Γιατί κανείς να δει… Gilmore Girls!

Εφηβεία. Μια ζωή γεμάτη χαρές και λύπες ξετυλίγεται μπροστά σου. Δεν ξέρεις τι να κάνεις με τόση αγάπη, τόσο έρωτα, τόση γνώση, τόσο χάος. Προσπαθείς να ισορροπείς πάνω στην πιο λεπτή κλωστή και, συνήθως, οι άνθρωποι που σε μεγάλωσαν θα είναι πάντα εκεί για ‘σένα ,να σε κρατούν, μην πέσεις.

Το Gilmore Girls είναι μία σειρά που μπορεί να “ηρεμήσει” τα άσχημα που νιώθεις καθημερινά στον αγώνα της εφηβείας. Πρωταγωνιστούν δυο γυναίκες,μαμά και κόρη, που μεγαλώνουν και ωριμάζουν μαζί.

Για βιβλιοφάγους, μουσικολάτρες και ταινιοθρησκευούμενους είναι ό,τι καλύτερο, αφού οι αναφορές είναι αναρίθμητες καθ’όλη τη διάρκεια της σειράς.

Φτιάχνει το κέφι, προσφέρει γνώση και ζωντανεύει έρωτες καθώς και την οικογενειακή θαλπωρή και αγάπη που ποτέ δεν στερεύει.

Γιωργία Κουτεντάκη

Μία αρκετά υποτιμημένη σειρά, καθώς η υπόθεση, η ερμηνεία, όλη η ατμόσφαιρα και το πηγαίο χιούμορ παραμένουν εξαιρετικά σε όλες τις 7 σεζόν-ς.

Τρεις γυναίκες διαφορετικών γενεών, κόρη-μάνα-και-γιαγιά, υπερβολικά έξυπνες και ετοιμόλογες, διαχειρίζονται τη ζωή η καθεμία με τον τρόπο της.

Το μότο της σειράς είναι “Η ζωή είναι μικρή, μίλα γρήγορα”, οι διάλογοι είναι ταχύτατοι, πανέξυπνοι, ενώ οι αναφορές στην ποπ κουλτούρα αμέτρητες. Μία πολύ ρεαλιστική σειρά από πλευράς χαρακτήρων, με χιούμορ που δίνεται σε σωστές δόσεις και με σωστό τρόπο. Η καλύτερη σειρά που έχω δει, κυρίως γιατί είναι αστεία και ρομαντική με έναν αντιαμερικανικό τρόπο.

Δεν είναι τυχαίο που μόλις άρχισε να ξαναπροβάλλεται στο Netflix, ούτε που είναι μέσα στις καλύτερες 100 σειρές.

Γιάννης Βανδής gilmore_girls_wallpaper_1280x1024_1

Γιατί κανείς να δει… Fringe!

Μία από τις σειρές που μου τράβηξε το ενδιαφέρον και που σταδιακά λάτρεψα ήταν ξεκάθαρα το Fringe. Παρόλο που ανήκει στη σφαίρα της Επιστημονικής Φαντασίας ο ρόλος του Dr. Bishop με μοναδικό τρόπο κατάφερνε πάντα να επεξηγεί με τον απλούστερο δυνατό τρόπο το κάθε τι που γινόταν. Ένα εξαιρετικό casting πλαισιώνει το απίστευτο concept και το τελικό αποτέλεσμα σε βάζει σε μία διαρκή υπαρξιακή σκέψη. fringe

Γιατί κανείς να δει… 24!

Με διαφορά η αγαπημένη μου σειρά. Από τη μία η καταιγιστική δράση, από την άλλη το σύγχρονο περιβάλλον τρομοκρατίας και ο μοναδικός υπερπράκτορας Jack Bauer, συνθέτουν το τέλειο σενάριο για να πάει καλά η σειρά. Η τεχνοτροπία με την οποία είναι γυρισμένο, η σκηνοθετικά έξυπνη αποτύπωσή του στη μικρή οθόνη γρήγορα το έκανε να αγαπηθεί μαζικά. Το concept είναι το εξής: κάθε επεισόδιο αποτυπώνει μία ώρα δράσης και συνολικά κάθε κύκλος αποτελείται από 24 επεισόδια διάρκειας 40′ περίπου το καθένα.

