Μάθε τα πάντα για τις διακοπές στη Μήλο – Έχει τη φήμη του ερωτικού προορισμού… Η Μήλος είναι, όμως κυρίως γνωστή για τις όμορφες παραλίες της και το πολύ καλό φαγητό της!

Μήλος

Κάθε χρονιά αποκωδικοποιώ διαφορετικά το καλοκαίρι. Καλοκαίρι είναι μια μουσικούλα, που παίζει σε κάποιο κατάστρωμα, καλοκαίρι είναι τα σεντόνια, που είναι μουσκεμένα από ιδρώτα, είναι μια παραλία και το άκουσμα των κυμάτων, είναι ένα όμορφο νησί

Μήλος

Και τώρα που είπα για νησάκι θα κάνω ένα ταξίδι στο περσινό καλοκαίρι. Πιο συγκεκριμένα στις αρχές Ιουλίου που έτυχε να επισκεφθώ ένα από τα ομορφότερα νησιά του Αιγαίου, το νησί της Αφροδίτης, την Μήλο.

Μήλος

Έχει τη φήμη του ερωτικού προορισμού. Η Μήλος μου και είναι κυρίως γνωστή για τις όμορφες παραλίες της και το πολύ καλό φαγητό της και αν αποφασίσετε να την επισκεφτείτε, πρέπει οπωσδήποτε να περιηγηθείτε στην ενδοχώρα και στα ορεινά χωριά της. Διαφορετικά δε θα έχετε δει πραγματικά το «νησί της Αφροδίτης». 

Έχοντας αποχαιρετήσει για τα καλά τον Αύγουστο με τα μελτέμια του-μέσα Σεπτεμβρίου γαρ-, στη Μήλο θα χαρείτε και ωραίες βουτιές, αλλά και την ησυχία σας.

Μήλος

Το νησί έχει παραλίες για όλα τα γούστα, με εύκολη, δύσκολη ή και καθόλου οδική πρόσβαση, με άμμο ή πλάκες, με κόσμο ή χωρίς. Φυσικά, δεν είναι δυνατό να τις αναφέρω στο σύνολό τους, έχω κάνει ωστόσο μια επιλογή με τις πλέον γνωστές και δημοφιλείς, που αυτή την εποχή θα τις απολαύσετε χωρίς συνωστισμό.

 

Το καλοκαιράκι στην ακρογιαλιά, 
μέσα στο νεράκι πλέουμε αγκαλιά.
Πέφτει το βραδάκι, πιάνει η δροσιά, 
δώσ’ μου ένα φιλάκι και έλα πιο κοντά.
Ιδου, λοιπον οι πιο γνωστες:

Στις οργανωμένες η Αγία Κυριακή και το Παλαιοχώρι βρίσκονται στα νοτιοανατολικά, δεν πιάνει βοριάς, η πρόσβαση είναι εύκολη και οι ομπρελοξαπλώστρες φτάνουν για όλους. Πιο νότια, το Τσιγκράδο με τα απότομα βράχια, την ψιλή άμμο και τα κρυστάλλινα νερά είναι μόνο για τους τολμηρούς που θα κατέβουν το σχεδόν κατακόρυφο, αμμώδες μονοπάτι.

Προσωπικά, έχω να πω ότι τόλμησα και πιστέψτε με δεν το μετάνιωσα.  

Μήλος

Η παραλία Τσιγκράδο, νότια της Μήλου.

Για τους υπόλοιπους, πολύ κοντά βρίσκεται η Φυριπλάκα με παρόμοιο τοπίο και μόνο ένα χωματόδρομο για να την προσεγγίσετε. Κατά τα άλλα, αναζητώντας τα διάσημα και πολυφωτογραφημένα σεληνιακά τοπία της Μήλου, κινηθείτε στην ανατολική και βόρεια πλευρά του νησιού προς Παπάφραγκα και Σαρακήνικο. 

Μήλος

Σαρακήνικο

Αν πάλι βολτάρετε με σκάφος, θα έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε σε νερά και σημεία που η ομορφιά τους… περισσεύει, όπως το Κλέφτικο.

Μήλος

Το μαγευτικό Κλέφτικο

Λημέρι πειρατών στα παλιά τα χρόνια, με τους εντυπωσιακούς ηφαιστειογενείς άσπρους βράχους, τις σπηλιές και τα βαθυγάλανα νερά, αλλά και σε παραλίες που έχουν πρόσβαση από δύσκολο χωματόδρομο ή μονοπάτι, όπως η Συκιά με τη βαθιά θαλάσσια σπηλιά, τα Αγκάθια ή το σύμπλεγμα των Τριάδων στη δυτική πλευρά του νησιού με το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

Το Αμμουδαράκι, το Παλιόρεμα-Θειωρυχεία, ο Αγιος Ιωάννης, η Αχιβαδόλιμνη, ο Φυροπόταμος, τα Μαντράκια, ο Γέροντας είναι μερικές ακόμα πολύ καλές επιλογές!

Σχόλια