Γνώρισα την Κάλια κατά την διάρκεια των σπουδών μου σε ΙΕΚ δημοσιογραφίας. Όχι απλά ξεχώριζε, αλλά είχε κάτι που την καθιστούσε μοναδική.

Ίσως να ήταν το χαμόγελο της. Όπως και να χει το κορίτσι αυτό φαινόταν ότι θα είχε λαμπρή πορεία και σίγουρα δεν ήταν για να μένει πίσω από κάποιο PC, ή πίσω από τις κάμερες. Γνωρίστε λοιπόν την Κάλια Ελευθερίου που ήρθε στην Αθήνα για σπουδές και επέστρεψε στην Κύπρο για να κάνει πάταγο.

 Κάλια Ελευθερίου
“Γεννήθηκα Λευκωσία και πήγα σχολείο στο Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλουριώτισσας.
Από πολύ μικρή ασχολήθηκα με τη μουσική και συγκεκριμένα με το πιάνο. Μπήκα σε μια παιδική χορωδία στην οποία κάναμε περιοδείες σε όλο το νησί και θυμάμαι τον εαυτό μου να το απολαμβάνω πολύ αυτό. Όσες φορές έτυχε να πάμε σε τηλεοπτική, όταν ερχόταν η στιγμή που κάποιο παιδάκι έπρεπε να μιλήσει, ενώ όλα τα άλλα παιδάκια κρυβόντουσαν, εγώ έπαιρνα το μικρόφωνο με πολλή αυτοπεποίθηση και χαρά. :D”
“Πέραν της χορωδίας, ασχολήθηκα και με το χορό αρκετά. Από 10 ετών ο πατέρας μου με πήγε σε σχολή χορού. Το συνέχισα αδιαλείπτως έως τα 20 μου.
Μου άρεσαν όλα τα είδη χορού, αλλά είχα μια ιδιαίτερη λατρεία με το bellydance.
Έκανα παραστάσεις επαγγελματικού bellydance από τις οποίες έβγαζα καλά λεφτά τότε! Σε μια παράσταση λοιπόν, έτυχε να είναι εκεί ένας διευθυντής διαφημιστικού γραφείου, με πλησίασε και μου πρόσφερε μια δουλειά σε μια διαφήμιση. Δέχτηκα. Και κάπου εκεί..  μετά από αυτή τη διαφήμιση.. κατάλαβα ότι θέλω να ασχοληθώ με την τηλεόραση.
Παράλληλα έκανα τις σπουδές μου (στην δημοσιογραφία) και όσο πιο πολύ μάθαινα για αυτό το επάγγελμα τόσο με πώρωνε και ακόμα με πωρώνει.”
Κάλια Ελευθερίου
“Όταν τελείωσα τις σπουδές στην Αθήνα και ήρθα Κύπρο, πήγα σε ένα casting για μια εκπομπή για τη νεολαία στην όποια έψαχναν κεντρικούς παρουσιαστές. Με χαρά μου κατάφερα να πάρω τη θέση.
Για 2 χρόνια λοιπόν παρουσίαζα μαζί με τον Μάριο Ιορδάνους το “Είμαστε εδώ” στο Ρικ1. Μια εκπομπή του Οργανισμού Νεολαίας. Εν-θου-σι-ά-στη-κα.
Όλη η δουλειά που έπρεπε να γίνει πίσω και μπροστά από τις κάμερες, ο τρόπος που έπρεπε να παρουσιάζουμε το κάθε θέμα, ήταν πολύ ενδιαφέρον. Ταυτόχρονα ξεκίνησα να γράφω κιόλας σε περιοδικά. Μπήκα στον Όμιλο SPP MEDIA όπου έχει το περιοδικό must, beautiful people, MAN, και έγραφα σε αυτά για περίπου 4 χρόνια.”
Κάλια Ελευθερίου
Με την ολοκλήρωση των 2 χρόνων στο Ρικ1, ο όμιλος, ως αναγνώριση της εξαιρετικής της δουλειάς, της προσφέρει μια  θέση στο MAD TV Κύπρου, συν μια ευκαιρία να δοκιμαστεί για πρώτη φορά στην καριέρα της στο ραδιόφωνο, σε μία πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή 7:00 – 10:00 στον Deejay93,5.
Ήταν ίσως τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου εκεί. Σκόνταψα, έπεσα, έμαθα, ξανασηκώθηκα, ξαναέπεσα και πάει λέγοντας. Αν δεν κάνεις λάθη δεν μαθαίνεις σε αυτό το χώρο. Βασικό είναι να κρατάς την ψυχραιμία σου, να έχεις υπομονή και στόχους.
Κάπου εκεί η Κάλια αισθάνεται ότι έχει έρθει η στιγμή να δοκιμαστεί και σε ένα πιο μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι. Δοκιμάζεται στον Άλφα (όπου φυσικά γίνεται δεκτή) και μπαίνει στο πάνελ της πιο αγαπημένης απογευματινής εκπομπής της Κύπρου, στο “Με αγάπη Χριστιάνα”.
“Έπρεπε να μάθω πως είναι να είμαι σε ζωντανή εκπομπή. Και μπορεί να φαίνεται εύκολο…. αλλά δεν είναι. Καθόλου.”
Κάλια Ελευθερίου
Τώρα ξεκινάει μια πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή (καθημερινά από τις 10:00-12:00) στον mix fm και ετοιμάζεται για κάτι νέο τηλεοπτικά (σ.σ πέτρα που δεν κυλάει χορτιαριάζει). Δυστυχώς όμως για την ώρα δεν μπορεί να μας αποκαλύψει πολλά για το νέο της τηλεοπτικό χτύπημα. Όμως μας δήλωσε ότι:
“Όσοι με ακολουθούν στο instagram τα μαθαίνουν όλα πρώτοι. χαχαχα.”

-Σαν φοιτήτρια πως σου είχε φανεί η Αθήνα;

-Σαν φοιτήτρια στην Αθήνα δεν ήμουν όπως οι περισσότεροι. Δεν πήγα ποτέ μπουζούκια για παράδειγμα. Δεν είδα ούτε ένα live. Σε συναυλίες όμως πήγα, των ACDC και των U2. Γύριζα τα μπαράκια, τα καφέ και τα θέατρα. Αυτά μου λείπουν.

-Θα έμενες εδώ;

Αν είχα πρόταση για δουλειά στην Αθήνα νομίζω δεν θα δυσκολευόμουν να απαντήσω. Λατρεύω αυτή την πόλη. Την έζησα σαν φοιτήτρια και θα μπορούσα να ζήσω εκεί για πάντα. Πόσο μάλλον να είχα την ευκαιρία να δουλέψω το επάγγελμα μου εκεί, όπου θεωρώ ότι η Ελλάδα στον τομέα της δημοσιογραφίας και συγκεκριμένα της τηλεόρασης είναι… σχολείο.

Σχόλια