Αντώνης Μαντζαβίνος 24-1

Γιατί κανείς να δει… Outlander!

Έχεις φανταστεί πως θα ήταν αν μεταφερόσουν σε μια εποχή για την οποία μόνο έχεις διαβάσει στα βιβλία; Αυτό συνέβη στην Claire Beauchamp Randall, νοσοκόμα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία ξαφνικά μεταφέρεται στην Σκωτία του 1743. Μια σειρά με προσεγμένο γύρισμα, ερμηνείες των οποίων η χημεία σε κάνει να απορείς, υπέροχη μουσική με παραδοσιακό σκωτσέζικο ήχο. Βασισμένο στην σειρά μυθιστορημάτων της Diana Gabaldon, μια μαγευτική ιστορία που διαδραματίζεται ανάμεσα σε δύο κόσμους, γεμάτη με έρωτα, σκωτσέζους πολεμιστές και ταξίδια στα ονειρικά Scottish Highlands των οποίων η ομορφιά σε προκαλεί να κάνεις την φαντασία πραγματικότητα! Δεν θα ήθελες να δεις πως είναι αν το παρελθόν σου ήταν το μέλλον σου;

Μαρία Μανωλιουδάκη Outlander-First-Look-outlander-2014-tv-series-37433258-1800-1200

Γιατί κανείς να δει… Kami No Shizuku!

Καταλαβαίνεις σε ποιο επίπεδο nerdiness είναι οι Ιάπωνες. Παίρνουν ένα πράγμα, το πιο απλό, το κρασί, και το εξυψώνουν σε τέχνη και επιστήμη και στο τέλος τους παίρνεις στα σοβαρά. Η πλοκή είναι ισορροπημένη και υπάρχουν στιγμές γέλιου, δράματος και ρομαντισμού ενώ έρχεσαι σε επαφή με μια κουλτούρα και γλώσσα που δεν σου είναι αρκετά γνώριμη. Η σειρά είναι κάπως παλιά αλλά σημάδεψε την ασιατική βιομηχανία διασκέδασης.

Υ.Γ.: Ο κύκλος αποτελείται μόνο απο 9 επεισόδια. Binge watching never felt lighter.

Βελισαρία Ντόκα A7431812-136

Γιατί κανείς να δει… Penny Dreadful!

Αν είστε ορκισμένοι φαν των σειρών εποχής και αναζητάτε μία που να συνδυάζει δράση, μυστήριο και αρκετά φανταστικά στοιχεία, τότε το Penny Dreadful είναι μάλλον η ιδανική. Το σκοτεινό, βικτωριανό και συντηρητικό Λονδίνο του 19ου αι. έρχεται αντιμέτωπο με όντα παραμυθικά, παρμένα από Ιρλανδικές και Βρετανικές αφηγήσεις όπως ο Dorian Grey, ο Dracula αλλά κι ο Frankenstein που συνθέτουν ένα μυστηριώδες τοπίο, μέσα στο οποίο ο δυνατότερος επιβιώνει. Για τον κάθε χαρακτήρα, αυτό σημαίνει ένα ταξίδι αναζήτησης και πολύ περισσότερο έναν τρόπο να έρθουν αντιμέτωποι με τους πιο ισχυρούς τους φόβους και διλήμματα. Παράλληλα, οι χαρακτήρες απαρνούνται την πουριτανική φιλοσοφία της Βικτοριανής εποχής και πορεύονται με γνώμονα το ένστικτο για επιβίωση.

