Έτσι όπως περπατούσα στην πολυσύχναστη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, κατάλαβα πόση ομορφιά κρύβεται σε αυτή την πόλη του βορρά, ανάμεσα σε αυτά τα 2 εκατομμύρια κατοίκους. Μια πόλη στην οποία ξεχυλίζει έρωτας, διασκέδαση ή αλλιώς καλοπέραση και δυνατές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Εδώ στα βόρεια οι άνθρωποι ξέρουν να εκτιμούν περισσότερο, να ζουν περισσότερο, να γελούν και να ερωτεύονται περισσότερο. Θες ο Βαρδάρης που φυσάει, θες το καλό φαγητό και τα αμέτρητα γλυκίσματα του Τερκενλή, θες οι ομορφιές σε κάθε γωνιά της πόλης, άνθρωποι σαν τους Θεσσαλονικείς σπανίζουν σήμερα.
Η εικόνα των ερωτευμένων ζευγαριών στην παραλία, των παιδιών με τις οικογένειές τους, που παίζουν και γελούν, των νέων ανθρώπων που φωτογραφίζονται με χάρη και όρεξη , νάζι και αισιοδοξία, που τρέχουν, που μιλούν. Όλα αυτά με κάνουν να πιστεύω ότι η πόλη αυτή, έχει το κάτι διαφορετικό , κάτι ιδιαίτερο να πάρεις αλλά και να δώσεις.
Πάντα συνδέω αυτή την πόλη, με τους μεγαλύτερους έρωτες, τις αμέτρητες βόλτες, πρωινές, βραδινές, αλλά και με την ανθρωπιά και την φιλοξενία των ανθρώπων.

Κάνοντας λοιπόν αυτή την τσάρκα στην παραλία, συνάντησα επίσης πολλά λευκά τραπεζάκια πλάι στον Θερμαϊκό, μπαλκόνια με θέα το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας και στέκια της πόλης δίπλα στο κύμα, λες και βρίσκεσαι σε κάποιο νησιωτικό μέρος.
Ώρα λοιπόν, να γνωρίσουμε μέρη ιδιαίτερα στην συμπρωτεύουσα με θέα την θάλασσα:

Shark
Αργοναυτών 2 Καλαμαριά, τηλ: 2310416855

3098-2-rsz_shark_l
Ταξιδεύοντας ως την Καλαμαριά και συγκεκριμένα στην παραθαλάσσια πιάτσα της Θεμιστοκλή Σοφούλη, συναντάς ένα μαγαζί με άριστο service, εξαιρετική διακόσμηση σε τόνους του λευκού, που σε συνδυασμό με την κοντινή απόσταση από την θάλασσα, θυμίζει μαγαζί κάποιο κοσμοπολίτικου νησιού. Ενδείκνυται όχι μόνο για κοκτέιλ το βράδυ αλλά και για καφεδάκι από το πρωί – μάλιστα τα Σαββατοκύριακα μέχρι τη 13.00 σερβίρεται και πλήρες πρωινό με 5€.

Kitchen Bar Αποθήκη Β (Προβλήτα Α, λιμάνι)

blogger-image-1874015453
Σταθερή αξία στο λιμάνι, τα τραπεζάκια που απλώνονται στην άκρη της προβλήτας, στο «πίσω μέρος» του Kitchen bar της Θεσσαλονίκης έχουν το αποκλειστικό προνόμιο της θέας σε όλη την παραλιακή περαντζάδα από τη λεωφόρο Νίκης ως τον Λευκό Πύργο και το Μέγαρο – δηλαδή την χαρακτηριστικότερη «καρτ ποστάλ» θέα της πόλης.

