Νέο δρομολόγιο τρένου από Λονδίνο – Άμστερνταμ! Δείτε τις λεπτομέρειες για την διαδρομή…

2 δρομολόγια της εταιρείας Eurostar εγκαινιάζονται καθημερινά από το St Pancras του Λονδίνου προς την Ολλανδική πρωτεύουσα. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 3-4 ώρες με τρένα που φτάνουν την ταχύτητα των 186 χλμ την ώρα. Η τιμή του εισιτηρίου είναι πραγματικά απίστευτη, αφού ξεκινάνε από μόλις 35 λίρες.  Η έναρξη των καινούριων δρομολογίων θα γίνει στις 4 Απριλίου 2018 με ώρες αναχώρησης τις 8:31 π.μ και 5:31 μ.μ
Στόχος είναι η πλειοψηφία των επιβατών να επιλέγει το τρένο και όχι το αεροπλάνο ώστε να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον. Υπολογίζεται ότι το ταξίδι θα έχει μειωμένη επιβάρυνση για το περιβάλλον κατά 80 %.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος της Eurostar, Nicolas Petrovic: “Η έναρξη του συγκεκριμένου δρομολογίου σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τα διασυνοριακά ταξίδια και τις ταχείες αμαξοστοιχίες”

Το δρομολόγια θα περνά επίσης από το Rotterdam.

Το μόνο μελανό σημείο είναι ότι τα τρένα της επιστροφής θα κάνουν μετεπιβίβαση στις Βρυξέλλες μέχρι οι κυβερνήσεις των δύο χωρών να έρθουν σε συμφωνία για τους ελέγχους των διαβατηρίων.

Κρίνοντας από τις πωλήσεις των εισιτηρίων για την γραμμή Λονδίνο-Παρίσι, τα πράγματα είναι πολύ ευοίωνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τώρα για να πάει κανείς με τρένο από το Λονδίνο στο Άμστερνταμ χρειάζεται 5 ώρες με μετεπιβίβαση στις Βρυξέλλες.

Πηγή: Lad Bible

 

Σχόλια