Γιατί κανείς να δει… How I Met Your Mother!

Επέλεξα να γράψω γι’ αυτή τη σειρά όχι επειδή είναι η αγαπημένη μου, αλλά επειδή θεωρώ πως αξίζει μια αναφορά καθώς δεν είναι πολύ διαδεδομένη στην Ελλάδα.

Η υπόθεσή της εκτυλίσσεται στη Νέα Υόρκη, όπου ο Τεντ και η παρέα του (Μάρσαλ, Λίλυ, Ρόμπιν, Μπάρνι) ζουν τις νεανικές 25+ ζωές τους, με φόντο και κεντρικό άξονα την προσπάθεια του πρωταγωνιστή να βρει τη γυναίκα της ζωής του – εξ’ ού και ο τίτλος.

Αν η αγαπημένη σας σειρά είναι τα Φιλαράκια (όπως εμένα), φανταστείτε το How I Met Your Mother ως το υποκατάστατο που θα σας έδιναν στην κλινική απεξάρτησης. Είναι αδιαμφισβήτητα rip-off, και σε κάποια πράγματα αποτυγχάνει – τίποτα που να σχετίζεται με το HIMYM δε θα φτάσει ποτέ την εμβληματικότητα του Central Perk, ή του μωβ διαμερίσματος από το Friends.

Ωστόσο έχουν κάνει καλή δουλειά στο χτίσιμο των ιδεοτυπικών χαρακτήρων, με τον Μπάρνι να ξεχωρίζει ως σήμα κατατεθέν της σειράς. Για πολλούς fans – συμπεριλαμβανομένης της αφεντιάς μου – ο Μπάρνι είναι (σχεδόν) ο μοναδικός λόγος για να παρακολουθήσει κανείς τις 9 σεζόν του HIMYM. Παρ’ όλο που είναι αφ’ ενός συμπληρωματικός χαρακτήρας και αφ’ ετέρου ο «γυναικάς» της παρέας, είναι ο μοναδικός που κρατά αυτούσια κωμική διάσταση σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της σειράς, και μάλιστα με εξαιρετική πρωτοτυπία.

Συνολικά, πρόκειται για ένα sitcom που αξίζει το χρόνο και την αγάπη μας!

Υ.Γ.: Αν σας έπεισα και σκοπεύετε να τη δείτε, στην όγδοη σεζόν σταματήστε. Θα μ’ευγνωμονείτε.

Πετρινούλα Διονυσίου o-HOW-I-MET-YOUR-MOTHER-CARTER-BAYS-facebook

Γιατί κανείς να δει… The Walking Dead!

Γιατί να δει κάποιος το Walking Dead; Μα θέλει κι ερώτημα; Πριν απαντήσω όμως, ας δούμε λίγο την υπόθεση της σειράς. Ο αστυνομικός Rick ξυπνά μετά απο εβδομάδες σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου και έρχεται αντιμέτωπος μ’ ένα αποκαλυπτικό σκηνικό. Η πόλη του και κατ’ επέκταση όλη η γη έχει καταληφθεί απο ζόμπι. Για να επιβιώσει πρέπει να καταφύγει άμεσα στην Ατλάντα, όπου φημολογείται πως υπάρχει μια οργανωμένη “κοινωνία” επιζησάντων. Και κάπως έτσι ξεκινά η σειρά…

Τώρα ας επανέλθουμε στο καυτό ερώτημα: γιατί να τη δεις. Πρώτον επειδή είναι η μοναδική σειρά που βασίστηκε σε ένα επικίνδυνο και υποκουλτουριάρικο προιόν και παρ’ όλα αυτά κατόρθωσε να το μετατρέψει σε Κουλτούρα, αφού πρώτα αφαίρεσε οτιδήποτε γελοίο και κιτς. Καθώς παρακολουθείς την σειρά, δε θα πιάσεις ποτέ τον εαυτό σου να αναρωτιέται σιωπηρά:”μα τι βλέπω” ή “πόση γελοιότητα θα αντέξω ακόμα θεέ μου”. Η επιτυχία της σειράς βασίζεται κατ’ εμέ, πως δεν εστιάζει στα ζόμπι και σε ένα ανούσιο κυνηγητό, αλλά στις ανθρώπινες σχέσεις και στην ηθική των πρωταγωνιστών˙ δηλαδή μέχρι πού μπορεί να φτάσει κάποιος προκειμένου να επιβιώσει και σε τι βαθμό έχει αλλάξει η νέα πραγματικότητα τον χαρακτήρα των ηρώων.

