Εσύ τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο;

Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Τσατσάβα, Φωτεινή Καρέτση

Το καλοκαίρι έχει μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας, όπως και ο καύσωνας και αποπνικτική
ζέστη!
Άλλοι μπορεί να βρίσκονται ήδη σε διακοπές, άλλοι σε mood προετοιμασίας για αυτές, άλλοι λιώνουν στις πόλεις, όμως, εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε ιδέες για ένα υπέροχο καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο κυρίως για σένα αναγνώστη που “απολαμβάνεις” την αφόρητη ζέστη του σπιτιού σου.

Η Αλεξανδρα προτεινει:

Λιχαδονήσια: Ο μικρός παράδεισος  της Εύβοιας

Τα Λιχαδονήσια είναι μια συστάδα 7 και περισσοτέρων μικρών νησίδων στα βορειοδυτικά της Εύβοιας μεταξύ του Μαλιακού και του Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου. Τα νησάκια αυτά αποτελούν τον κατάλληλο προορισμό για μια μονοήμερη εκδρομή, ώστε να απολαύσεις το μπάνιο σου στα πεντακάθαρα γαλάζια νερά τους. Υπάρχουν καραβάκια που κάθε μέρα μπορούν να σε μεταφέρουν εκεί από τα Καμένα Βούρλα. Στην παραλία θα βρεις ξαπλώστρα και ομπρέλα, αν φτάσεις από νωρίς ιδίως το Σαββατοκύριακο.

Rafting στο Λούσιο και στον Αλφειό

Αν δεν έχεις δοκιμάσει να κάνεις rafting αυτό το Σαββατοκύριακο ήρθε η ώρα να πάρεις την παρέα σου και να φύγετε για Πελοπόννησο. Η εκπαίδευση, η προμήθεια του εξοπλισμού και η βόλτα στο ποτάμι διαρκούν περίπου 4 ώρες. Πρόκειται να δεις πανέμορφα τοπία, πολλή βλάστηση, να κολυμπήσεις στα νερά του ποταμού και να δεις έναν πανέμορφο καταρράκτη.

Ο δρόμος από την Αθήνα διαρκεί περίπου 3 ώρες και καλό θα ήταν να τον κάνεις με αυτοκίνητο. Η δραστηριότητα κοστίζει γύρω στα 40 ευρώ.

Μονοήμερη στο Αγκίστρι

Αν δε θέλεις να ξεμείνεις Αθήνα, μια κοντινή και καταπληκτική λύση είναι το Αγκίστρι. Πρόκειται για έναν μικρό επίγειο παράδεισο, όπου μπορείς είτε να κατασκηνώσεις είτε να αράξεις στις οργανωμένες παραλίες.  Μια εξαιρετική (και οικονομική) επιλογή κυρίως για φοιτητές!

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τη μεταφορά, τη διαμονή και την διασκέδαση που προσφέρει το νησί δες εδώ λεπτομέρειες!

Γενικά βγες

Αν δεν είσαι τύπος που αντέχει τη ζέστη και δε σου αρέσει και πολύ η θάλασσα τότε μπορείς να κάνεις άλλα πράγματα. Πήγαινε σε ένα μουσείο, σινεμά, θέατρο. Θα περάσεις καλά και θα είσαι δροσερός. Οι επιλογές είναι πολλές και για όλα τα γούστα!

Επίσης, αν θέλεις να τη βγάλεις σπίτι, μάζεψε τους φίλους σου, βάλε κλιματιστικό, πάρτε φαΐ και δείτε ταινίες.

Η Φωτεινη προτεινει:

Η ώρα του Game of Thrones επιτέλους έφτασε!


Μετά από μια μακρά περίοδο αναμονής, η 7η σεζόν κάνει πρεμιέρα αυτή την Κυριακή και υπόσχεται αμέτρητες συγκινήσεις στους απανταχού φίλους της σειράς, που σπάει κάθε ρεκόρ τα τελευταία χρόνια.

Θα καταφέρει άραγε η Daenerys να καταλάβει το θρόνο του Kings Landing ή θα επικρατήσει στη μεταξύ τους “μονομαχία” η πάντα δαιμόνια και αδίστακτη Cercei;

Τι θα γίνει άραγε με τους White Walkers; Θα καταφέρει ο Jon να συνασπίσει το Νότο για την αντιμετώπιση της κοινής απειλής από το Βορρά;
Ποιος ακόμη θα προστεθεί στη μακρά λίστα των αποθανόντων πρωταγωνιστών της σειράς;

Αυτά και άλλα πολλά θα απαντηθούν στις οθόνες μας από την Κυριακή 16 Ιουλίου. Μην χάσετε τη μεγάλη πρεμιέρα!

