Ο αναγνώστης μας Νάσος Κρητικός γράφει για τις διακοπές στην Ικαρία!

Έπηξες και αυτόν τον χειμώνα και δεν είσαι για άσπρο-μπλε-γκλαμουριά;Θες να ξεφύγεις από την ρουτίνα και να χορέψεις, να πιεις, να ακούσεις ωραίες μουσικές και να γνωρίσεις όμορφους ανθρώπους;

Τότε η λύση είναι μία! Βαλίτσα, αμάξι και ΙΚΑΡΙΑ! (τ΄ αμάξι είναι ψιλο-υποχρεωτικό αν θέλετε να γυρίσετε όλο το νησί, λόγω παντελούς έλλειψης συγκοινωνίας, εκτός κι αν ψήνεστε για auto stop, το οποίο λειτουργεί πάντως σε μεγάλο βαθμό).

διακοπές στην ικαρία
Στο μαγικό αυτό νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου λοιπόν αξίζει κανείς να αφεθεί πλήρως. Για να μη χαθεί εντελώς όμως θα δώσω ορισμένες οδηγίες έτσι ώστε να γίνει η ζωή σας λίγο πιο εύκολη.
Φτάνετε στο λιμάνι και τραβάτε δεξιά (καλό θα ήταν το λιμάνι να είναι ο Εύδηλος και όχι ο Αγ. Κήρυκος, που είναι ελικρινά στην άλλη άκρη της γης).
Το πρώτο μέρος που αξίζει να σταματήσετε ονομάζεται Γιαλισκάρι. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε:
1) το γευστικότερο τυλιχτό με γύρο που έχω δοκιμάσει (και έχω σπουδάσει στη Λάρισα) στο ταβερνάκι του Μαρίνου. (Επίσης διαθέτει τέρμα παγωμένη μπύρα). 2) Το πανέμορφο μαγαζί – βεράντα Σουφεκαρίσι με υπέροχους μεζέδες (δεν παίζει μενού, ό,τι έχει φιάξει θα φάτε) και μουσικάρες πάντα.

Δίπλα ακριβώς από το Γιαλισκάρι, πέντε λεπτά με τα πόδια, είναι η Μεσακτή. Η Μεσακτή είναι η καλύτερη/κοσμικότερη παραλία του νησιού με 2-3 μπιτσ μπαρ. Το Mesakti Beach Bar ξεχωρίζει και αξίζει για τις σαλάτες αλλά και για τις μουσικές επιλογές. Στα συν του έχει από κάτω το Ikaria Surf Club για τους λάτρεις του σπορ. Εκπληκτική η Μεσακτή αλλά έχουμε και συνέχεια, μην κολλήσετε εκεί.

 

Ένα στενό παρακάτω θα βρείτε το Λιβάδι. Μπορεί να μην σας γεμίσει το μάτι σαν παραλία αλλά 1) εκεί είναι το camping (χρησιμότατο) και 2) εκεί βρίσκεται το Ammos Beach Bar. Γι’αυτό το μπιτσόμπαρο θα μπορούσα να γράψω τόνους. Το μόνο που θα σας πω είναι ότι τα αφεντικά και οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτό είναι σίγουρα οι καλύτεροι του πλανήτη και ο καφές που κάνει ο ψηλός μελαχρινός  (αν είναι εκεί και φέτος) είναι απλώς από άλλο πλανήτη! Must!!

Συνεχίζοντας την πορεία μας, ένα κλικ πιο κάτω, στο γραφικό λιμάνι του Αρμενιστή θα κάνετε γεύματα ονειρικά. Αρχικά στο Mary-Mary με τον τρομερό του σεφ αλλά και στο τιμιότατο Ζεύκιν, κατηφορίζοντας. Ο Αρμενιστής ενδείκνυται και για ποτάκι. Πρώτα στον Μύθο και δίπλα από αυτόν ένα άλλο φλόξενο μαγαζάκι (δεν θυμάμαι όνομα) και αργότερα στον Ρέμπελο -αν είστε τυχεροί βέβαια και τον πετύχετε ανοιχτό, γιατί ο τύπος δεν τρελαίνεται για χρήμα και ανοίγει μόνο όταν είναι καλές οι συγκυρίες. Αρμενιστής = ρομάντσο.

διακοπές στην ικαρία

Αυτά αν δείτε, plus 1-2 πανηγυράκια, θα φύγετε ευτυχισμένοι και με γεμάτες μπαταρίες από το νησί. Αλλά στην περίπτωση που δεν είστε ολιγαρκείς, τότε επισκεφθείτε τον Να και τις Σεϋχέλλες από παραλίες., πάτε στην ταβέρνα του Σωτήρη στον Αγ. Πολύκαρπο, κάντε μπαρότσαρκα στις Ράχες: εκεί θα βρείτε ένα υπέροχο σύμπλεγμα από μπαράκια, την Σκνίπα που συχνά -πυκνά φέρνει τρομερά live αλλά και το κουκλίστικο Δεντρόσπιτο με τα ωραιότερα κοκτέιλ (αξίζει να σημειωθεί ότι και το Ammos κατέχει το άθλημα αυτό) και, αν την περίοδο που πάτε στο νησί δείτε γεμάτο το φεγγάρι, τότε οπωσδήποτε Μαγγανίτη για full-moon party! Αν δεν σας αρκούν ούτε αυτά, τότε πάρτε αμάξι-μηχανή και go get lost.

2
Τέλος σας παραθέτω μια λίστα με τα αγαπημένα μου πανηγύρια για Ιούλιο – Αύγουστο. Αν θέλετε πλήρη λίστα των πανηγυριών, παίζει ένα site αλλά καλύτερα να βρείτε κάποιον local και να ρωτάτε σε ποιο να παραβρεθείτε.
17 Ιουλίου ΑΡΕΘΟΥΣΑ (έπιασε παιδί ο κολλητός μου)
26 Ιουλίου ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΜΜΟ
27 Ιουλίου ΦΕΙΔΟΣ
6 Αυγούστου ΣΤΑΒΛΟΣ
8 Αυγούστου ΜΑΝΔΡΙΑ
12 Αυγούστου ΚΑΡΡΕΣ (must)
15 Αυγούστου αρχικά ΛΑΓΚΑΔΑ, έπειτα ΚΟΣΟΙΚΙΑ, ΓΥΑΛΙΣΚΑΡΙ και ΚΟΥΝΙΑΔΟΥΣ για φινάλε (busy day)
20 Αυγούστου ΒΡΑΚΑΔΕΣ
29 Αυγούστου ΜΑΥΡΑΤΟ ή ΠΡΟΕΣΠΕΡΑ.

Υ.Γ. Πριν φύγετε από το νησί, χτυπήστε ένα ιαματικό καλού-κακού. Και εννοείται ότι Ιούλιο Αύγουστο παίζουν πολλές συναυλίες (Ιμαμ και Αρβανιτάκη το’χουν στανταράκι), έχετε το νου σας σε κολώνες για αφίσες.

Σχόλια