Ύστερα από την αναφορά στην ισπανική γλώσσα, ήρθε η στιγμή να ανακαλύψεις τους λόγους που αρκετοί άνθρωποι στον κόσμο λατρεύουν να μιλάνε γαλλικά! 

Η γαλλική γλώσσα ομιλείται και στις πέντε ηπείρους! Περισσότερα από 160 εκατομμύρια άτομα μιλούν ως επίσημη γλώσσα τα γαλλικά, ενώ, αρκετά κράτη, παράλληλα με την τοπική τους γλώσσα, έχουν και τη Γαλλική ως επίσημη.

γαλλικά

Η γαλλοφωνία σε ολόκληρο τον κόσμο!

1.Η Γαλλική και η Αγγλική γλώσσα είναι οι δύο γλώσσες εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με αυτές εκπροσωπείται σε παγκόσμια κλίμακα. Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να μάθεις, μαζί με τα αγγλικά και γαλλικά, αν σε ενδιαφέρει μια καριέρα στον ευρωπαϊκό χώρο.

2.Η Γαλλία, παράλληλα, αποτελεί σημαντικό εμπορικό και οικονομικό κόμβο. Σκέψου ότι τα 2/3 του ευρωπαϊκού εμπορίου διακινούνται μέσω της Γαλλίας.

Συμβούλιο της Ευρώπης

3.Τα κέντρα εργασιών και αποφάσεων της Ε.Ε. βρίσκονται σε γαλλόφωνες περιοχές: Βρυξέλλες, Στρασβούργο, Λουξεμβούργο. Επίσης, στη γαλλόφωνη Ελβετία βρίσκεται το παγκόσμιο νομισματικό, διπλωματικό, ολυμπιακό και τουριστικό κέντρο.

4.Αξιοσημείωτη είναι και η παρουσία της στον ψηφιακό κόσμο, καθώς αποτελεί μία από τις 8 παγκόσμια χρησιμοποιούμενες γλώσσες του Internet. Οι υπόλοιπες 7 είναι: η Αγγλική, η Ρωσική, η Ισπανική, η Ινδική, η Αραβική, η Ιαπωνική και η Κινεζική. Κοινώς η γαλλική google, ίσως να είναι ο δικός σου παράδεισος πληροφοριών!

5.Υπάρχει στενή σχέση Ελλάδας-Γαλλίας και θα σου πούμε παρακάτω ακριβώς το γιατί!

Γιατί πρώτoν, τόσο η Γαλλία όσο και η Ελλάδα, λόγω του πολιτιστικού τους παρελθόντος, είναι ανοιχτές στην πολυπολιτισμικότητα.

Δεύτερον, η Ελλάδα και ο πολιτισμός της υπήρξαν πηγή έμπνευσης για πολλούς Γάλλους διανοούμενους.

Τρίτον, Έλληνες διανοούμενοι επέλεξαν τη Γαλλία ως μόνιμο τόπο διαμονής (όπως ο Κορνήλιος Καστοριάδης, ο Γιάννης Ξενάκης και ο Κώστας Αξελός).

Και, τέταρτον, η γαλλική είναι μια γλώσσα με ελληνικές ρίζες!

γαλλικά

Ελλάδα-Γαλλία

6.Το αποικιακό παρελθόν της Γαλλίας και του Γαλλόφωνου Βελγίου, επέβαλε τη γαλλική (σαν διοικητική γλώσσα) σε πολλές χώρες που, σήμερα, δέχονται τις επενδύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως στις Αφρικανικές, στις οποίες η Ελλάδα πρωταγωνιστεί, αλλά και σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας.

7.Γνωρίζοντας γαλλικά, μπορείς να σπουδάσεις σε διάφορα πανεπιστήμια κύρους, σε χώρες όπως το Βέλγιο, ο Καναδάς, η Ελβετία και φυσικά σε πανεπιστήμια της Γαλλίας!

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, μπορεί να σε βοηθήσει στην κατάλληλη επιλογή γαλλικού πανεπιστημίου, σύμφωνα και με το αντικείμενο σπουδών που σε ενδιαφέρει, ενώ αν σκέφτεσαι να πας για Erasmus στη Γαλλία ένας αρθρογράφος μας εδώ σου περιγράφει γιατί είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ εμπειρία!

8.Η Γαλλία είναι μία από τις χώρες, η οποία ορίζεται και συνδέεται σε πολύ μεγάλο βαθμό με τον πολιτισμό!

Και σε περίπτωση, που θες να σιγουρευτείς να σου θυμίσω ότι είναι η κορυφαία δύναμη παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών στην Ευρώπη. Παρέχει πρόσβαση σε πολυάριθμα αριστουργήματα της λογοτεχνίας. Δίνει τη δυνατότητα άμεσης επαφής με το γαλλικό διαφωτισμό, ο οποίος αποτελεί την αφετηρία του σύγχρονου πολιτισμού και το Παρίσι είναι ένας βασικός τουριστικός προορισμός, με τεράστια ιστορία και πολιτισμό, που αξίζει να ανακαλύψεις από κοντά, μιλώντας γαλλικά, φυσικά.

Παρίσι

+1 Μπορείς να μάθεις και μόνος σου! Και εδώ θα βρεις τους καλύτερους τρόπους για να το κάνεις!

Το μόνο που μένει, λοιπόν, είναι να ξεκινήσεις γι’ αυτό και σου ευχόμαστε ένα bon voyage στον κόσμο της γαλλικής γλώσσας και κουλτούρας!

Σχόλια