Αν δεν θέλεις να ξοδέψεις μία περιουσία στο ταξίδι σου, αλλά θέλεις να ρουφήξεις όσα περισσότερα μπορείς από αυτό δεν υπάρχει πρόβλημα. Δες εδώ 5+2 δωρεάν πράγματα που θα βρεις στη Βαρσοβία.

Η Βαρσοβία βρίσκεται ανάμεσα στους top ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2018, καθώς είναι μία οικονομική πόλη και παράλληλα σου προσφέρει μεγάλη ποικιλία τόσο από ιστορία και πολιτισμό, όσο και από διασκέδαση. Είναι μία μεγάλη, απλωμένη πόλη που δεν την χορταίνεις όσο κι αν περπατήσεις στους δρόμους της.

Ένα ταξίδι στη Βαρσοβία ταιριάζει γάντι σε φοιτητές και νέους που προτιμούν φθηνό φαγητό και διανυκτέρευση. Επίσης, ικανοποιεί τα γούστα του λάτρη των μουσείων της παρέας, του alternative, του παρτάκια ακόμη και αυτού που είναι ο δυσκολότερος άνθρωπος στην επιλογή φαγητού.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι μπορείς να κάνεις εντελώς δωρεάν στην πολωνική πρωτεύουσα!


1. Free Walking Tour

Τα Free Walking Tours είναι κάτι που πλέον επιλέγω να κάνω σε κάθε πόλη που επισκέπτομαι και έχω την δυνατότητα. Συνήθως διαρκούν 2-3 ώρες και προσφέρονται από ντόπιους που θα σου πουν μύθους, ιστορία και θα σου προτείνουν μέρη να αράξεις. Στο τέλος μπορείς να τους δώσεις όσα χρήματα θες ή και καθόλου. Στη Βαρσοβία υπάρχουν πολλά διαφορετικά tour όπως στην Παλιά Πόλη, στο κέντρο ή εναλλακτικό tour. Βρες το ωράριο εδώ!

Βαρσοβία

Photo: https://image.shutterstock.com/image-photo/view-royal-castle-warsaw-poland-450w-17573659.jpg

2. Royal Łazienki Park και άλλα πάρκα

Η Βαρσοβία είναι η πόλη των πάρκων! Όπου και να γυρίσεις το κεφάλι σου ξεπροβάλλει ένα πάρκο δεξιά, αριστερά ή στο βάθος. Πάρκα με λίμνες, ρυάκια, συντριβάνια που χορεύουν. Στο Royal Łazienki Park, που είναι το πιο διάσημο της πόλης. βρίσκεται η καλοκαιρινή οικία του βασιλιά, το εξοχικό σε απλά ελληνικά, την οποία μπορείς να επισκεφτείς σχεδόν δωρεάν (κάπου 0.20€). Στο πάρκο, επίσης, υπάρχει μία ποικιλία κήπων: ο βασιλικός κήπος, ο κινέζικος κήπος, ο ρομαντικός, ο κήπος με το άγαλμα του Σοπέν.

Photo:https://www.inyourpocket.com/warsaw/lazienki-park_77176v

3. Museum of Modern Art 

Βρίσκεται στις όχθες του Βιστούλα, δίπλα στο Κέντρο Επιστήμης του Κοπέρνικου. Ένας μικρός σχετικά χώρος όπως στα περισσότερα μουσεία μοντέρνας τέχνης, που όμως έχει ενδιαφέρον περιεχόμενο και κοστίζει τίποτα.

Photo: http://www.artnews.com/2018/01/18/transatlantic-museum-modern-art-warsaw-poland/

4. Roof Garden στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας

Στην ίδια γειτονιά βρίσκεται και η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας, που κρύβει ένα μυστικό στην οροφή της. Σκαρφαλώνοντας το κτήριο από την δεξιά πλευρά του βρίσκεσαι μπροστά σε ένα καταπράσινο σκηνικό με θέα την παλιά πόλη, τα ποτάμι και την απέναντι όχθη.

Photo: http://patchworkhostel.pl/en/warsaw-university-library-and-garden/

5. Roof Garden στο Επιστημονικό Κέντρο του Koπέρνικου

Και αφού βρεθήκαμε σε αυτή την περιοχή, ας συνεχίσουμε στα ίδια κυβικά με έναν ακόμη κήπο που αυτήν την φορά βρίσκεται πάνω από ένα μουσείο επιστήμης. Πιο minimal και φλατ με επίσης εξαιρετική θέα για φωτογραφίες και άραγμα.

Photo: http://www.kopernik.org.pl/en/exhibitions/ogrod-na-dachu/

+2 Αν βρεθείς στην Βαρσοβία Κυριακή είσαι πολύ τυχερός. Το μουσείο Uprising της Βαρσοβίας προσφέρει δωρεάν είσοδο σε όλους. Σου προτείνω ανεπιφύλαχτα να το επισκεφτείς για λίγη ιστορία που θα σε συγκινήσει. Την Κυριακή αγαπούν και οι εργαζόμενοι στον παλάτι, καθώς και εκεί η είσοδος είναι δωρεάν.


Καλές Εξερευνήσεις!

Δες επίσης: Βαρσοβία: Η πόλη που θα σε ξετρελάνει

Σχόλια