Ετοιμάζεις το επόμενο ταξίδι σου ή ακόμα ψάχνεις τον τέλειο προορισμό; Αυτοί οι 4 προορισμοί συνδυάζουν τέλεια και τη διασκέδαση και ταυτόχρονα είναι φοβερά οικονομικοί!

Δες ποιοι είναι!

1. Βίλνιους, Λιθουανία

Η Βίλνα ή Βίλνο είναι μια συναρπαστική πόλη με ορθόδοξες και καθολικές εκκλησίες και πολύ πράσινο. Μάλιστα, η Παλιά Πόλη αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες υπάρχουσες μεσαιωνικές πόλεις της Ανατολικής Ευρώπης.

Τι να δεις: Φυσικά και πρέπει να επισκεφτείς την Παλιά Πόλη, που έχει 70 δρόμους και λεωφόρους και 74 συνοικίες, το Μουσείο Θυμάτων Γενοκτονίας, που βρίσκεται στο πρώην αρχηγείο της KGB, αλλά και το νεκροταφείο Antakalnis, που θεωρείται από τα ομορφότερα της Ευρώπης!

2. Βαρσοβία, Πολωνία

οικονομικοί προορισμοί
Η Βαρσοβία είναι μια πανέμορφη πόλη με ψηλούς ουρανοξύστες και αριστοκρατικά παλάτια έτοιμη να την ανακαλύψεις και την οποία μέσα σε μόλις ένα Σαββατοκύριακο προλαβαίνεις να γυρίσεις!
Τι να δεις: Ξεκίνησε από τις «Βερσαλλίες» της Πολωνίας, δηλαδή το βασιλικό παλάτι του Wilanow. Επισκέψου την Παλιά και την Νέα Πόλη, αλλά και το Srodmiescie που αποτελεί το πιο μοντέρνο και πολυσύχναστο κομμάτι της πόλης. Πριν φύγεις επισκέψου την πλατεία Zbawiciela και κάτσε σε κάποιο από τα underground μπαράκια που έχει!

3. Μόσχα, Ρωσία

οικονομικοί προορισμοίH Μόσχα μια πόλη με μεγάλη ιστορία, συνδυάζει υπέροχα το μποέμ στιλ με την επιτηδευμένη πολυτέλεια.

Τι να δεις: Επισκέψου την Κόκκινη Πλατεία, που στην πραγματικότητα δεν είναι κόκκινη, τον Καθεδρικό του Αγίου Βασιλείου, το Μαυσωλείο του Λένιν, αλλά και το Μουσείο Πούσκιν.

4. Πράγα, Τσεχία

οικονομικοί προορισμοί

 

Τι να δεις: Το κάστρο της Πράγας, ένα εντυπωσιακό κτίσμα, που περιλαμβάνει πανέμορφους βασιλικούς κήπους και εκκλησίες, την γέφυρα του Καρόλου, που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, την πλατεία της παλιάς πόλης και τέλος το αστρονομικό ρολόι.

Σημείωση: Η κατάταξη έγινε σύμφωνα με τα έξοδα διαμονής και όχι με τα αεροπορικά εισιτήρια, αφού αυτά ποικίλουν ανάλογα με την περίοδο.

Σχόλια