Συμβουλές για να κάνεις πιο εύκολα γυμναστική στο σπίτι αξιοποιώντας στο έπακρο τον χώρο και το χρόνο που διαθέτεις αλλά και βρίσκοντας τον τύπο γυμναστικής που θα σου προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ξεκίνησαν οι διακοπές. Η συνδρομή σου στο γυμναστήριο είτε έληξε είτε δεν ξεκίνησε ποτέ. Αλλά τι τα θες τα γυμναστήρια και τους φουσκωτούς που σε κάνουν να νιώθεις μηδαμινός όταν δεν μπορείς να κάνεις διάδρομο πάνω από 10 λεπτά συνεχόμενα;

Η καλύτερη λύση: φτιάξε το δικό σου πρόγραμμα γυμναστικής με τη βοήθεια δωρεάν βίντεο στο YouTube!

1. Βίντεο

Η κυρία αυτή έχει τη φήμη της σκληροπυρηνικής γυμναστικής, η οποία όμως φέρνει σίγουρα αποτελέσματα. Αν το πάρετε απόφαση και ακολουθήσετε το πρόγραμμα της, όσο κουραστικό και αν είναι, θα παρατηρήσετε διαφορά στο σώμα και στην ενέργεια σας σε όχι λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Κατάλληλο για όσους δεν διαθέτουν πολύ χρόνο να αφιερώσουν στην γυμναστική. Αυτό το βίντεο μας λέει ότι ακόμα και 7 λεπτά την ημέρα αρκούν.

Επίσης όχι χρονοβόρα γυμναστική, το συγκεκριμένο βίντεο επικεντρώνεται στα πόδια.

Ακριβώς ό,τι χρειαζόμαστε για γυμναστική στο σπίτι χωρίς να πρέπει να αγοράσει κανείς κατάλληλο εξοπλισμό. All you need is…a chair!

Το διάσημο βίντεο κλιπ του τραγουδιού Call On Me, παρουσιάζει τον πυρετό των aerobics μιας άλλης εποχής. Ίσως τα ρούχα σας φανούν περίεργα, ίσως η μουσική σας κάνει να γελάσετε, αλλά ο χορός ίσως και σας συνεπάρει.

Πολλοί όταν ακούν yoga, σκέφτονται χαλάρωση και διαλογισμό, όμως η yoga είναι αποδεδειγμένα από τις πιο δύσκολες μορφές γυμναστικής. Χρειάζεται συγκέντρωση, υπομονή και προσπάθεια και είναι κατάλληλη για το σπίτι όπου θα έχεις την ησυχία σου και θα μπορείς να επικεντρωθείς σε αυτό που θέλεις να πετύχεις για το σώμα σου.

Το τελευταίο βίντεο των 32 λεπτών είναι επίσης κατάλληλο για το σπίτι καθώς δεν απαιτεί κανέναν ειδικό εξοπλισμό.

Τι άλλο χρειάζεσαι:

2. Κατάλληλα τραγούδια

Το τι ακούς κατά την διάρκεια της γυμναστικής σου είναι πιο σημαντικό από ό,τι νομίζεις. Είναι αποδεδειγμένο ότι υπάρχουν τραγούδια που σε κάνουν να αισθάνεσαι λιγότερο κουρασμένος και μπορούν να αυξήσουν την αντοχή σου κατά 5 με 10 λεπτά παραπάνω! Τα κατάλληλα τραγούδια για Cardio Workout για παράδειγμα, πρέπει να είναι πάνω από 140 BPM.

Το Spotify, Kasetophono και άλλες παρόμοιες εφαρμογές έχουν πολλές λίστες με τραγούδια τα οποία μπορείς να ακούσεις στο σπίτι σου ενώ κάνεις την γυμναστική σου.

3. Motivation

Γενικά στη γυμναστική, χωρίς κίνητρο δεν πας πουθενά. Το πιο δύσκολο δεν είναι οι ασκήσεις από μόνες τους αλλά να βρεις τη θέληση να κάτσεις ένα πρωί ή ένα απόγευμα στο σπίτι και να τις κάνεις. 

Για αυτόν τον λόγο, καλό θα ήταν να πάρεις ένα ημερολόγιο και να το κολλήσεις κάπου που θα το βλέπεις καθημερινά, θες δεν θες. Κάθε μέρα που θα κάνεις γυμναστική, θα κυκλώνεις την μέρα με ένα έντονο χρώμα. 

Αυτό θα σε βοηθήσει να έχεις ένα κίνητρο για να συνεχίσεις να κάνεις γυμναστική κάθε μέρα.

4. Εξοπλισμός

Όπως φάνηκε και από τα βίντεο γυμναστικής που παρέθεσα παραπάνω, για να κάνεις γυμναστική στο σπίτι δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο. Και κυρίως δεν θέλει χρήματα.

Τα μόνα πράγματα που χρειάζεσαι είναι ίσως ένα χαλί το οποίο θα χρησιμοποιήσεις  ως στρώμα και από εκεί και πέρα επικεντρώνεσαι κυρίως στην αερόβια γυμναστική.

5. Σχεδιασμός

Τελευταίος και σημαντικός παράγοντας για να «δουλέψει» η γυμναστική στο σπίτι, είναι ο κατάλληλος σχεδιασμός της. Δες το πρόγραμμα σου και πότε έχεις ελεύθερο χρόνο. Αξιοποίησε αυτόν τον χρόνο ανάλογα με το πόσες φορές θέλεις να κάνεις γυμναστική την εβδομάδα. Το ιδανικό θεωρείται 3 φορές την εβδομάδα.

Ξεκίνησε σιγά σιγά και θα τα καταφέρεις!

 

Σχόλια