Αν έχετε όρεξη να δείτε animation, ιδού οι εντυπώσεις μας από το “Μπάτε Σκύλοι Αλέστε”!

Βασικός χαρακτήρας της ταινίας είναι ο Μαξ, ο οποίος είναι ένας σκύλος που προτιμά να περιμένει υπομονετικά πίσω από την πόρτα την Κέιτι, την καλύτερη αφεντικίνα του κόσμου, όπως πιστεύει ο ίδιος.

Όλα αυτά μέχρι να έρθει στο σπίτι ο νέος συγκάτοικός του, ο μεγαλόσωμος αδέσποτος σκύλος Δούκας.

Η κόντρα τους θα φτάσει στα άκρα, με την κατάσταση να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, όταν οι δύο άσπονδοι φίλοι χαθούν στους επικίνδυνους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Ψάχνοντας μερικά στοιχεία για την ταινία και βλέποντας ότι οι σκηνοθέτες (Yarrow Cheney, Chris Renaud) καθώς και οι σεναριογράφοι (Cinco Paul, Ken Daurio, Brian Lynh, Simon Rich) είναι οι ίδιοι οι οποίοι έχουν επιμεληθεί animation όπως: “Εγω Ο Απαισιότατος”, “Λόραξ και Χόρτον” ξέρεις ότι τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά.

Ένα ακόμα συν φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την εξαιρετική μουσική του Alexander Desplat.

rs-247207-rs-the-secret-life-of-pets12

Βλέποντας την ταινία ίσως αναρωτηθείτε αν έχετε ξανά δει κάποιο παρόμοιο animation. Η απάντηση είναι θετική. Το Μπάτε Σκύλοι Αλέστε θυμίζει αρκετά ως προς το σενάριο το Toy Story, χωρίς όμως αυτό να είναι απαραιτήτως αρνητικό. Όπως και το Toy Story (της Pixar),  έτσι και το συγκεκριμένο δημιούργημα του Illumination Studio προσφέρει ποικιλία χαρακτήρων αφού ας μην ξεχνάμε ότι το κάθε κατοικίδιο κουβαλάει τα δικά του χαρακτηριστικά.

Ο μπλαζέ, ο υποτακτικός, ο επαναστάτης όλα οι χαρακτήρες συναντώνται εδώ για να μας προσφέρουν αστείρευτο γέλιο.

Η αλήθεια είναι ότι το καλύτερο μέρος της ταινίας διαδραματίζεται μέσα στο σπίτι ενός εκ των χαρακτήρων, παρόλα αυτά η δράση είναι αναγκαίο να μεταφερθεί και στο δρόμο γεγονός το οποίο προσφέρει την απαραίτητη αλλαγή σκηνικών, αλλά μειώνει ως ένα βαθμό το ενδιαφέρον του θεατή.

Εκτός πάντως από τους λιλιπούτειους θεατές σίγουρα και το μεγαλύτερο σε ηλικία κοινό θα γελάσει, αφού σκηνές όπως αυτή με την ονείρωξη ενός χαρακτήρα μπροστά στο θέαμα των λουκάνικων απευθύνεται σίγουρα σε μεγαλύτερο ηλικιακά κοινό.

Σχόλια