Επίσης δεν υπάρχει ξεκάθαρη διάκριση των χαρακτήρων σε καλός-κακός (και ας λένε κάποιοι κακόβουλοι οτι ο Governor είναι κακός), όπως είπα παραπάνω η σειρά θέλει να προβάλλει πως αλλάζουν οι αξίες των ανθρώπων˙ όταν βρεθούν σε καταστάσεις εκτός πολιτισμού (ακόμα και ο “καλός” Rick έχει ξεφύγει ουκ ολίγες φορές). Το αξιοθαύμαστο με την σειρά είναι πως δεν την βαριέσαι ποτέ, εκεί που νομίζεις πως τα έχεις δει όλα και πλέον δεν υπάρχει κανένα νοήμα, τα πάντα ανατρέπονται, σε σημείο που να αναρωτιέσαι: “τελικά ποιος είναι ο πρωταγωνιστής”.

Για το τέλος άφησα το καλύτερο, αν είσαι οπαδός της δράσης και των σκηνών βίας απλά μην τη χάσεις. Ενδεχομένως στην αρχή να σοκαριστείς λίγο από την βία και το άφθονο αίμα, αλλά στην πορεία θα διαπιστώσεις πως έχεις παρακολουθήσει άλλες σειρές πολύ πιο βίαιες.

Κατερίνα Αδαμοπούλου -97ccf1d1-0af1-444b-b35e-11e9db43314f

Γιατί κανείς να δει… Sherlock!

Όλοι έχουμε το μικρόβιο του ντετέκτιβ μέσα μας. Και λίγο πολύ σε όλους αρέσει η ιδέα του να είμαστε έξυπνοι. Αυτά τα δύο στοιχεία, τα συναντούμε στη βρετανική παραγωγή η οποία αποτυπώνει το μύθο του θρυλικότερου ίσως ντετέκτιβ όλων των εποχών. Ο Sherlock παρέα με το βοηθό του Dr. John Watson αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν δυσεπίλυτα εγκλήματα και να λύσουν όλους τους γρίφους που θα συναντήσουν στο διάβα τους. Γρήγορη πλοκή, εγρήγορση στη σκέψη του θεατή και έξυπνη σκηνοθεσία και σενάριο είναι μονάχα μερικοί από τους λόγους που αξίζει να τη δει κάποιος μέχρι τέλους.

Αντώνης Μαντζαβίνος Sherlock

Γιατί να δει κανείς… Community!

1. Γιατί πρόκειται για την πιο ενδιαφέρουσα σκηνοθετικά κωμωδία που εγώ τουλάχιστον έχω δει μέχρι τώρα. Οi σκηνοθέτες της σειράς πειραματίζονται με όλα τα είδη του κινηματογράφου, γυρίζοντας ένα μεγάλο αριθμό επεισοδίων είτε ως ντοκιμαντέρ, είτε ως θρίλερ ή περιπέτεια (ακόμα και ως καρτούν!) ξεφεύγοντας έτσι από την κλασσική αφήγηση.
2. Για την διαφορετικότητα που υπάρχει μεταξύ των χαρακτήρων και για το πώς αυτοί καταλήγουν να είναι μια παρέα.
3. Για την σχέση μεταξύ Abed και Troy.
4. Βασικά o Abed είναι ένας λόγος από μόνος του για να δεις την σειρά.
5. Γιατί παρουσιάζονται τα πάντα τόσο ρεαλιστικά, αν και στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου.
6. Για τις ανακοινώσεις και τις μεταμφιέσεις του Πρύτανη σε κάθε επεισόδιο.
7. Για τα επεισόδια paintball!
8. Γιατί επίσης έχει μικρά επεισόδια, ό,τι πρέπει για να τα βάζεις πριν κοιμηθείς.

Δήμητρα Τσώλη o-COMMUNITY-SEASON-5-facebook

Σελίδες: 1 2 3 4 5 6

Σχόλια

1 2 3 4 5 6