Φωτογραφικό υλικό και δηλώσεις των πρωταγωνιστών της πιο διασκεδαστικής παιδικής παράστασης της σεζόν, “Σκύλος με σπίτι”.

Κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι γινόμαστε όλοι παιδιά. Στο Θέατρο Αλκμήνη έχει στηθεί κάτι πραγματικά πολύ όμορφο και αξιόλογο. Η παράσταση “Σκύλος με σπίτι” της Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλη απευθύνεται ναι μεν σε παιδιά, αλλά μπορούν κάλλιστα να την παρακολουθήσουν και οι ενήλικοι καθώς τα μηνύματα που περνάει είναι πάντα επίκαιρα και δεν έχουν κάποιο ηλικιακό φάσμα.

Αφού παρακολουθήσαμε την παράσταση μιλήσαμε με τους 2 βασικούς πρωταγωνιστές και μας είπαν τις απόψεις τους, την γνώμη τους και τις εντυπώσεις τους για το έργο!

Σκύλος με σπίτι

Ο ηθοποιός Χάρης Μαυρουδής μας μιλάει για την παράσταση “Σκύλος με σπίτι” στην οποία και πρωταγωνιστεί

Πείτε μας λίγα λόγια για την παράσταση.

Χάρης Μαυρουδής: “Η υπόθεση έχει να κάνει με έναν τεμπέλη σκύλο, όπου έρχεται μία γάτα πρόσφυγας και τον βοηθάει να επιβιώσει. Τον πείθει να πουλήσουν το σπίτι, αλλά το σπίτι, έτσι όπως είναι ρημαγμένο από την τεμπελιά και από όλα αυτά τα χρόνια της αδράνειας, δεν πωλείται. Και σιγά σιγά αρχίζει και ενεργοποιείται με την βοήθεια της, φτιάχνει το σπίτι, φτιάχνει τον κήπο  και αρχίζει να φτιάχνει όλη την κοινωνία και την πόλη.

Είναι ένα έργο το οποίο μιλάει για την συλλογικότητα, περνάει μηνύματα εναντίον της ξενοφοβίας, μιλάει για την αγάπη προς το διάβασμα. Είναι ένα έργο της Γαλάτειας Σουρέλη η οποία πρόσφατα έφυγε από αυτόν τον μάταιο κόσμο αλλά η γραφή της νομίζω ότι θα μας συντροφεύει για πολλά χρόνια ακόμα.”

Μαγδαληνή Παλιούρα: Το έργο μας μιλάει για την αγάπη, για την φιλία, την αλληλεγγύη και πως όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο. Να αποδεχτούμε την διαφορετικότητα και να βοηθάμε τους διπλανούς μας.

Το παιδικό κοινό είναι αυστηρός κριτής;

Χάρης Μαυρουδής: Νομίζω ότι είναι όσο αυστηρός είναι και ο ενήλικας κριτής. Τα παιδιά για να μπορέσεις να τα κρατήσεις με ενδιαφέρον πρέπει συνέχεια να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό και να μην υπάρξει ούτε μία στιγμή που να χάνεται κάτι. Ως προς αυτό είναι έντιμοι κριτές και ξέρουν πότε πας να τους κοροϊδέψεις και πότε όχι.

Μαγδαληνή Παλιούρα: Το παιδικό κοινό είναι απαιτητικό, αλλά νομίζω είναι ο πιο ειλικρινής κριτής. Πραγματικά όταν αρέσει κάτι στα παιδιά  το ευχαριστιέσαι και εσύ διπλά και τριπλά, γιατί με τον ενθουσιασμό τους σου ανεβάζουν και την ενέργεια και την διάθεση. Νομίζω πως τα παιδιά βλέπουν τον κόσμο με λίγο πιο καθαρά μάτια και λένε ακριβώς αυτό που σκέφτονται τη στιγμή που το σκέφτονται. Και είναι και πολύ πιο ενθουσιώδη τα παιδιά.

Σκύλος με σπίτι

Η ηθοποιός Μαγδαληνή Παλιούρα μας μιλάει για την παράσταση “Σκύλος με σπίτι” στην οποία και πρωταγωνιστεί

Σε μια παιδική παράσταση χρειάζεται να είσαι ακόμη καλύτερος υποκριτικά;

Χάρης Μαυρουδής: Όχι, πρέπει να είσαι εξίσου καλός υποκριτικά είτε στο ένα είτε στο άλλο. Απλώς η εσωτερική ενέργεια που χρειάζεται να δίνεις στην παράσταση ίσως πρέπει να είναι μεγαλύτερη από ότι στο θέατρο των ενηλίκων.

Μαγδαληνή Παλιούρα: Σίγουρα χρειάζεται να είσαι πολύ ενεργοποιημένος και η ενέργεια σου να είναι σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο γιατί η προσοχή των παιδιών αποσπάται πολύ εύκολα.

Σκύλος με σπίτι

Ο “Σκύλος με σπίτι” μας κάνει να νιώσουμε και πάλι για λίγο παιδιά, ενώ παράλληλα θα θυμηθούμε κάποια σημαντικά μηνύματα, που κάποιες φορές εμείς οι ενήλικοι τα ξεχνάμε.

_vzk9044

Όπως ειπώθηκε και στην παράσταση:

“Και μην ξεχνάτε πως εμένα με νοιάζει πολύ να αλλάξουμε τη γη μας. Και εσάς σας νοιάζει το ίδιο!”

Ταυτότητα παράστασης

“Σκύλος με σπίτι” – Κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι

Κείμενο: Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη

Διασκευή κειμένου/Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Πρωτότυπη μουσική/Sound design: Νίκος Τσέκος

Σκηνικά: David Negrin

Κοστούμια: Κική Μήλιου

Μάσκες/Ειδικές κατασκευές: Δήμητρα Καίσαρη

Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου

Κίνηση: Χριστίνα Φωτεινάκη

Video art: Ελπίδα Πανουργιά

Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Μασμανίδη / Γιάννης Πρίφτης

Γραφιστική επιμέλεια: Γιάννης Στιβανάκης

Βοηθός ενδυματολόγου: Χριστίνα-Ερατώ Ραφτοπούλου

Επικοινωνία-Προώθηση: Άντζυ Νομικού

Παίζουν:

Χάρης Μαυρουδής , Μαγδαληνή Παλιούρα, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Στέλλα Γεωργουλέα, Κατερίνα Κωνσταντέλλου, Κατερίνα Νικολοπούλου, Έμμη Χάλαρη, Μελίτα Ψυχογιοπούλου

Δεύτερη διανομή: Αναστασία Δημοπούλου, Μαριλέττα Κυριαζή, Αλεξία Στολιδάκη

Τις φωνές τους χαρίζουν οι ηθοποιοί: Αυγουστίνος Κούμουλος, Αλέξανδρος Πέρρος, Νάντια Μητρούδη, Ιζαμπέλα Μπαλτσαδιά, Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Μέρος των εσόδων δίνεται στο Home-Start Hellas για στήριξη οικογενειών σε ανάγκη και στο FAZOO για παροχή βοήθειας σε αδέσποτα ζώα.

Κάλυψη θεατρικής παράστασης: Γιώργος Μαντάς
Φωτογραφίες: Βασίλης Ζάκκας

Σχόλια