Κοκτεϊλάρες, καλή μουσική, καλό κρασί, κουλτούρα, θέα, craft μπύρα και αρρωστημένες καταστάσεις. Όλα σε ένα άρθρο. Για όλα τα γούστα, αλλά πάντα τα καλύτερα.

Στην Πράγα έχω περάσει μερικές από τις καλύτερες μέρες και νύχτες της ζωής μου. Σε αυτό το άρθρο μας νοιάζουν οι νύχτες. Μου είπαν να γράψω για τα πέντε μπαράκια που πρέπει να πας στην Πράγα, τελικά σου έχω εφτά.

Η Πράγα είναι μία πόλη με έντονη και ενδιαφέρουσα νυχτερινή ζωή. Σε αυτό το άρθρο θα βρεις εφτά μπαράκια με ξεχωριστό χαρακτήρα, που πρέπει οπωσδήποτε να πας αν θες να την ζήσεις πραγματικά.

Πράγα

 1. Hemingway Bar

Στο κέντρο της Πράγας, κοντά στην εμβληματική Γέφυρα του Καρόλου βρίσκεται το Hemingway Bar. Κάποιος ψυλλιασμένος θα σκεφτεί πως μιλάμε για άλλο ένα τουριστικό μπαρ που εκμεταλλεύεται τη φήμη του διάσημου Αμερικανού συγγραφέα. Αν το σκέφτηκες, κάνεις λάθος! Μιλάμε για ένα μέρος που φέρει επάξια το όνομα του νομπελίστα πότη Ernest Hemingway. Είναι το μοναδικό μπαρ της Πράγας για το οποίο υπάρχει πάντα μία θέση στη λίστα με τα καλύτερα μπαρ του κόσμου.

Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις κοκτέιλ με βάση την πράσινη νεράιδα, ενώ αν λατρεύεις το ρούμι αυτό το μπαρ είναι για εσένα. Η διακόσμηση θυμίζει κλασσικό αμερικάνικο μπαρ, ενώ αυτό που δίνει και άλλους πόντους στο μπαρ είναι το εξυπηρετικό προσωπικό, που οι σερβιτόροι στην Πράγα δεν φημίζονται για την ευγένεια τους.

Δες τώρα προσφορές και κλείσε τα αεροπορικά σου εισιτήρια για Πράγα εδώ!

Πράγα

2. Klubovna

Εδώ δε μιλάμε για ένα μπαράκι, αλλά για ένα ανεξάρτητο πολιτιστικό κέντρο, που το τρέχει μία ομάδα φοιτητών. Ένα παλιό σχολείο, που έχει μετατραπεί σε έναν πολιτιστικό χώρο με άρωμα Βερολίνου. Προβολές, workshops, συζητήσεις, παρουσιάσεις, παραστάσεις και φυσικά συναυλίες είναι μερικά από όσο συμβαίνουν σε αυτόν τον χώρο. Μπορείς να συμμετέχεις σε κάτι από όλα αυτά ή απλά να πιεις τις μπύρες σου.

Τον χειμώνα στον εσωτερικό χώρο με το industrial περιβάλλον και όταν ο καιρός το επιτρέψει στην υπέροχη αυλή. Αν θες ένα μπαρ με ντόπιους, φτηνή και καλή μπύρα, πιο εναλλακτικές καταστάσεις και ωραίο κόσμο, στην Klubovna θα έχεις μία εγγυημένα καλή βραδιά.

Πράγα

3. Blues Sklep

Θα σε παιδέψει λίγο να το βρεις, αλλά αξίζει. Το Blues Sklep είναι ένα παλιό κελάρι, που έχει μεταμορφωθεί σε έναν από τους λίγους χώρους στην Πράγα, που έχει κάθε μέρα live μπάντες, ανεξάρτητα αν είναι καθημερινή ή σαββατοκύριακο. Αν θέλεις να ακούσεις καλή μουσική, απλά κατέβα τα σκαλιά και θα βρεθείς σε ένα πολύ ατμοσφαιρικό περιβάλλον.

Πάρε την μπύρα ή το ποτό σου από τα παιδιά στο μπαρ και κάτσε στη μπάρα ή τα τραπέζια μπροστά στη σκηνή. Οι πάντα καλές μπάντες θα φροντίσουν να γεμίσουν την βραδιά σου με καλές jazz, blues, funk ή indie μελωδίες, ανάλογα με την μέρα.

Δες εδώ τον απόλυτο οδηγό με όσα πρέπει να κάνεις πριν βραδιάσει στην Πράγα!