Θερμαϊκός
Λεωφόρος Νίκης 21, τηλ: 2310239842

17aa5b41-76a6-4bb6-ac35-49d42de64c9e-620x413
Αν έπρεπε να διαλέξουμε ένα café από την πολύβουη πιάτσα της παραλίας, πάνω στη λεωφόρο Νίκης, για να απολαύσουμε τον καφέ μας, αυτό πιθανότατα θα ήταν ο Θερμαϊκός, ένα από τα κλασικότερα στέκια της περιοχής, με φανατικό κοινό, εναλλακτική προσωπικότητα και vintage διακόσμηση, μια όμορφη αντίθεση με την αισθητική της υπόλοιπης παραλιακής και μια θέα που συναρπάζει…

Mistral Seaside bar
Τήνου 4, τηλ: 2310444845

14394_Mistral-13
Στον καλοκαιρινό χώρο του Mistral, ο interior designer Γιάννης Πραβινός έκανε ό,τι μπορούσε για να μας τηλεμεταφέρει σε νησί: Πλάκες ξύλου, γήινα χρώματα που «παίζουν» με το γαλάζιο της θάλασσας και violet pink φωτισμός το βράδυ, συνθέτουν ένα χώρο που λειτουργεί από τις 10 το πρωί για απολαυστικό καφεδάκι… seaside.

Azzurro
Θεμιστοκλή Σοφούλη 86, Καλαμαριά, τηλ: 2310419294

azzurro
Το Azzurro απλώνει τα τραπεζάκια του στην ξύλινη εξέδρα που φτάνει σχεδόν μέχρι το κύμα. Καταπληκτική θέα, υπέροχο ηλιοβασίλεμα, μεγάλη ποικιλία σε καφέδες, αλλά και ωραία πιάτα μεσογειακής κουζίνας αν πεινάσετε είναι λόγοι να κατηφορίσετε μέχρι την «γαλάζια» Καλαμαριά.

Όμιλος
Μ. Αλεξάνδρου 12, τηλ: 2310869950

224_1
Μια ανάσα από το κέντρο της πόλης, ο Όμιλος μας καλεί να αράξουμε στους καναπέδες του, πάνω στο ξύλινο deck μπροστά στον Θερμαϊκό, και να λιαστούμε με καφεδάκι και δροσιστικά ροφήματα – αγαπημένη ώρα της ημέρας, το ηλιοβασίλεμα.

Arabella

arabella
Η «φοιτητική» ένοχη απόλαυση της λίστας δεν είναι άλλη από τη μοναδική επιλογή για καφέ όχι παραθαλάσσια αλλά… μέσα στη θάλασσα: Το ξύλινο καραβάκι της Αραμπέλας που σαλπάρει για ημίωρες βόλτες στον Θερμαϊκό ξεκινά από νωρίς τις βόλτες του και σερβίρει καφέ, ενώ συνεχίζει ως αργά το βράδυ για ποτό και δυνατές μουσικές στο κατάστρωμα. Αν δεν βρείτε χώρο στην Αραμπέλα, τα «αδερφάκια» της, η «Κλειώ» και η «Αργώ» ξεκινούν επίσης βαρκάδες από την περιοχή κοντά στον Λευκό Πύργο.

Τέσσερα Σύγχρονο Καφενείο
Ν. Πλαστήρα 53, Καλαμαριά, τηλ: 2310433681

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το σύγχρονο cafe που όμως λειτουργεί με τη λογική πατροπαράδοτου καφενείου, διαθέτει υπέροχη λουλουδιασμένη αυλίτσα, σερβίρει ελληνικό καφέ στη χόβολη και γλυκά του κουταλιού – το αγαπημένο μας σημείο για να τα απολαύσουμε είναι το δροσερό μπαλκονάκι του, που βλέπει κατευθείαν στις βάρκες και τα σκάφη στην παραλία της Αρετσούς.

Η Θεσσαλονίκη είναι η ”ψυχή της παρέας” , το δικό μας ”καρντάσι” που κάθε φορά θα μας συναρπάζει….

Ηλιοβασίλεμα στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Ηλιοβασίλεμα στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Πηγή πληροφοριών για τα μαγαζιά: www.in2life.gr

Σχόλια