν τους ελληνικούς λουκουμάδες…αλλά καμία σχέση. Ουσιαστικά είναι τηγανισμένη ζύμη γεμιστή με τυρί και σερβίρεται με κάθε είδους ξινή μαρμελάδα! Εδώ ταιριάζει απίστευτα η έκφραση “Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα”. Τα papanași είναι παραδοσιακό γλυκό της Ρουμανίας και σερβίρονται σχεδόν σε όλα τα εστιατόρια του Βουκουρεστίου.Ένα πολύ καλό μέρος για να τα δοκιμάσεις είναι το εστιατόριο “Stadio” που βρίσκεται κοντά στη στάση του μετρό “Universitate”.

Διακοπές στο Βουκουρέστι: Το μικρό Παρίσι των Βαλκανίων!

2. Να επισκεφτείς το εστιατόριο Caru’ cu Bere στην οδό Σταυροπόλεως

Διακοπές στο Βουκουρέστι: Το μικρό Παρίσι των Βαλκανίων!

Αποτελεί αναμφισβήτητα σύμβολο του Βουκουρεστίου. Εν συντομία η ιστορία του ξεκινάει το 1879 όταν στην οδό Victoriei υπήρχε ένα ζυθοποιείο που ονομαζόταν La Carul cu Bere, δηλαδή “Στο βαγόνι της μπύρας”. Τα δύο ανίψια του ιδιοκτήτη με καταγωγή από την Τρανσυλβάνια, μάθαιναν για την ζυθοποιεΐα δουλεύοντας στο La Carul cu Bere για αρκετά χρόνια. Το 1899, ο μικρός τους αδερφός ξεκινάει την κατασκευή του κτηρίου Caru’ cu Bere στο Βουκουρέστι όπως το ξέρουμε σήμερα. Σήμερα το κτήριο θεωρείται ως ιστορικό και αρχιτεκτονικό μνημείο.

Διακοπές στο Βουκουρέστι: Το μικρό Παρίσι των Βαλκανίων!

Στο Caru’ cu Bere αξίζει να δοκιμάσεις την παραδοσιακή σούπα με φασόλια και χοιρινό που σερβίρεται σε καρβέλι, τα παραδοσιακά mici, λουκάνικα και φυσικά μπύρα!

3. Να κάνεις τη μεγάλη βόλτα στο Herăstrău Park ώστε να δεις και την ομώνυμη λίμνηδιακοπές στο βουκουρέστι

Είναι το μεγαλύτερο πάρκο της πρωτεύουσας. Για να το περπατήσεις θα σου πρότεινα να φοράς αθλητικά γιατί είναι πραγματικά μεγάλο!

Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πόλης κοντά στη στάση του μετρό Aviatorilor – γραμμή 2. Για να μπεις στο πάρκο δεν υπάρχει μόνο μία είσοδος, αλλά αυτή που βρίσκεται στο μετρό είναι η ιδανική. Περπατώντας το όλο ευθεία, θα βρεθείς στην πανέμορφη λίμνη Herăstrău.

Διακοπές στο Βουκουρέστι: Το μικρό Παρίσι των Βαλκανίων!

4. Να περπατήσεις στο υπαίθριο μουσείο “Dimitrie Gusti National Village Museum”

Το μουσείο-χωριό είναι ουσιαστικά ένα ταξίδι στο χρόνο. Μια μεγάλη έκταση γεμάτη από σπίτια από πολλές περιοχές της Ρουμανίας όλων των εποχών, πολλά αυτά μεταφερόμενα αυτούσια. Καθώς περπατάς θα νιώσεις πραγματικά σαν να βρίσκεσαι στην ύπαιθρο της Ρουμανίας. Μπορείς να μπεις και μέσα από το πάρκο Herăstrău. Διαθέτει μαγαζί souvenir και το εισιτήριο για την είσοδο είναι πολύ φτηνό.

Διακοπές στο Βουκουρέστι: Το μικρό Παρίσι των Βαλκανίων!

Το μουσείο βρίσκεται κατά μήκος του πάρκου. Βγαίνοντας από το πάρκο από την έξοδο της λεωφόρου Kiseleff, θα συναντήσεις το πολύ γνωστό Hard Rock cafe και ένα local στέκι, το Beraria. Θα πρότεινα φαγητό στο Beraria, μιας που είναι πολύ νόστιμο και έχει ποικιλία από μπύρες για να δοκιμάσεις. Μια βόλτα στο Hard Rock θα άξιζε λόγω των εκθεμάτων στους τοίχους και φυσικά λόγω του καταστήματος.

