Γιατί τις στιγμές που η βαρεμάρα δεν αντιμετωπίζεται με τίποτα, πρέπει να έχεις ένα σημείο αναφοράς.

Όλοι βαριόμαστε σε κάποια φάση μέσα στον χρόνο. Ειδικά στις διακοπές, Ειδικά όταν δεν έχουμε όρεξη να κάνουμε τίποτα, αλλά και πάλι γκρινιάζουμε που δεν βρίσκουμε τίποτα να κάνουμε.

Ίσως δεν είμαι το κατάλληλο άτομο να γράφω αυτό το άρθρο καθώς πολλές φορές λέω ότι δεν βαριέμαι ποτέ. Αλλά ίσως για αυτόν ακριβώς τον λόγο, αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο.

Παίρνοντας, λοιπόν, έμπνευση από τις στιγμές που έπρεπε να απαντήσω σε φίλους και αδέρφια που γκρίνιαζαν ότι δεν αντέχουν την βαρεμάρα, εδώ θα βρεις 11 τρόπους για να αντιμετωπίσεις την αδυσώπητη βαρεμάρα σου!

1. Περιηγήσου στο Pinterest

Η πρώτη λύση στην βαρεμάρα σου. Αντί να κάθεσαι και να χάνεις τον χρόνο σου στο Facebook και στο Instagram, χάσε τον χρόνο σου παίρνοντας ιδέες για καινούργια πράγματα. Το Pinterest σου δίνει ακριβώς την έμπνευση που χρειάζεσαι για να σταματήσεις να βαριέσαι. Να κάνεις ένα καινούργιο piercing, μια χειροτεχνία, κάτι καινούργιο στο δωμάτιο σου. Κάτι τέλος πάντων!

2. Βγες έξω για φωτογράφιση

Σε κάποια φάση θα βαρεθείς την φωτογραφία προφίλ σου. Μπορείς να αξιοποιήσεις τον χρόνο που ξοδεύεις στην βαρεμάρα σου, με το να ετοιμαστείς, να πάρεις μια φωτογραφική μηχανή και λίγους καλούς φίλους και να βγείτε έξω. Θα βγείτε υπέροχες φωτογραφίες που θα κρατήσεις για μια ζωή. Επίσης, θα ξεφύγεις από τη ρουτίνα και την κλεισούρα του σπιτιού.

Γιατί δεν μας αρέσουν οι φωτογραφίες μας;

3. Μαγείρεψε

Ίσως θέλει λίγο παραπάνω όρεξη αυτή η ιδέα. Και όρεξη για φαί γενικά. Όταν, όμως, γκρινιάζεις ότι δεν έχεις χρόνο να μαγειρέψεις και όλο παραγγέλνεις από έξω, μόλις βρήκες την ευκαιρία να το αλλάξεις αυτό. Βάλε την ποδιά σου και ετοίμασε εκείνη την υπέροχη συνταγή που έχεις κολλημένη στο ψυγείο σου (και στο μυαλό σου).

Εύκολες συνταγές για φοιτητές: Εναλλακτική καρμπονάρα

 

4. Αναδιοργάνωσε την ντουλάπα σου

Όλο υπόσχεσαι ότι θα το κάνεις και ποτέ δεν το κάνεις. Τι θα πει η μαμά; Και τώρα που έρχεται καλοκαίρι, ίσως βρεις και εκείνο το χαμένο μπλουζάκι που νομίζεις ότι έχει κλέψει η φίλη σου. Με λίγη όρεξη, σαν την ντουλάπα της Carrie Bradshaw θα γίνει!

5. Κάνε window shopping

Για μια ακόμα φορά, η έμπνευση του καλοκαιριού ξαναχτυπά. Στο window shopping δεν χρειάζεται να αγοράσεις τίποτα! Μπορείς να δοκιμάσεις ό,τι θέλεις, να μπεις σε όποιο μαγαζί σου αρέσει, και όλα αυτά χωρίς να ξοδέψεις ευρώ.