Και για όλους εσάς που δεν έχετε δει ακόμα το GoT (κακώς, πρέπει άμεσα να το βάλετε στη λίστα σας) ή είστε φανατικοί “εχθροί” του υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές που σίγουρα θα σας κινήσουν το ενδιαφέρον και θα σας αφήσουν ικανοποιημένους. Εδώ μπορείς να πάρεις μερικές ιδέες, εάν πιστεύεις ότι τα έχεις δει όλα!

Garden party με όσους απέμειναν στην πόλη!

Ο καιρός είναι ιδανικός και προσφέρει την απόλυτη ευκαιρία για μια τέτοια “συγκέντρωση”! Εάν έχεις το προνόμιο να διαθέτεις σπίτι με μεγάλη αυλή (αν όχι, όλο και κάποιος φίλος θα έχει οπότε ρίξε την ιδέα στο τραπέζι), μάζεψε τους φίλους σου εκεί και αράξτε μέχρι πρωίας πίνοντας, τρώγοντας και διασκεδάζοντας!

Μπορείτε να οργανώσετε διαγωνισμό BBQ για το ποιος θα ετοιμάσει τα καλύτερα σουβλάκια (ή αν δεν θέλετε να μπείτε σε τέτοιο κίνδυνο και να μη φάτε στο τέλος ορίστε έναν καλοθελητή που θα αναλάβει αυτό το καθήκον).

Προμηθευτείτε παγωμένες μπύρες και αράξτε πάνω σε μεγάλες αναπαυτικές μαξιλάρες που μπορούν να τοποθετηθούν κατά μήκος της αυλής, βάλτε τη μουσική να παίζει στα ηχεία ή πάρτε κιθάρες και τραγουδήστε όλοι μαζί και ολοκληρώστε το σκηνικό με πολλά φαναράκια στο χώρο της συγκέντρωσης.

Είμαι σίγουρη ότι όλοι θα απολαύσουν το άραγμα με θέα τα αστέρια καθώς αναπολείτε περασμένες αξέχαστες εμπειρίες.
Κι αν κατά τη διάρκεια της βραδιάς θελήσετε να δροσιστείτε παραπάνω, γιατί να μην παίξετε και μπουγέλο;

Πάμε όλοι μαζί σε μια παραλία; Ίσως και πισίνα!

Φυσικά, δε γίνεται να μην προτείνουμε να οργανώσετε κάποια απόδραση στην παραλία! Εάν είσαι στην Αθήνα, καλό είναι να ξεκινήσεις από τα μέρη που προανέφερε η Αλεξάνδρα. Γενικότερα, όμως, οι επιλογές είναι πολλές σε όλη τη χώρα (από οργανωμένες εκδρομές με λεωφορείο κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι να πάρετε ένα αμάξι με την παρέα σου και να πεταχτείτε μέχρι τη γειτονικότερη παραλία).

Βέβαια, εάν δεν έχεις τη δυνατότητα να φύγεις λίγο πιο μακριά από το κέντρο, ιδανική λύση σε αυτή την περίπτωση συνιστούν οι πισίνες (ξενοδοχείων ή άλλων μαγαζιών) που μπορείς να συναντήσεις σε διάφορες μεριές της πόλης.

Αυτές οι μικρές “οάσεις δροσιάς” μέσα στην πόλη συνήθως προσφέρουν τον καφέ ή την μπύρα σου μαζί με την είσοδό σου στο χώρο της πισίνας έναντι ενός σχετικά μικρού αντιτίμου (που κυμαίνεται γύρω στα 10€) και δεν υστερούν σε τίποτα από τα πολύβουα beach bar της κάθε παραλίας.

Η δική μου πρόταση:

Βalux Cafe by the pool

Διεύθυνση: Λεωφ. Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα, τηλ. 21 0894 1620

Καθημερινές και Σαββατοκύριακα 10:00 – 18:00.

Τιμές: 8 ευρώ ανά άτομο & 12 ευρώ ανά άτομο τα Σαββατοκύριακα.

Στις τιμές περιλαμβάνονται η ξαπλώστρα, η πετσέτα και τα αποδυτήρια.

Πάρε, λοιπόν, ένα βιβλίο (δες εδώ μερικές από τις καλύτερες προτάσεις για το καλοκαίρι), την πετσετούλα σου και απόλαυσε τον ήλιο μαζί με μερικές στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς!


Ό τι και να επιλέξεις, εμείς ευχόμαστε να έχεις ένα όμορφο (είτε χαλαρό είτε όχι τόσο) καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο!

Σχόλια