Διακοπές στο Βουκουρέστι: Το μικρό Παρίσι των Βαλκανίων!

5. Να πας στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας “Grigore Antipa”

Απίστευτο must στο ταξίδι, καθώς δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχα άλλων ευρωπαϊκών πόλεων. Ξεκινάς από το υπόγειο και κάνοντας ένα ταξίδι ανάμεσα στα είδη αλλά και στις περιοχές που βρίσκονται, καταλήγεις να έχεις δει την πανίδα όλου του κόσμου.

Το απίστευτο είναι ότι είναι όλα τόσο καλοστημένα, που πραγματικά νομίζει κανείς ότι βλέπει τα ζώα αυτά στο φυσικό τους περιβάλλον να αναπτύσσουν τις σχέσεις που θα είχαν και στη φύση.

Επίσης, θα δεις σπάνια εκθέματα όπως είναι ο σκελετός του “dodo”, το οποίο είναι εξαφανισμένο σήμερα, μούμιες, θαλάσσιους ελέφαντες και πολλά άλλα.

Διακοπές στο Βουκουρέστι: Το μικρό Παρίσι των Βαλκανίων!

6. Να ζήσεις για μια μέρα την εμπειρία του Therme Bucharest Park 

 

Πρόκειται για ένα τεράστιο σπα. Η ευεξία και η χαλάρωση στο μεγαλείο τους. Το πάρκο αποτελείται από τρεις χώρους στους οποίους μπορείς να κάνεις διαφορετικά πράγματα. Υπάρχουν νεροτσουλήθρες, εσωτερική και εξωτερική θερμαινόμενη πισίνα, ιαματικά νερά, μασάζ, υδρομασάζ, διαφορετικά είδη σάουνας για κάθε γούστο και όχι μόνο. Οι τιμές για παροχές σπα είναι απίστευτα χαμηλές και έτσι μπορείς να περάσεις μια μέρα γεμάτη χαλάρωση χωρίς να ξοδευτείς ιδιαίτερα.Διακοπές στο Βουκουρέστι: Το μικρό Παρίσι των Βαλκανίων!

7. Να επισκεφθείς το βιβλιοπωλείο Carturesti carusel!

Βρίσκεται στην παλιά πόλη του Βουκουρεστίου στη Strada Lipscani. Το κτήριο λειτουργούσε σαν πολυκατάστημα στα μέσα του 19ου αιώνα. Έπειτα από χρόνια εγκατάλειψης, ανακαινίστηκε και εκεί στεγάστηκε το πιο μεγάλο και μοντέρνο βιβλιοπωλείο στο Βουκουρέστι. Εκτός από βιβλία, μπορεί κανείς να βρει δώρα καθώς επίσης στον τελευταίο όροφο υπάρχει και καφετέρια-εστιατόριο.

Διακοπές στο Βουκουρέστι
8. Να επισκεφθείς το Grand cafe Van GoghΔιακοπές στο Βουκουρέστι: Το μικρό Παρίσι των Βαλκανίων!

Θα το βρεις στην είσοδο της παλιάς πόλης και ουσιαστικά είναι ότι ακούς. Ένα καφέ αφιερωμένο στον γνωστό και αγαπημένο μας ζωγράφο. Παντού υπάρχουν δικοί του πίνακες, και γενικά η διακόσμηση είναι ολόκληρη βασισμένη στα έργα του. Είναι ένα all day στέκι για πρωινό, καφέ, brunch αλλά επίσης εκεί μπορείς να δοκιμάσεις και την παραδοσιακή σούπα goulash.

Διακοπές στο Βουκουρέστι: Το μικρό Παρίσι των Βαλκανίων!


Στο Βουκουρέστι γενικά τα πάντα είναι πάμφθηνα οπότε θα ήταν πολύ καλό να δοκιμάσεις όσα περισσότερα πράγματα μπορείς. Δεν αναφέρθηκα στα πιο γνωστά αξιοθέατα, κτήρια κτλ. γιατί θεωρώ ότι αυτά, αν έχεις σκοπό να ταξιδέψεις στο Βουκουρέστι, τα γνωρίζεις ήδη!

Συμβουλή μου είναι να περπατήσεις, να χαθείς, να ανακαλύψεις μόνος σου αυτό το “μικρό Παρίσι”. Σίγουρα το αξίζει!!

 

Σχόλια