6. Ξεκίνα ένα καινούριο βιβλίο

Δυστυχώς τα άτομα που καταπολεμούν την βαρεμάρα με τη λογοτεχνία, είναι πλέον λίγα. Εγώ θα επιμένω, όμως, ότι πρόκειται για την καλύτερη λύση. Και αυτό διότι πιστέυω στη δύναμη του βιβλίου. Δεν θέλει πολύ για να σε απορροφήσει ένα βιβλίο. Στο κάτω κάτω, αν βαριέσαι, δεν έχεις και τίποτα να χάσεις με το να δοκιμάσεις.

7. Πήγαινε για περπάτημα ή για τρέξιμο

Γενικά, η φιλοσοφία της βαρεμάρας είναι: κάνε ό,τι δεν προλαβαίνεις να κάνεις κάτω από κανονικές συνθήκες. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχεις την ευκαιρία να βγεις λίγο από το σπίτι και να αφήσεις το κινητό κάτω.  Α, και την γυμναστική για την παραλία, πού την πας;

Γυμναστική στο σπίτι: Τα καλύτερα βίντεο και συμβουλές!

 

8. Ξεκίνα μια σειρά που πάντα ήθελες να δεις

Πρόκειται για την ευκολότερη λύση. Συνήθως, εκεί καταλήγουμε όλοι όταν βαριόμαστε. Δεν είναι κακή λύση όταν είσαι πραγματικά κουρασμένος/η. Μπορείς να τελειώσεις μια σειρά που είχες αφήσει στην μέση λόγω υποχρεώσεων. Μπορείς να ξεκινήσεις μία που όλοι σου προτείνουν. Τεράστια ποικιλία επιλογών και δεν χρειάζεται να σηκωθείς για κανέναν λόγο από τον καναπέ σου. Δεν ακούγεται και άσχημο.

10 ξένες τηλεοπτικές σειρές που αξίζει να ξεκινήσεις!

 

9. Γράψε ημερολόγιο

Παλαιομοδίτικο και πραγματοποιήσιμο. Η γενιά μας δεν έχει συνηθίσει να εκφράζει τα συναισθήματα της μέσα από το χαρτί. Αλλά σίγουρα υπάρχει λόγος που παλαιότερα όλοι κατέγραφαν τι αισθάνονταν. Γιατί να ξεχάσεις εκείνη την μέρα που βαριόσουν υπερβολικά πολύ; Είναι και η κατάλληλη ευκαιρία να τα βρεις με τον εαυτό σου ίσως. Με καθαρό μυαλό και λίγο βαρεμάρα

10. Κάνε επίσκεψη στους παππούδες ή στους συγγενείς σου

Δεν φτάνει που δεν τους επισκέπτεσαι συχνά, γιατί να μην το κάνεις και τώρα; Ακόμα και αν μένουν μακριά, είναι ευκαιρία για μια ημερήσια εκδρομή. Σίγουρα δεν θα το μετανιώσεις και θα χαρούν πάρα πολύ. Το ίδιο ισχύει και για τους γονείς σου και τα αδέρφια σου, με τους οποίους ίσως δεν περνάς όσο χρόνο όσο θα ήθελες.

Το πολύτιμο δώρο που λέγεται γιαγιά και παππούς!

 

11. Κάνε διαλογισμό

Υπερβολικό; Ίσως ναι, ίσως και όχι. Εσύ διαλέγεις τι τρέλα θα κάνεις όταν βαριέσαι. Εγώ, προσωπικά πάντα ήθελα να δω τι βρίσκουν οι άνθρωποι στον διαλογισμό. Δεν χάνεις να δοκιμάσεις και να μάθεις λίγα πράγματα για τον εαυτό σου και τι σου αρέσει. Πρόσεξε μόνο μην κοιμηθείς ενώ διαλογίζεσαι…

Το πιο πιθανό είναι να καταλήξεις να βλέπεις ανούσια πράγματα στην τηλεόραση, αλλά ίσως και να πήρες κάποιες ιδέες από αυτό το άρθρο… Καλή διασκέδαση ό,τι και αν επιλέξεις να κάνεις!

Σχόλια