Είτε έχεις ζήσει ήδη την εμπειρία του Εράσμους, είτε θα την ζήσεις στο μέλλον, πρέπει να ξέρεις ότι θα συναντήσεις συγκεκριμένους τύπους ατόμων στην υπέροχη αλλά ταυτόχρονα περίεργη εμπειρία του Erasmus!

Γενικά, είμαι κατά των γενικεύσεων όταν μιλάμε για ανθρώπους και τις προσωπικότητές τους. Αλλά δεν μπορώ να αρνηθώ ότι οι συγκεκριμένες γενικεύσεις, εκτός του ότι παίζει να ισχύουν (και όσοι έχουν πάει Erasmus μάλλον συμφωνούν), μπορούν, ακόμα, να σε κάνουν να καταλάβεις τι ακριβώς εστί Erasmus.

Ας πούμε, αρχικά, ότι οι κατηγορίες είναι (ολίγον τι) εμπνευσμένες από τις δικές μου εμπειρίες στο Εράσμους μέχρι στιγμής. Επίσης, έχουν συζητηθεί και συμφωνηθεί με την υπέροχη συγκάτοικό μου, οπότε δεν τα βγάζω από το μυαλό μου. Τέλος, δεν έχουν σκοπό να βλάψουν κανενός την προσωπικότητα αλλά παρουσιάζονται για να κάνουμε λίγο χιούμορ και μόνο.

Without further ado…ιδού οι 10 τύποι ατόμων που (πιθανώς) θα συναντήσεις στο Erasmus.

1. Ο ανέκφραστος

Κατάγεται συνήθως από τις βορειότερες χώρες της Ευρώπης και χαμογελάει σπάνια. Είναι ο τύπος που δεν καταλαβαίνεις αν αστειεύεται ή όχι. Τον βρίσκεις πολύ συχνά σε μπαρ και ακόμα συχνότερα πιωμένο και….επιτέλους χαμογελαστό. Μόλις καταλάβεις τον τρόπο που λειτουργεί απλά κάνε του παρέα και πίστεψε με, δεν θα χάσεις.

2. Ο «σε σχέση»

Είναι σαν να φοράει μια ταμπέλα στο μέτωπο του/της η οποία δηλώνει ότι «έχει σχέση». Μην ακουμπάτε και μην πλησιάζετε! Εντάξει, δεν είναι κακό να μην δίνεις δικαιώματα και να είσαι ξεκάθαρος με τους γύρω σου αλλά, ξέρεις, δεν θέλουν όλοι να σου την πέσουν.

Δες εδώ πόσο γαμάτα θα περάσεις στο Erasmous μέσα από gifs!

3. Ο πέφτουλας

Αυτός, βασικά, θέλει να σου την πέσει. Και όχι μόνο σε εσένα. Βγαίνει σε αρσενικά και θηλυκά, αν και παρατηρείται ότι οι αρσενικοί πέφτουλες είναι λίγοι παραπάνω. Το Erasmus είναι η τέλεια ευκαιρία για να βρεις κάποιον και να περάσετε ωραία μαζί αλλά ας μην το παρακάνουμε. Ο ίδιος που θα σου την πέσει στην αρχή της βραδιάς θα τον δεις να κάνει ακριβώς την ίδια συζήτηση με άλλες 10 κοπέλες μετά από εσένα και να καταλήγει με την «τυχερή». Μην ανησυχείς, γιατί στο επόμενο πάρτι θα έρθει για να σου ξαναμιλήσει αλλά δεν θα θυμάται καν ότι σου την είχε πέσει την προηγούμενη φορά.

4. Ο λεφτάς

10 άτομα που σίγουρα θα συναντήσεις στο Εράσμους!

Ή αλλιώς: ο bar-hopping τύπος. Μα πόσα λεφτά μπορεί να έχει ένας άνθρωπος για να μπορεί να πάει σε πάνω από 2 μπαρ σε ένα Σαββατόβραδο; Και δεν είναι μόνο αυτό. Μπορεί να μην κάτσει και καθόλου στην πόλη όπου κάνετε το Erasmus, αλλά να ταξιδεύει κάθε εβδομάδα σε διαφορετικό μέρος. Σε αυτήν την περίπτωση απλά πρέπει να ξέρεις πότε να πεις «φίλε, σόρρυ αλλά δεν έχω άλλα λεφτά».

5. Ο αλκοολικός

Όταν πηγαίνει ο Γερμανός στην pub και του αγοράζουν οι φίλοι του μονόλιτρη μπίρα, καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Επίσης, όταν φεύγει από ένα πάρτι με δύο μπουκάλια κρασί στο χέρι, κάτι δεν πάει καλά. Κατά τα άλλα, είναι πολύ καλό παιδί γιατί όταν δεν είναι πιωμένος θα σου πιάσει και μια συζήτηση και όταν είναι πιωμένος, περνάτε τέλεια στα πάρτι.

