Οι αρθρογράφοι μας έκαναν τις δικές τους σινεφίλ επιλογές και εμείς σας τις παραθέτουμε εδώ!

Μπες στα link και αποφάσισε τι θα δεις εσύ αυτό το Σαββατοκύριακο! Ή βάλ’ τα έστω στην watchlist σου.

1. Call me by your name

“Ρομαντικό αλλά όχι γλυκανάλατο, αισθησιακό αλλά ποτέ χυδαίο”

Έχει κλέψει τις εντυπώσεις με την μουσική, τις ερμηνείες και την ουσιαστικά ρομαντική ιστορία του και πάει φαβορί για τα Όσκαρ!

 

2. Εγώ, η Τόνυα

Ένα mockumentary που αξίζει την προσοχή σας για τις λεπτές ισορροπίες που κρατά αναδεικνύοντας την διαταραγμένη προσωπικότητα της διάσημης αθλήτριας πατινάζ, που κάνει τα πάντα για την νίκη.

 

3. 1968

Η νέα ταινία του Τάσου Μπουλμέτη που πραγματικά έχει καταφέρει να συνδυάσει αριστοτεχνικά κάτι οριακά ασυνδύαστο. Δείτε περισσότερα στο link.

Δείτε εδώ την συνέντευξη του Τάσου Μπουλμέτη στο Frapress.gr

4. H Περιφρόνηση του Ζαν Λυκ Γκοντάρ

Μισό αιώνα μετά κι όμως δεν μπορείς να περιφρονήσεις το αριστούργημα του Γκοντάρ!

 

5. Η Βαλερί και η εβδομάδα των Θαυμάτων

Μία ταινία τρόμου-cultιλα δεκαετίας ’70, που ή θα παρακολουθήσει κανείς τυχαία σε κάποιο αφιέρωμα/σινεμά της κακιάς ώρας ή στα πλαίσια ενός φεστιβαλικού αφιερώματος. Αξίζει να μάθετε περισσότερα γι’αυτήν.

6. Perfect Sence (Η αίσθηση του έρωτα)

Ιδιαίτερη ταινία. Για τους λάτρεις των αληθινά ρομαντικών ταινιών. Η επιλογή των Eva Green και Ewan ΜcGregor για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχει επιτύχει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Πρόκειται για την ιστορία δύο ανθρώπων που γνωρίζονται κατά τη διάρκεια της εξάπλωσης μίας αρκετά ενδιαφέρουσας και παράλληλα μυστηριώδους επιδημίας.

 

7. Cinema Paradiso

Κλασσική επιλογή που αν δεν την έχετε δει ακόμα πρέπει να το κάνετε!

 

8. La Antena

Με το La Antena, το 2007 βρήκε το κινηματογραφικό δυναμικό της Αργεντινής να επανεφευρίσκει τον βουβό κινηματογράφο με τον πιο όμορφο τρόπο.

 

Σχόλια