Έτσι είναι οι υγιείς μακροχρόνιες σχέσεις! Δες τα σκίτσα και ανακάλυψε τι κάνεις λάθος!

Είναι αδύνατο να καταφέρεις να προβλέψεις πώς θα προχωρήσει η σχέση που μόλις έκανες. Ωστόσο, υπάρχουν σημάδια, κυρίως στον τρόπο που επικοινωνείτε, που δείχνουν ότι υπάρχουν πιθανότητες μακροημέρευσης. Αρκεί να υπάρχουν βαθιά συναισθήματα, που δεν είναι μόνο ενθουσιασμός και σωστή προσέγγιση στην περίπτωση που τα πράγματα οξύνονται.

Τα παρακάτω σκίτσα, λοιπόν, θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις πόσο μπορεί να διαρκέσει η σχέση σου κι αν έχει την σωστή βάση, ώστε να συνεχίσεις να το προσπαθείς σε δύσκολες περιστάσεις. Θα σε βοηθήσουν επίσης να δεις εσύ τι κάνεις λάθος και την επόμενη φορά να το σκεφτείς δύο φορές παραπάνω και να λειτουργήσεις πιο ψύχραιμα.

1. Συμπεριφορά σε καταστάσεις ανάγκης

Το μόνο που ΔΕΝ χρειάζεται κάποιος σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να τον κατηγορείς… Από την άλλη πλευρά αν είσαι άτομο που αγχώνεται υπερβολικά, είναι ιδανικό να έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου που παραμένει ψύχραιμος και βάζει τα πράγματα στην κατάλληλη θέση αντιδρώντας λογικά, χωρίς να τα μεγαλοποιεί.

2. Σταμάτα να ελέγχεις τις επιλογές του άλλου

Μεγάλα παιδιά είμαστε, δεν χρειάζεται να παριστάνεις την μαμά κανενός. Ούτε να παίρνεις πάνω σου όλες τις εξουσίες, ευνουχίζοντας τον άλλον.

3. Ξεκίνα να ζητάς αυτό που έχεις ανάγκη

Πρέπει πια να συνειδητοποιήσουμε ότι αν δεν ζητήσουμε κάτι δεν μπορεί κανείς να κάθεται συνεχώς να υποθέτει. Αυτό που θες πρέπει να το εκφράζεις και να μην το κρατάς μέσα σου, τρώγοντας τα σωθικά σου και τελικά γκρινιάζοντας για άσχετους λόγους συνέχεια.

4. Ζήστε και κάντε σχέδια ως ανεξάρτητες προσωπικότητες

Το να περιμένεις ο άλλος να καθορίζει την ζωή του με βάση εσένα είναι απλά αστείο. Ο καθένας πορεύεται για να εξελιχθεί σαν άνθρωπος και όταν το καταφέρνετε όντας και μαζί ακόμη καλύτερα.

5. Δώστε χρόνο στους φίλους σας

Χωρίς τους φίλους χάνεται η μπάλα. Είστε μεγάλοι άνθρωποι και κοινωνικοί, προφανώς δεν θα του κάνεις μούτρα επειδή θέλει να περάσει χρόνο μαζί τους.

6. Προσοχή στην σχέση με τους συγγενείς

Το κεφάλαιο συγγενείς είναι κάτι τελείως προσωπικό και το πώς θα το χειριστεί το κάθε ζευγάρι είναι δικό του θέμα. Ωστόσο, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να παραμένεις ευγενικός και να εξηγείς λογικά την όποια δυσαρέσκειά σου χωρίς επικριτικά σχόλια, που θα κάνουν την κατάσταση χειρότερη.

7. Να χαίρεσαι για την επιτυχία του άλλου

Αν δεν χαίρεσαι αληθινά με την επιτυχία του άλλου, τότε υπάρχει πρόβλημα. Το να μειώνεις επίσης κάθε του κατόρθωμα και να είσαι αυστηρός κριτής επίσης δεν βοηθάει κανέναν.

8. Συμβιβασμοί

Αν δεν αφήνεις τον σύντροφό σου να αναπτύσσει την προσωπικότητά του και να διαχειρίζεται την καθημερινότητά του με τον τρόπο που θέλει εκείνος, θα έχετε συνέχεια εντάσεις. Όπως εσύ κάνεις ορισμένους συμβιβασμούς, ωστόσο, θα χρειαστεί να κάνει και ο άλλος!

9. Ο σωστός τρόπος να αντιμετωπίζεις την σχέση σου

10. O λάθος τρόπος να αντιμετωπίζεις έναν καυγά

Πηγή: Brightside

Σχόλια