Γιατί κανείς να δει… Breaking Bad!

Τα καλοκαίρια μου, μέχρι να φύγω για διακοπές, είναι κατά βάση βαρετά. Αυτό άλλαξε το καλοκαιρί που μας πέρασε, όταν αποφάσισα να δω την σειρά Breaking Bad. Ξαφνικά, οι ζεστές ημέρες του Ιούνη και του Ιούλη απέκτησαν νόημα και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής μου πήρε απρόσμενα φωτιά. Ένας καθηγητής σε λύκειο της Αλμπουκέρκης, ο Γουόλτερ Γουάιτ, μαθαίνει πως πάσχει από καρκίνο και πως έχει παρα μόνο λίγους μήνες ζωής. Οικονομικά τα πράγματα δεν πάνε καλά για την οικογένεια Γουάιτ, έτσι ο συμπαθητικότατος Γουόλτερ αποφασίζει να στραφεί στο έγκλημα και στην παραγωγή μεθαμφιταμίνης, ώστε να στηρίξει οικονομικά την οικογένεια του.

Το ενδιαφέρον με τη συγκεκριμένη σειρά είναι πως εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ήρωες αλλά με αντι-ήρωες. Με την πάροδο των επεισοδίων τόσο ο Γουόλτερ όσο και ο συνεργάτης του Τζέσι, μετατρέπονται από άκακα (σχεδόν) πλασματάκια, στους μεγαλύτερους μπάσταρδους που έχει γνωρίσει η παγκόσμια ανθρωπότητα, με την επιρροή των εγκλημάτων που διαπράττουν να είναι έκδηλη πάνω τους. Δεν χρειάζεται να γράψω πολλά περισσότερα. Απλά δείτε την.

Γιάννης Μπελεσιώτης (Αυστραλοπίθηκος) 1035x776-breakingbad-1800-1404309469

Γιατί κανείς να δει… Supernatural!

Πρόκειται για μια αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά περιπέτειας, τρόμου, με αρκετές κωμικές και δραματικές σκηνές, αλλά με κυρίαρχο θέμα το υπερφυσικό, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στις 13 Σεπτεμβρίου 2005. Δημιούργημα του Έρικ Κρίπκε και μόνιμους πρωταγωνιστές τους, Τζάρεντ Πανταλέκι ως Σαμ Γουίντσεστερ και Τζένσεν Ακλς ως Ντιν Γουίντσεστερ, δύο αδέρφια που κυνηγούν φαντάσματα, δαίμονες και άλλα υπερφυσικά όντα. Η σειρά είναι παραγωγή της Warner Bros. Television σε συνεργασία με την Wonderland Sound & Vision.

Σαν πλοκή η σειρά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στα 195 επεισόδια (9 σεζόν προβολής). Μετά τον πολύ παράξενο και υπερφυσικό τρόπο που πέθανε η Μαίρη Γουίντσεστερ, ο άντρας της,Τζον, αποφασίζει να βρει τι ήταν εκείνο που τη σκότωσε και γίνεται κυνηγός υπερφυσικών πλασμάτων, κάνοντας τους δύο γιους του, να ζουν σαν στρατιώτες. Ο Ντιν, ως μεγαλύτερος, έχει ως σκοπό της ζωής του να προστατεύει τον μικρότερο αδερφό του, αφού αυτό του επιβάλλει πολλές φορές και ο πατέρας του. Καθώς μεγαλώνουν όμως, ο Σαμ, μη θέλοντας να ακολουθήσει τον τρόπο ζωής του πατέρα και του αδερφού του, καταφέρνει και σπουδάζει δικηγορία στο καλύτερο πανεπιστήμιο των Η.Π.Α. Η σειρά προβλήθηκε στην Ελλάδα από την συχνότητα του Star Channel.

Θανάσης Ξάνθος supernatursl_by_eternityoflove-d5bwd13

Γιατί κανείς να δει… Selfie!

Ας το παραδεχτούμε! Λίγο πολύ όλοι έχουμε κακομάθει με τα social media, και κουβαλάμε ένα μέρος της κοινωνικοποίησής μας στο smartphone μας. Τι γίνεται όμως όταν όλη σου η ζωή εξαρτάται απ’ αυτό; Αυτό έπαθε η Eliza και είπε να ζητήσει την βοήθεια του Henry για να καταφέρει να έχει ουσιώδες σχέσεις με τους γύρω της. Μια μοντέρνα version του μιούζικαλ My Fair Lady (credit to my friend Κική για την υπενθύμιση) βασισμένη στο σύγχρονο τρόπο ζωής με χιούμορ, ρομαντισμό και το συμπέρασμα ότι οι κοινωνικές σχέσεις θέλουν φροντίδα και κόπο. Σίγουρα δεν περιμένεις να μάθεις φιλοσοφίες, όμως η κωμικότητα και η γλυκύτητα της κάνει τις μουντές, μελαγχολικές Πέμπτες (τουλάχιστον τις δικές μου) χαρούμενες και φωτεινές. Εξάλλου ποτέ δεν ξέρεις πόσο πολύχρωμη είναι μια σχέση αν δεν είσαι “ζωντανό” κομμάτι της. Αυτό είναι σίγουρο!

