Βόρεια Ελλάδα προορισμοί: Κι όμως, δεν συμπεριλαμβάνεται η συμπρωτεύουσα!

Πρώτη πρώτη θα μπορούσε να είναι η Θεσσαλονίκη. Αλλά υπάρχουν και άλλες πόλεις, που δεν έχουν προβληθεί και συζητηθεί τόσο όσο η Νύμφη του Θερμαϊκού, αν και δε στερούνται σε τίποτα από αξιοθέατα ή φυσική ομορφιά!

1. Ξάνθη

Βόρεια Ελλάδα προορισμοί: 3+1 πόλεις που θα σε μαγέψουν!Η πόλη με τα χίλια χρώματα ή αλλιώς η Ξάνθη είναι μία περιοχή, που όλοι θα ήθελαν να επισκεφθούν κάποτε!

Η περίοδος του καρναβαλιού έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη του τόπου με την προσέλευση χιλιάδων ατόμων κάθε χρόνο, αλλά η Ξάνθη έχει να επιδείξει απαράμιλλη ομορφιά, ειδικά στην Παλιά Πόλη, όπου οι παραδοσιακές γειτονιές αλλά και μυρωδιές σε ταξιδεύουν στο χρόνο!

Επιπλέον, η νυχτερινή ζωή έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, σύμφωνα με τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες, ταυτόχρονα, όμως αξιοθέατα κοντά στην πόλη, όπως οι Καταρράκτες του Λειβαδίτη και το Παρατηρητήριο του Νέστου, συνδράμουν συνολικά σε μία αξέχαστη εμπειρία για όσους βρεθούν εκεί!

Υ.Γ. Προτείνεται, επίσης, και για στιγμές χαλάρωσης σε περιόδους, όπως αυτή που διανύουμε.

2. Μέτσοβο

Βόρεια Ελλάδα προορισμοί: 3+1 πόλεις που θα σε μαγέψουν!H ατμόσφαιρα του Μετσόβου είναι πάντα τόσο ζεστή, ακόμα και όταν η θερμοκρασία πέφτει υπό το μηδέν!

Παραδοσιακός τόπος, γεμάτος πλακόστρωτα στενά και σπίτια χτισμένα εξ’ολοκλήρου από πέτρα, συνάδουν σε μία πόλη που χιλιάδες επισκέπτες επιλέγουν κάθε χρόνο, ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

Η Τεχνητή λίμνη των πηγών του ποταμού Αώου είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά τοπία που μπορεί να αντικρίσει κανείς φτάνοντας εκεί, ενώ δε λείπει το Λαογραφικό Μουσείο, η Πινακοθήκη Αβέρωφ και ο Αβερόφειος Κήπος.

Τα μονοπάτια του Εθνικού Δρυμού της Βάλια Κάλντα αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τη μοναδικότητα της περιοχής, ενώ οι λάτρεις του φαγητού δε θα μείνουν παραπονεμένοι, αφού οι φούρνοι και τα εστιατόρια ετοιμάζουν νοστιμότατα εδέσματα καθημερινά και το καπνιστό τυρί Μετσοβόνε περικλείει όλα τα αρώματα της φύσης!

Extra tip: Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το περίφημο μετσοβίτικο κοντοσούβλι, ώστε να τρίβεις τα δάχτυλά σου!

3. Νάουσα

Βόρεια Ελλάδα προορισμοί: 3+1 πόλεις που θα σε μαγέψουν!Αν κατοικείς στη Θεσσαλονίκη ή στις γύρω περιοχές, η Νάουσα Ημαθίας είναι από τα πιο όμορφα μέρη που μπορείς να επισκεφτείς -αν δεν το έχεις κάνει ήδη-!

Το κεντρικό πάρκο της εποχής είναι ίσως από τα ομορφότερα που διαθέτει η Ελλάδα, με λίμνη γεμάτη κύκνους, πάπιες και είδη ψαριών, ενώ ο Κάμπος της Βέροιας που απλώνεται, μαγεύει τους τουρίστες, οι οποίοι συνηθίζουν να τραβούν ατελείωτες φωτογραφίες στις βόλτες τους!

Ο εκάστοτε επισκέπτης μπορεί να κάνει απλά μία βόλτα στην πόλη, βλέποντας το Ρολόι στο Δημαρχείο και τον Οβελίσκο, ενώ υπάρχουν και τα Λαογραφικά Μουσεία της πόλης, για όσους ενδιαφέρονται να συνδυάσουν και την παράδοση στο ταξίδι τους!

Φυσικά, η Νάουσα είναι περίφημη για τα εστιατόρια της, τους μεζέδες και το κόκκινο κρασί που μπορούν να απολαύσουν όλοι δίπλα στη φύση και στο τζάκι!

4. Φλώρινα

Βόρεια Ελλάδα προορισμοί: 3+1 πόλεις που θα σε μαγέψουν!Μία από τις ελάχιστες πόλεις στη χώρα μας, που διασχίζονται από ποτάμι είναι η Φλώρινα, και αυτό είναι μόνο ένα από τα υπέροχα στοιχεία της!

Πέτρινα και καλοδιατηρημένα σπίτια κατά μήκος της πόλης και ήσυχοι δρόμοι με καφενεία θυμίζουν παλιές εποχές, που η πόλη ποτέ δε θέλησε να ”σβήσει”.

Αν και δε διαθέτει ιδιαίτερη νυχτερινή ζωή, ενθουσιάζει κατοίκους και επισκέπτες με την αρμονία της, την παράδοση που αντικατοπτρίζουν τα Λαογραφικά Μουσεία της πόλης, ενώ τα ξακουστά γουναράδικα μένουν ακμαία μέχρι και σήμερα!

Παράλληλα, η τοποθεσία ωφελεί τους επισκέπτες, αφού μπορούν με ευκολία να βρεθούν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας, στο Νυμφαίο ή ακόμα και στις Πρέσπες.

Μπορεί να μην διαθέτει φημισμένα στέκια ή αξιοθέατα, αλλά όσοι επισκέπτονται τη Φλώρινα δεν μπορούν να φύγουν εύκολα και να αφήσουν πίσω την ομορφιά και την απλότητα που προσφέρει!

Σχόλια