10 άτομα που σίγουρα θα συναντήσεις στο Εράσμους!

6. Ο αψυχολόγητος

Ή είναι τέρμα κοινωνικός ή το παίζει. Μπορεί να σε συμπαθεί, μπορεί και όχι. Δεν μπορείς να τον ψυχολογήσεις με τίποτα. Σε κάποιες περιπτώσεις μπαίνουν στη μέση και οι διαφορές στη νοοτροπία και στους κανόνες συμπεριφοράς της κάθε χώρας. Παρόλα αυτά, κάνετε καλή παρέα μέχρι που εξαφανίζεται για το υπόλοιπο βράδυ με μια άλλη παρέα…

7. Ο «χάρτης»

Σε μια νέα πόλη, ειδικά αν πρόκειται για μεγαλούπολη, χρειάζεσαι οπωσδήποτε κάποιον που να ξέρει που πηγαίνει. Ή τουλάχιστον κάποιον που να ξέρει να χρησιμοποιεί Google Maps…like a pro! Πάντα θα υπάρχει, λοιπόν, κάποιος ή κάποια που ηγείται του γκρουπ και κανείς δεν τον/την αμφισβητεί γιατί όλοι ξέρουν ότι μόνοι τους θα είχαν χαθεί προ πολλού.

10 άτομα που σίγουρα θα συναντήσεις στο Εράσμους!

8. Ο μουσειάκιας

Πόσα μουσεία και ιστορικά μνημεία μπορεί να επισκεφτεί κάποιος σε μια εβδομάδα; Μην ρωτήσετε τον μουσειάκια. Είναι ικανός την πρώτη εβδομάδα που θα φτάσετε στην πόλη που θα ζήσετε για τους επόμενους έξι μήνες να μην πάει σε κανένα πάρτι και event για να προλάβει να επισκεφτεί όλα τα μουσεία και τα μνημεία της πόλης! Ενδιαφέρον τύπος, τον οποίο ρωτάς τι έκανε αυτήν την εβδομάδα και σου απαντάει με μια λίστα από μουσεία που είδε.

9. Ο «κάνω διακοπές»

Κλασικός τύπος ατόμου που θα συναντήσεις στο  Erasmus. Δυστυχώς ή ευτυχώς κανείς δεν σε ρωτάει όταν κάνεις την αίτηση για το Erasmus για ποιο λόγο θες να ζήσεις αυτήν την εμπειρία ή τουλάχιστον κανείς δεν μπορεί να σε ελέγξει. Θα έρθει σε όλα τα πάρτι, θα πάει πολλά ταξίδια και μάλλον θα παρακολουθήσει τα λιγότερα μαθήματα που είναι δυνατόν για να πάρει το υπόλοιπο της υποτροφίας που δίνεται στους φοιτητές Erasmus. Το σίγουρο είναι ότι θα σε ψήσει να πας σε πολλά πάρτι και θα περάσετε τέλεια.

10. Ο νορμάλ

Ε ναι, λοιπόν, υπάρχει και αυτός ο τύπος ατόμου στο Εράσμους. Αυτός που βρήκε το κουράγιο να αφήσει τη χώρα του για έξι μήνες για να ζήσει την απόλυτη εμπειρία. Το άτομο που μπορεί να παρτάρει μέχρι το πρωί αλλά το μάθημα στις 9 το πρωί δεν θέλει να το χάσει με τίποτα. Βρίσκεται εκεί για κάποιο λόγο αλλά ξέρει να περνάει και καλά. Μπορείτε να συζητήσετε για τα πάντα και για το τίποτα. Γιατί ωραία και η καλοπέραση αλλά από το Erasmus θα σου μείνουν οι φίλοι με τους οποίους ξέρεις ότι σίγουρα θα ξανασυναντηθείτε στο μέλλον.

Δες εδώ πώς μοιάζει η ζωή στο Erasmus στο Παρίσι!


 

Αν σκέφτεσαι να πας Εράσμους ή αν έχεις πάει ήδη σίγουρα θα συναντήσεις αυτούς τους τύπους ατόμων. Μαζί, θα γελάσετε, θα συζητήσετε, θα περάσετε ωραία, θα παρτάρετε, θα ταξιδέψετε και πολλά άλλα. Θα είναι η νέα σου, πολύ διαφορετική αλλά και ενδιαφέρουσα, παρέα για έξι από τους πιο όμορφους μήνες της ζωής σου. Εγώ ακόμα ξεκινάω αλλά ξέρω ότι θα λέω ιστορίες για τα άτομα που γνώρισα στο Εράσμους για πολλά χρόνια ακόμα…

Σχόλια