Ποιοι λόγοι οδηγούν τελικά κάποιον στην απιστία…

Σύμφωνα με μια καινούρια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο “Journal of Sex Research”, υπάρχουν 7 βασικοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι απατούν και είναι λίγο πιο περίπλοκοι απ’το ότι απλά τους άρεσε ο διπλανός στο μπαρ.

Μια ομάδα Αμερικανών ερευνητών με ακαδημαικές βάσεις στην ψυχολογία ρώτησαν 495 ενήλικες με μέσο όρο ηλικίας 25 ετών για την απιστία – αν το έκαναν ποτέ και ποιοι οι λόγοι- και τα συμπεράσματα είναι τα εξής:

1. Έλλειψη συναισθημάτων – Είχε χαθεί η αγάπη

Αφού ανέλυσαν τις απαντήσεις, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο βασικός λόγος που απατούν οι άνθρωποι έχει να κάνει με την έλλειψη αγάπης, με 77% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι “Δεν ήμουν πια ερωτευμένος με την σχέση μου”. Έτσι, λοιπόν, αναζητούσαν κάτι άλλο. Αυτό βέβαια μπορεί να αφορούσε και τις δύο πλευρές, περιλαμβάνοντας και την περίπτωση που δεν ένιωθαν ότι ο σύντροφός τους τους αγαπούσε πια.

2. Ήθελαν περισσότερες σεξουαλικές εμπειρίες

Ίσως τελικά οι σεξουαλικές μας συνήθειες είναι όντως πιο κοντά στα ζώα, αφού ο 2ος πιο συνηθισμένος λόγος που απατούν οι άνθρωποι είναι ότι θέλουν μια μεγαλύτερη ποικιλία ερωτικών συντρόφων.

Όσο κυνικό κι αν ακούγεται, δεν έχει να κάνει καθόλου με την σχέση ή τον άλλον απλώς με το ότι εκείνος που απάτησε δεν μπορούσε να ικανοποιήσει την ερωτική του διάθεση με έναν μόνο παρτενέρ.Ήθελε απλώς εμπειρίες.

3. Χαμηλή δέσμευση

41% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι απάτησαν επειδή δεν ένιωθαν ιδιαίτερα δεσμευμένοι στην σχέση τους.

Δες 10 σκίτσα για τις αληθινά καλές μακροχρόνιες σχέσεις!

4. Οι ειδικές συνθήκες ως παράγοντας

“Ήμουν μεθυσμένος”… η πιο κλασσική δικαιολογία. Κι όμως το 70% είπε το ίδιο και στην έρευνα. Αλλά εντάξει, δεν είναι μόνο το αλκοόλ και το ξέρουμε όλοι.

5. Για επιβεβαίωση και boost αυτοπεποίθησης 

Πάνω από το μισό των ερωτηθέντων, 57% συγκεκριμένα, ανέφεραν την ανασφάλεια ως λόγο απιστίας. “Ήθελα να δω πόσο ποθητός είμαι” δήλωσαν ως κίνητρο.

Η εφηβεία δεν τελειώνει ποτέ… δηλώνουμε εμείς!

6. Θυμός

Ναι τόσο απλά μάλλον κάποιοι σε εκδικούνται. 43% των απαντήσεων ανέφεραν ότι απάτησαν κάποιον επειδή ήταν θυμωμένοι μαζί του. Πρέπει να φοβόμαστε δηλαδή μετά από καυγά;

7. Μόνο για το σεξ

Το 1/3 περίπου των ερωτηθέντων, λοιπόν, είπαν απλά ότι ήθελαν να κάνουν σεξ. Η πλειοψηφία των ατόμων που επικαλέστηκαν τον συγκεκριμένο λόγο ήταν άντρες.

Παγκόσμια ημέρα απιστίας…!

Πηγή: Independent

Σχόλια