Πράγα

4. U sudu

Στην Πράγα υπάρχουν πολλά υπόγεια μπαράκια, αλλά το U sudu είναι ένα από αυτά που ξεχωρίζουν. Για πολλούς λόγους. Βρίσκεται στο κέντρο της Πράγας και είναι με διάφορα το καλύτερο wine bar της πόλης. Μπαίνοντας αντικρίζεις ένα κλασσικό μπαρ με λίγα τραπέζια. Αλλά κι εδώ το μέρος γίνεται πιο ενδιαφέρον όταν κατέβεις τις σκάλες. Το υπόγειο, γνωστό και ως «κόλαση», αποτελείται από τέσσερα διαφορετικά δωμάτια που συνδέονται μεταξύ τους με στενούς διαδρόμους σαν τούνελ.

Σε ένα δωμάτιο βρίσκονται τα ποδοσφαιράκια και σε ένα άλλο το dance floor με ντόπιους DJs να παίζουν κάθε μέρα. Το καλοκαίρι ανοίγει και η εσωτερική αυλή γιατί καλοκαίρι στην Πράγα χωρίς beer garden δεν γίνεται. Στο U sudu, εκτός από καλές μπύρες και ποτά, θα βρεις και καλό χύμα κρασί από μικρά οινοποιεία. Όλα σε καλές τιμές φυσικά. Και όλα αυτά σε ένα μπαρ που τις καθημερινές μένει ανοιχτό μέχρι τις τέσσερις και τα παρασκευοσάββατα μέχρι τις πέντε.Πράγα

5. Stalin

Το Stalin είναι κάτι περισσότερο από ένα υπαίθριο μπαρ και βρίσκεται στο πανέμορφο Letná Park. Οφείλει το όνομα του στο γεγονός ότι βρίσκεται ακριβώς κάτω από το σημείο που στεκόταν ένα τεράστιο άγαλμα του Στάλιν, που έχει αντικατασταθεί από τον διάσημο μετρονόμο. Το Stalin είναι ένας καλοκαιρινός παράδεισος με φτηνά ποτά, ξαπλώστρες, τραπεζάκια, μουσικά events, θερινές προβολές και θέα στην Πράγα, που είναι μία από τις καλύτερες. Χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου σποτ είναι τα παπούτσια που κρέμονται από ένα σχοινί. Αν δεν βρεις ελεύθερο τραπέζι, πάρε απλώς την μπύρα σου και θα βρεις σίγουρα κάπου να κάτσεις τριγύρω.

Πράγα

6. BeerGeek Bar

Η Πράγα είναι μία από τις πρωτεύουσες τις μπύρας. Ο καλύτερος τρόπος να δοκιμάσεις την καλή τσέχικη μπύρα είναι να πάρεις σβάρνα τα μοναστήρια και τις μικροζυθοποιίες. Αλλά, αν θες να δοκιμάσεις μπύρες που δεν μπορείς να βρεις αλλού στην πόλη, τότε το BeerGeek είναι για εσένα. Βρίσκεται στο Jiřího z Poděbrad – στην συνοικία Zizkov – και είναι ο παράδεισος της craft μπύρας. Στο BeerGeek θα βρεις μία τεράστια ποικιλία από 32 χύμα μπύρες, όπου κάθε μέρα αλλάζουν 5-10 από αυτές και πολλές μπύρες σε μπουκάλι. Όλα αυτά σε ένα μοντέρνο και με ιδιαίτερο στυλ περιβάλλον.

Πράγα

7. Vzorkovna

Το highlight της λίστας. Ένα μπαρ στο οποίο θα δεις μία διαφορετική πλευρά της Πράγας. Το προσωπικό αγαπημένο μου μέρος στην πόλη. Ένας υπόγειος λαβύρινθος με διάφορα δωμάτια. Θα βρεις κόσμο να βλέπει ταινία, να μιλάει, να γρατζουνάει κιθάρες ενώ κάθεται σε κουκέτες ή απλά να πίνει τις μπύρες του – πάντα σε βαζάκι – και να κουβεντιάζει και τους σκύλους του μαγαζιού να κόβουν βόλτες στα πόδια σου. Θα πετύχεις σχεδόν πάντα live, ενώ αν είσαι τυχερός θα ακούσεις μερικές πολύ καλές μπάντες ή θα έχεις δίπλα σου σόου με φωτιές, ενώ εσύ χορεύεις σε country ρυθμούς.

Όσο για τη διακόσμηση; Απλά άρρωστη! Γενικά, είναι δύσκολο να περιγράψεις με λέξεις την ατμόσφαιρα και την αύρα που έχει αυτό το μπαρ. Μην τρομάξεις από τον γορίλα στην είσοδο, κατέβα τα σκαλιά και να είσαι έτοιμος για όλα. Να θυμάσαι πως όταν φίλη μου ήρθε στην Πράγα και πήγαμε Vzorkovna, αυτό που μου σχολίασε το πρωί όταν γυρίζαμε ήταν «το καλύτερο μπαρ που έχω πάει». Και έχει πάει σε πολλά.

Σχόλια