Social media που πολλοί δεν γνωρίζαμε

Ποια κοινωνικά δίκτυα γνωρίζουμε:

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Youtube
  • Tumblr
  • MySpace
  • Pinterest
  • Instagram
  • Linkedin
  • Skype
  • Foursquare
  • Flikr
  • Blogger
  • Yelp

και σίγουρα πολλά άλλα ακόμα.

Ίσως να ανήκετε και εσείς στην κατηγορία των εναλλακτικών (όχι απαραίτητα hipster) αναγνωστών, που να θέλετε να δοκιμάζετε νέα συστήματα και νέες μόδες πριν γίνουν mainstream. Πέρα από τα παραπάνω, λοιπόν, μάλλον ήρθε η ώρα να διαλέξετε το καινούριο εναλλακτικό κοινωνικό δίκτυο με το οποίο θα πειραματιστείτε:

1. Periscope

periscope-logo-1920-800x450

Aσχολείται με το να συνδεθούν οι χρήστες μεταξύ τους, καθώς όραμα αυτών που το έφτιαξαν ήταν να δημιουργήσουν κάτι κοντά στην τηλεμεταφορά. Το αρνητικό είναι ότι είναι μόνο για iphone users. Ωστόσο, το Twitter εξαγόρασε την υπηρεσία και μέσα σε μόλις μία εβδομάδα προσέγγισε πάνω από 1.000.000 άτομα.
Περισσότερα εδώ:
https://www.periscope.tv/about

2. TSU

tsu

Το  TSU  αφορά σε κοινωνικό δίκτυο, το οποίο, ανάλογα με το reach που έχεις ως individual χρήστης, σε πληρώνει. Το χαρακτηρίζει κανείς ως κάτι μεταξύ Instagram και Twitter. Κάποιος που το χρησιμοποιεί για παράδειγμα μέσα σε 2-3 εβδομάδες μπορεί να βγάλει 0.14 ευρώ χρησιμοποιώντας το ελάχιστα ως καθόλου.
Μπορείς να διαβάσεις πληροφορίες εδώ:
https://www.tsu.co/about

3. Bkontakte

russia-socialmedia
Yπάρχει εδώ και χρόνια το ανεπτυγμένο στις περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης Bkontakte. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι κάτι σαν το Facebook της Ανατολής, αλλά μάλλον είναι λίγο καλύτερο, καθώς εκτός από τα κοινά στοιχεία, αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι ότι μπορείς να ενσωματώσεις τη δική σου μουσική με το προφίλ σου και μέσω της ίδιας της εφαρμογής να ακούς τα δικά σου τραγούδια, αλλά και αυτά των φίλων σου. Κάτι σαν ένα ενοποιημένο Facebook και Spotify.
Ανακάλυψέ το εδώ:
https://vk.com/about

4. ΝextDoor

Spotlight-On-Startups-Nextdoor

To NextDoor δημιουργήθηκε για όλους εμάς που, ενώ είμαστε τόσο καλά συνδεδεμένοι με φίλους μας στο εξωτερικό, δεν γνωρίζουμε τους κοντινούς μας ανθρώπους. Το συγκεκριμένο δίκτυο, ουσιαστικά, με τη βοήθεια των Craiglist, Yelp και Facebook, συνδέει άτομα μέσα από τις ίδιες γεωγραφικές περιοχές, βοηθώντας τους να μιλήσουν για σημαντικά θέματα του τόπου τους.
Ανακάλυψέ το εδώ:
https://nextdoor.com/

5. App.net

app-net-gives-mobile-app-makers-an-instant-web-presence-0de8d531a5

Αντιμετωπίζουμε κι εμείς το πρόβλημα του υπερφορτωμένου News Feed στο Facebook, όπου εκτός από posts των φίλων μας, παρουσιάζονται και δημοσιεύσεις από άλλες σελίδες, που όχι απαραίτητα έχουμε εγκρίνει. Το App.net σε βοηθάει να οργανώσεις το News Feed σου ξεχωρίζοντας σε αυτό όλες τις σελίδες που δεν σχετίζονται με τους φίλους σου. Απλά κάνεις unfollow στο Facebook και add στο App.net σου.
Ανακάλυψέ το εδώ:
https://app.net/

6. Bebo

bebo

Με 117 εκατομμύρια χρήστες, το Bebo αναλύεται ως «Blog Early, Blog Often». Οι χρήστες έχουν τη δική τους σελίδα προφίλ και μπορούν να προσθέσουν μεταξύ άλλων φωτογραφίες, blogs, βίντεο και ερωτηματολόγια.
Ανακάλυψέ το εδώ:
http://www.bebo.com/

7. Path

path-logo

Ένα πολύ ευρηματικό κοινωνικό δίκτυο είναι το Path, γιατί αυτό σε περιορίζει στους 50 φίλους. Η ιδέα είναι η εξής: μπορείς να μοιράζεσαι τις φωτογραφίες, τις σκέψεις και τη ζωή σου μόνο με τους ανθρώπους, τους οποίους αισθάνεσαι πιο κοντά σου. Βασίζεται στη θεωρία ότι οι άνθρωποι γενικά εμπιστεύονται πραγματικά μέχρι 50 ανθρώπους.
Ανακάλυψέ το εδώ:
https://path.com/

 

Σχόλια