Μαρία Μανωλιουδάκη selfie__140509053059

Γιατί κανείς να δει… Grey’s Anatomy!

Γνωρίζω ότι πιθανόν να είμαι από τους τελευταίους που βλέπουν ακόμα αυτή τη σειρά, αλλά συνεχίζει να μου αρέσει ακόμη και στην 10η season και θα σας εξηγήσω γιατί. Μπορεί οι μισοί πρωταγωνιστές να έχουν φύγει, αλλάξει, χωρίσει, παντρευτεί, ξαναχωρίσει, ξαναπαντρευτεί, πεθάνει και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί αλλά όλη η ιστορία με κάποιο τρόπο δένει. Εάν περιγράψω σε κάποιον το σενάριο θα το θεωρήσει μια απλή σαπουνόπερα αλλά στην πραγματικότητα κάθε season έχει κάτι ιδιαίτερο. Καταρχάς κάθε περιστατικό που έρχεται στο νοσοκομείο δένει πάντα με τη προσωπική ζωή των πρωταγωνιστών. Τα τελευταία επεισόδια είναι τα πιο δραματικά. Πάντα συμβαίνει κάτι τρελό όπως το να μπαίνει ένας serial-killer στο νοσοκομείο ή ένα αεροπορικό δυστύχημα όπου πεθαίνουν οι μισοί πρωταγωνιστές. Ναι, δε συμβαίνει μόνο στο Game of Thrones. Το Grey’s Anatomy είναι μια σειρά απόδειξη ότι κανείς πρωταγωνιστής δεν είναι σίγουρος για πάνω από 3 season. Εκτός φυσικά από την Meredith και τον Derek. Αυτοί είναι σταθεροί, όπως και το επικό love story τους.

Η σειρά περνάει αρκετά μηνύματα. Μπορεί να μην είναι κάτι επικό αλλά το γεγονός ότι κάθε επεισόδιο έχει δραματική κορύφωση και τα φόντα ώστε να σε συγκινήσει είναι κάτι πρωτότυπο. Επομένως εάν είστε φαν των δραματικών σειρών, αυτή είναι μια σίγουρη επιλογή. Θα συγκινηθείτε και θα περιμένετε με αγωνία εάν το love story που ταυτιστήκατε θα καρποφορήσει. Αντικειμενικά πιστεύω ότι είναι μια σειρά που είτε θα λατρέψεις είτε θα σε κουράσει και κάπου στην 6η season θα την αφήσεις.

Εβίτα Γοργορίνη o-GREYS-ANATOMY-facebook

Γιατί κανείς να δει… The Big Bang Theory!

1. Απλά και μόνο για τον Sheldon! (Από τους καλύτερους χαρακτήρες κωμικής σειράς που έχουν υπάρξει ποτέ.)
2. Γιατί δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη παρέα. Η ιστορία και τα αστεία στηρίζονται στην κωμικοτραγική “geeky” συμπεριφορά των 4 επιστημόνων.
3. Για την Penny, την κοπέλα που έρχεται στην παρέα και δίνει μια διαφορετική νότα συμπληρώνοντας το παζλ των χαρακτήρων.
4. Για την σχέση που έχουν ο Howard με τον Raj (κολλητοί που συμπεριφέρονται σαν ζευγάρι).
5. Για την σχέση που αποκτά ο Sheldon στην πορεία της σειράς (προσπαθώ να αποφύγω τα spoiler γι’ αυτό δεν αναφέρω όνομα).
6. Γιατί δεν καταλαβαίνεις πότε περνάνε τα 20 λεπτά. Και έτσι βάζεις κι ένα ακόμα επεισόδιο..κι άλλο ένα..κι άλλο ένα…
7. Γιατί σε αντίθεση με άλλες κωμωδίες (με την επιφύλαξη ότι δεν έχει τελειώσει ακόμα) δεν τραβάνε την ιστορία απ’ τα μαλλιά.
8. Γιατί οι φιλικές σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των χαρακτήρων είναι αισιόδοξα παραδείγματα για το πόσο ωραίες και ουσιαστικές είναι οι καλές φιλίες.
9. Για τα επιστημονικά ερεθίσματα που δίνει.
10. Γιατί απλά θα γελάσεις.

Δήμητρα Τσώλη the-big-bang-theory-dec-2012

 

Σελίδες: 1 2 3 4 5 6

Σχόλια

1 2 3 4 5 6