Δεν είναι όλες οι γλώσσες ίδιες. Οι ιδιαιτερότητες κάποιων, όμως, τις κατατάσσουν στις δυσκολότερες ξένες γλώσσες που μπορεί να επιχειρήσει να μάθει κανείς.

Το Ινστιτούτο Ξένης Υπηρεσίας της Αμερικής συνέταξε τις προσδοκίες μάθησης πολλών γλωσσών, σύμφωνα με το χρόνο που απαιτείται για κάποιον που η μητρική του γλώσσα είναι τα αγγλικά, ώστε να πετύχει να διαβάζει και να μιλάει άριστα. Κάπως έτσι, προέκυψαν οι δυσκολότερες ξένες γλώσσες.

Σίγουρα, κάθε μαθητής είναι διαφορετικός. Ο χρόνος που απαιτείται για να μάθεις μια καινούρια γλώσσα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες:

  • Πόσο κοντά είναι η νέα γλώσσα στη μητρική σου γλώσσα ή σε κάποια άλλη που γνωρίζεις
  • Πόσο περίπλοκη είναι
  • Πόσες ώρες μέσα στην εβδομάδα αφιερώνεις για να τη μάθεις
  • Τα διαθέσιμα βοηθήματα
  • Το κίνητρό σου

Έτσι λοιπόν, αν θες να μάθεις Ισπανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ολλανδικά, Νορβηγικά ή Ρουμάνικα, θα αφιερώσεις κατά μέσο όρο 6 μήνες μόνο, διότι μοιάζουν με την αγγλική γλώσσα σε πολλά στοιχεία.

δυσκολότερες ξένες γλώσσες

Αν θες να μάθεις Ινδικά, Σέρβικα, Ελληνικά, Πολωνικά ή Τούρκικα, θα χρειαστεί ν’ αφιερώσεις σχεδόν ένα χρόνο, διότι αυτές οι γλώσσες έχουν βασικές διαφορές με τ’ αγγλικά.

δυσκολότερες ξένες γλώσσες

Εντάξει, αν θες να μάθεις Αραβικά, Κινέζικα, Ιαπωνικά ή Κορεάτικα, προφανώς και θα χρειαστείς παραπάνω χρόνο γιατί δεν έχουν καμία σχέση με τ’ αγγλικά. Σε 2-3 χρόνια θα είσαι έτοιμος.

δυσκολότερες ξένες γλώσσες

Σχόλια