Χρειαζόμαστε λίγες διακοπές, έτσι δεν είναι;
8 φθηνοί προορισμοί στην Ελλάδα, κοντά και μακριά από την Αθήνα για να διαλέξεις!

Ξέρουμε ότι διάβασες πολύ και ότι έδωσες τον καλύτερο εαυτό σου στην εξεταστική. Ξέρουμε ότι ήρθε η ώρα να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου και ίσως αυτό να είναι διακοπές. Σου αναφέρουμε, λοιπόν, 8 προορισμούς κοντά και μακριά από την Αθήνα, για να απολαύσεις τις στιγμές μακριά από τα βιβλία, το θρανίο σου και τα έδρανα των αμφιθεάτρων. Αλλά μην ανησυχείς, αν δεν τα καταφέρεις. Και οι 8 προορισμοί στην Ελλάδα είναι ιδανικοί για όλες τις εποχές.

Όπως πάντα η Ryanair μας κάνει μεγάλες προσφορές. Μας δίνει την ευκαιρία να ταξιδέψουμε πολύ φθηνά μέσα στην Ελλάδα, αλλά και έξω, στα μέσα Φεβρουαρίου, για όσες μέρες επιθυμούμε. Να θυμάσαι, οι προσφορές λήγουν κάποια στιγμή.

1. Θεσσαλονίκη

προορισμοί στην Ελλάδα

Με πολύ χαμηλές τιμές τα εισιτήρια της αεροπορικής εταιρίας σε ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη, αν θες να κάνεις κι εσύ βόλτες με φίλους στην παραλία, στις μεγάλες της λεωφόρους, στα πάρκα της και στα ψηλά της πόλης, που η ανυπέρβλητη θέα σε κάνει ευτυχισμένο και ονειροπόλο . Είναι σίγουρα μια πόλη που θα σου αφήσει απίστευτες αναμνήσεις ακόμα κι αν πας για μία μόνο μέρα. Θες ο Βαρδάρης που φυσάει, θες το καλό φαγητό και τα αμέτρητα γλυκίσματα του Τερκενλή, θες οι ομορφιές σε κάθε γωνιά της πόλης, στη Θεσσαλονίκη θα αποκτήσεις αξέχαστες εμπειρίες.

3. Ρόδος

προορισμοί στην Ελλάδα

Παλάτι και Μαντράκι

Ένα νησί που οι περισσότεροι θυμούνται από πενθήμερη εκδρομή τους στο λύκειο. Όσοι την έχουν επισκεφτεί, δεν την ξεχνούν. Όσοι δεν την έχουν επισκεφτεί, το έχουν κρυφό πόθο. Τώρα είναι η ευκαιρία. Έχει τόσα πράγματα να δεις και να κάνεις που δεν θα μείνεις παραπονεμένος με τίποτα. Για παράδειγμα, ήξερες ότι η “παλιά πόλη” της Ρόδου αποτελεί την καλύτερα διατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης και Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO; Έχεις ακούσει για την Κοιλάδα των Πεταλούδων; Μάλλον ήρθε η ώρα να τα ανακαλύψεις.

3. Σαντορίνη

προορισμοί στην Ελλάδα

Ίσως να μη θεωρείς το Φεβρουάριο ιδανική εποχή για ένα ταξίδι στη Σαντορίνη, αλλά η αλήθεια είναι ότι πάντα είναι τέλεια εποχή για να είσαι στη Σαντορίνη. Ίσως να σε ενοχλεί το κρύο, ίσως ο αέρας, αλλά μάλλον θα τα ξεχάσεις όλα αυτά όταν καθίσεις στη ζέστη του δωματίου ή της ταβέρνας με θέα την απέραντη θάλασσα και το χειμερινό ουρανό. Δεν είναι ούτε πολύ ακριβό αλλά ούτε τόσο φθηνό νησί, ενθαρρύνοντάς σε να πάρεις την απόφαση και να την επισκεφτείς. Και το καλύτερο; Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το περίφημο κρασί της Σαντορίνης!

