To γαλλικό σινεμά είναι γνωστό παγκοσμίως για τις ταινίες του αλλά και για τους δημιουργούς του και υπάρχουν πολλοί λόγοι!

H Γαλλία είναι η γενέτειρα του κινηματογράφου, στην οποία έχουν εμφανιστεί πολλά κινήματα. Ταυτόχρονα, έχει βγάλει μερικούς πολύ γνωστούς σκηνοθέτες όπως ο Αμπέλ Γκανς, ο Ζαν Λικ Γκοντάρ και ο Λεός Καράξ. Πάντα οι γαλλικές ταινίες ξεφεύγουν από αυτά που βλέπουμε στις ταινίες του Χόλιγουντ και έχουν μια πολύ διαφορετική οπτική γι’ αυτό το λόγο και αξίζει να έχεις στη λίστα σου γαλλικές ταινίες!

Οι γαλλικές ταινίες που σου έχουμε παρακάτω είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους απ’ όλες τις απόψεις και αξίζει να τις δεις αφού με αυτές μπορείς να έχεις μια σχετικά ολοκληρωμένη εικόνα του γαλλικού κινηματογράφου!

1. Οι Εραστές της Γέφυρας

Στην ταινία παρακολουθούμε τον έρωτα που εξελίσεται μεταξύ δύο νέων. Ο Άλεξ είναι ένας νέος που ενώ ήθελε να γίνει μέλος του τσίρκου κατέληξε να εθιστεί στο αλκοόλ και να ζει στους δρόμους. Η Μισέλ ζει απογοητευμένη και αυτή στους δρόμους και σιγά σιγά τυφλώνεται.

Οι δύο τους θα ζήσουν έναν έρωτα χωρίς αύριο με φόντο τη διάσημη γέφυρα Ποντ-Νεφ του Παρισιού, την εποχή της αναπαλαίωσής της.

2. Χιροσίμα Αγάπη μου

Πρόκειται για την αγαπημένη μου γαλλική ταινία και μία από τις καλύτερες γαλλικές ταινίες όλων των εποχών σε σκηνοθεσία Αλέν Ρενέ.

Στην ταινία μια Γαλλίδα ηθοποιός ζει στην ανοικοδομημένη Χιροσίμα έναν τρελό, αλλά σύντομο έρωτα με έναν Γιαπωνέζο αρχιτέκτονα. Ταυτόχρονα, αναπολεί στιγμές από το τραυματικό παρελθόν της, όταν είχε δεσμό μ’ έναν Γερμανό στρατιώτη στην περίοδο της Κατοχής.

Δες εδώ: Γαλλικές ταινίες που θα σε κάνουν να ερωτευτείς!

3. Το Μίσος

Ασπρόμαυρη, γαλλική, ατμοσφαιρική και άκρως επίκαιρη! Στην ταινία βλέπουμε τρεις νεαρούς μετανάστες που θέλουν να πάρουν εκδίκηση για το φίλο τους που έπεσε θύμα αστυνομικής βίας.

Περιφερόμενοι άσκοπα στις φτωχογειτονιές του Παρισιού με ένα κλεμμένο περίστροφο στα χέρια τους θα ζήσουν ένα συνταρακτικό 24ωρο, προσπαθώντας να πείσουν όσους δεν τους σέβονται ότι θα πρέπει να τους φοβούνται!

4. Αμελί

Δεν ξέρω αν υπάρχει άνθρωπος που δεν γνωρίζει αυτή την ταινία. Αξίζει σίγουρα να την δεις γιατί μεταφέρει με μεγάλη επιτυχία όλη την σύγχρονη κουλτούρα στο σινεμά.

Στην ταινία βλέπουμε την Αμελί, μια ρομαντική και γενναιόδωρη γκαρσόνα, που έχει ένα δικό της τρόπο να κάνει ευτυχισμένους τους ανθρώπους γύρω της εκπληρώνοντας τα όνειρά τους.

Όταν συναντά στο δρόμο της έναν εξίσου περίεργο τύπο με εκείνη, που συλλέγει πεταμένες φωτογραφίες από μηχανήματα αυτόματης φωτογράφησης, καταλαβαίνει ότι βρήκε την αδελφή ψυχή της.

Είδαμε το Mon Roi και το λατρέψαμε για ένα πολύ σημαντικό λόγο!

5. O Τρελός Πιερό

Μια ταινία της Nouvelle Vague που απέσπασε Χρυσό Λέοντα και προτάθηκε για Bafta καλύτερου ηθοποιού.

Ο Φερντινάν βρίσκεται εγκλωβισμένος σ’ ένα γάμο που τον βοήθησε στην κοινωνική του ανέλιξη, αλλά τον έχει βυθίσει στην ανία. Τυχαία θα συναντηθεί με τη Μαριάν Ρενουάρ, έναν παλιό του έρωτα, και αυτή είναι η αφορμή για να τα τινάξει όλα στον αέρα και να αποδράσει μαζί της προς άγνωστη κατεύθυνση!

Σχόλια