Με τη βοήθεια του Ethan (Josh Hartnett), η Vanessa (Eva Green) κι ο Sir Malcolm (Timothy Dalton) ψάχνουν να βρουν τι απέγινε η κόρη του, η οποία εξαφανίστηκε. Κατά τη διάρκεια της αναζήτησής τους όμως θα χρειαστεί να συνωμοτήσουν με δυνάμεις πιο ισχυρές από αυτούς. Η σειρά λειτουργεί σαν ένα παιχνίδι σκάκι: ο προνοητικότερος παίκτης με την καλύτερη κίνηση κερδίζει!

Σκηνοθετημένο με προσοχή στη λεπτομέρεια, τα κοστούμια και το πολυδιάστατο των χαρακτήρων, αυτή η σειρά δικαίως βαθμολογήθηκε με 8,3 στο IMDb και παρακολουθήθηκε από χιλιάδες θεατές ανά τον κόσμο. Ίσως πείσει κι εσάς!

Βιλελμίνη Τούνη o-PENNY-DREADFUL-TRAILER-facebook

Γιατί κανείς να δει… Friends!

Μια σειρά βγαλμένη από την καθημερινή ζωή. Έξι διαφορετικοί χαρακτήρες ξεδιπλώνουν τα ιδιαίτερα εκείνα στοιχεία της προσωπικότητας τους στα πλαίσια της συγκατοίκησης. Μοιράζουν στιγμές γέλιου αλλά και συγκίνησης, προβάλλουν την μοναδική σημασία της φιλίας και του έρωτα στην ζωή ενός ανθρώπου. Αμοιβαίες υποχωρήσεις, συμβουλές, συζητήσεις, σχέσεις, έρωτας και διασκέδαση είναι κάποια από τα στοιχεία της καθημερινότητας τους, τα οποία ωστόσο μεταδίδουν και στους θεατές τους κερδίζοντας επάξια την διαχρονική τους προβολή. Μια καταπληκτική παρέα με καθημερινές δυσκολίες αλλά και ωραίες στιγμές σε προκαλεί να την υποδεχτείς και να ζήσεις μαζί τους απλά πράγματα που μέσα από τις ανθρώπινες σχέσεις αποκτούν μεγάλη αξία!

Μαιρηλίνα Φρέρη

Πολλές ήταν οι φορές που κι εγώ η ίδια αναρωτήθηκα τι είναι αυτό που με κάνει να αγαπώ το Friends και όσες ξένες σειρές κι αν δω να καταλήγω πάλι εκεί. Είναι η ψυχοθεραπεία μου, ένα μικρό δώρο στον εαυτό μου για να νιώσω καλύτερα κάθε φορά που κάτι πάει στραβά. Υπάρχει κάτι μαγικό με αυτή τη σειρά: όσες φορές και να την δεις, δεν την βαριέσαι. Δεν θα κουραστείς ποτέ από τον ψυχαναγκασμό της Monica, την γκρίνια της Rachel, το χιούμορ του Chandler, πάντα θα αγαπάς τον Ross, θα γελάς με τον Joey και θα τραγουδάς μαζί με την Phoebe το “Smelly Cat”. Δεν ξέρω τι κάνει αυτή τη σειρά τόσο μοναδική. Νομίζω πως είναι η επιθυμία του κάθε ανθρώπου να βρει τη δική του οικογένεια πέρα από αυτή που τον γέννησε. Μέσα στα δέκα χρόνια προβολής της, αγαπήσαμε τους ήρωες ξεχωριστά έναν προς έναν, θυμηθήκαμε την δική μας παρέα και ευχηθήκαμε η ζωή μας να ήταν έτσι. Διάβασα κάπου πως τελικά, το μεγαλύτερο ψέμα που μας πούλησαν οι Αμερικανοί ήταν πως στα τριάντα μας χρόνια θα ζούσαμε όπως τα Friends. Ίσως. Παρόλα αυτά, δεν θα σταματήσω να βλέπω το ένα επεισόδιο μετά το άλλο και να εύχομαι κάποια μέρα να ξυπνήσω στο σπίτι της Monica.

Μαρία Τσαουσίδου 010-friends-theredlist

Σελίδες: 1 2 3 4 5 6

Σχόλια

1 2 3 4 5 6