4. Ξάνθη

προορισμοί στην Ελλάδα

Ο δεύτερος μήνας του έτους εμπερικλείει τα events του Αγίου Βαλεντίνου και τα καρναβάλια. Με τις καρδιές να κατακλύζουν τις βιτρίνες, τις αποκριάτικες στολές να κεντρίζουν το βλέμμα σου και τα εδέσματα να προκαλούν την όρεξη σου, η επιλογή ενός μόνο προορισμού μοιάζει τουλάχιστον δύσκολη. Η Ξάνθη σε καλεί· όχι μόνο για το ξέφρενο καρναβάλι της αλλά και για τα γραφικά σοκάκια και τη ρομαντική παλιά πόλη. Συνδύασε ένα ρομαντικό Σαββατοκύριακο με το ταίρι, με πάρτι που θα θυμάσαι για καιρό. Από κάθε πλευρά η Ξάνθη καλύψει τις υψηλές προσδοκίες του Φλεβάρη.

5. Μύκονος

προορισμοί στην Ελλάδα

Φωτογραφία: Γιώργος Γαϊτανάρος

Αν και η Μύκονος θεωρείται το νησί των party animals, του ξεσαλώματος και του πλήθους τουριστικών ορδών που το κατακλύζουν τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, είναι ένα νησί που πρέπει να επισκεφτείς. Και αν θες να απολαύσεις ηρεμία, ομορφιά και καλοκαιρία σίγουρα θα τις βρεις στη Μύκονο, αρκεί να πας τη σωστή εποχή, για να μπορείς να τα χαρείς όλα με την ησυχία σου. Βόλτες στα στενάκια, στη μικρή Βενετία και σίγουρα κοντά στις παραλίες που σε κάνουν να ερωτευτείς! Να θυμάσαι: What happens in Mykonos, stays in Mykonos!

6. Χανιά

προορισμοί στην Ελλάδα

Από τη λίστα μας δε θα μπορούσε να λείπει η αγαπημένη πόλη της Κρήτης, τα Χανιά.  Πέρα του ότι μπορείς να ταξιδέψεις πολύ φθηνά αυτή την εποχή, έχεις κι ένα άλλο πλεονέκτημα: Να τη ζήσεις το χειμώνα σε όλο της το μεγαλείο! Φαντάσου να κάνεις βόλτες στο παλιό λιμάνι και να ανεβαίνεις στο λόφο του Προφήτη Ηλία για να δεις το ηλιοβασίλεμα. Τα Χανιά είναι αγαπημένος προορισμός. Αυτοί που δεν έχουν έρθει θέλουν να τα δουν, κι όσοι έχουν έρθει πάντα επιστρέφουν. Πολλοί είναι μάλιστα που έρχονται και δεν φεύγουν ποτέ, εθισμένοι από την ομορφιά τους και τους ρυθμούς ζωής τους. Έχει επιλογές για όλους, αρκεί να υπάρχει όρεξη, καλή παρέα και αμάξι!

7. Πάτρα

προορισμοί στην Ελλάδα

Τελευταία επιλογή μας στην Ελλάδα για το Φεβρουάριο είναι η Πάτρα. Σου την προτείνουμε γιατί αυτή την εποχή ξεκινούν όλες οι αποκριάτικες δραστηριότητες του καρναβαλιού! Με την παρέα σου σίγουρα δε θα θες να φύγεις μετά από τις ξεκαρδιστικές περιπέτειες που θα σου επιφυλάσσει και φέτος η πόλη! Στην κλασική φοιτητούπολη υπάρχουν πολλοί πεζόδρομοι με καφετέριες, κλαμπ και εστιατόρια στην Πάτρα. Μπορείς να βρεις εκεί μαγαζιά για όλα τα γούστα, ροκ, λάιβ ή χορευτική μουσική, χαλαρά ουζάκια ή κρασάκι, με τιμές ιδιαίτερα προσιτές και προσαρμοσμένες στα χρήματα που μπορεί να διαθέσει ο φοιτητής.

8. Ρώμη

προορισμοί στην Ελλάδα

Αν επιλέγαμε να πάμε για λίγες μέρες σε μία αγαπημένη πόλη στο εξωτερικό, αυτή θα ήταν η Ρώμη. Η Ρώμη είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των Ελλήνων και όχι άδικα. Είναι μια οικονομική επιλογή, εάν κλείσεις τα αεροπορικά εισιτήρια σχετικά νωρίς μπορείς να βρεις allez-retour με λιγότερο από 70 ευρώ. Επιπλέον η διαμονή μπορεί να είναι εξίσου οικονομική εφόσον υπάρχουν αρκετά hostels και φτηνά ξενοδοχεία αλλά πάνω απ’ όλα είναι απλά πανέμορφη. Μη διστάζεις λοιπόν!

Σχόλια