Γράφουν η Τζιν και ο Τονικ.

Κατά καιρούς στην Αθήνα υπάρχουν συγκεκριμένες γειτονιές που αναζωογονούνται και μαζεύεται πολύ κόσμος εκεί.Τον τελευταίο καιρό η νέα μόδα ονομάζεται Πλατεία Καρύτση και “τρίγωνο Θησέως”.Τα μαγαζιά που υπάρχουν λίγα μέτρα πίσω από την Πλατεία Συντάγματος είναι πολλά.Εμείς σε αυτό το άρθρο θα σας προτείνουμε κάποια από αυτά συν ένα που είναι σε μια κοντινή γειτονιά,το Μεταξουργείο.Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι αποφασίσαμε να βγούμε μαζί το Σάββατο και σας ξεναγούμε σε κάποια από αυτά!

Πρώτη στάση : Homy (Θησέως 18) 

homy-680_292269_G19646

Το Homy έχει την ατυχία ή ευτυχία να βρίσκεται δίπλα από το “in” Drunk Sinatra.Λογικά αυτό θα το έχετε ακούσει.Ακόμη πιο σίγουρα αποφασίσατε να κάτσετε μπροστά από το μαγαζί μαζι  με καμιά 100ρια άτομα,χωρίς ν’ακούτε μουσική,χωρίς να μπορείτε ν’ακουμπήσετε κάπου το ποτό σας και μονίμως να σας σπρώχνει κάποιος για να περάσει.Ναι,δεν αντιλέγω το Drunk Sinatra είναι πολύ ωραίο μαγαζί και έχει τύπο. Ωστόσο αυτό το μαγαζί δεν είναι για εμάς τους ξενέρωτους που θέλουμε είτε κάπου να κάτσουμε είτε επειδή είναι Σαββατοκύριακο στην Αθήνα και δε μπορούμε να έχουμε και αυτή την απαίτηση θέλουμε  έστω κάπου ν’ακουμπήσουμε το ποτό μας! Σε αυτό προσφέρεται ξεκάθαρα το Homy.Για κάποιο διεστραμμένο λόγο ο κόσμος ενώ προχωράει στη Θησέως φτάνει μέχρι το Drunk Sinatra ενώ ακριβώς δίπλα είναι η μαγαζάρα,όπου μετά από πολύ ψάξιμο καταλάβαμε ότι ονομάζεται Homy (μέχρι τότε ήταν το μαγαζί δίπλα από το Drunk Sinatra).Ως γνήσιοι hipsters και αντιδραστικοί τύποι  λοιπόν,επειδή η μάζα πάει Drunk Sinatra αποφασίσαμε να πάμε ακριβώς δίπλα.Viva la revolution. Το Homy είναι ιδιαίτερο γιατί :

  • Παίζει πολύ ωραία μουσική (χορευτική reggae όπως λέει η Τζιν)
  • Έχει πολύ ωραία cocktail σε λογικές τιμές.Γενικότερα οι τιμές του είναι αρκετά καλές.
  • Έχει πρωτότυπη διακόσμηση.Βασικά έχει διακόσμηση που σε κάνει να πιστεύεις ότι βρίσκεσαι σε νησί.Μαξιλάρια παντού,αράζεις όπου θες. Προσωπικά μου θυμίζει ένα τζαζόμπαρο που είχα πάει το καλοκαίρι στη Φολέγανδρο (Τζιν).
  • Το προσωπικό είναι πολύ καλό,χαλαρό,εξειδικευμένο στα πρωτότυπα cocktails και πάντα εκεί να σου προτείνει κάποιο εάν η “Βίβλος” (μια τεράστια πλακέτα που ονομάζουν κατάλογο) δε σε καλύψει.

Η ουσία είναι ότι είναι ένα μαγαζί που έχει το πακέτο.Πρωτότυπη διακόσμηση,καλή μουσική και φυσιολογικές τιμές.Αρέσει ακόμη και στους πιο δύσκολους.Το θέμα απλά είναι να μπορέσεις να προσπεράσεις το μπούγιο που βρίσκεται έξω από το Drunk Sinatra.Εάν καταφέρεις να βγεις νικητής από αυτή τη μάχη τότε θα βρεθείς μπροστά στην “όαση” που λέγεται Homy.

Δεύτερη στάση : The Seven Jokers Bar and Cocktail Bar (Βουλής 7) 

aphoto58568Το ζούμε πολύ με τα cocktail bars όπως καταλαβαίνετε αν και δε θυμάμαι να πήραμε πολλές φορές cocktail όταν βγήκαμε.Αυτό το μαγαζί όπως και το Homy μου τα έμαθε ο Τονικ.Απ’ότι κατάλαβα το Seven Jokers είναι γνωστό αφτεράδικο από τα παλιά.Πρωτότυπο μαγαζί και αυτό.Πιθανότατα να σταματήσω να γράφω ότι τα μαγαζιά που προτείνουμε είναι πρωτότυπα πρέπει να το θεωρείτε αυτονόητο μετά από κάποιο σημείο.Μπορεί να είναι μικρό,να έχει πάντα κόσμο αλλά πάντα υπάρχει μια γωνίτσα για να χωρέσεις και εσύ.Η αλήθεια είναι ότι εμείς το προτιμούμε ως αφτεράδικο όποτε αν με ρωτήσετε τι γίνεται πριν τις 2 σε αυτό το μαγαζί πιθανότατα να σας απογοητεύσω καθώς ειλικρινά δε γνωρίζω.

Το προτιμούμε αντί του “Senza” (οδός Λέκκα).Αυτό σίγουρα θα το έχετε ακούσει.Καθημερινές μαζεύει κόσμο μόνο εάν έχει event.Σαββατοκύριακο γίνεται χαμός.Εμείς λίγο που το έχουμε βαρεθεί,λίγο που δεν μας αρέσει τόσο ο κόσμος που πάει.Ωστόσο θα πάρω την πρωτοβουλία,θα πατήσω πόδι σε αυτή τη σχέση και θα το προτείνω ακόμη και αν ο Τονικ το σιχαίνεται.Αυτά που είπαμε προηγουμένως ισχύουν.Μη πάτε μέρα που δεν έχει event,θα είστε εσείς και ο μπαρμαν.Εάν όμως έχει event το οποίο μπορεί να είναι από techno,trap,hip-hop ή οτιδήποτε μπορεί να μαζέψει κόσμο,θα μαζέψει.Έχει καλές τιμές.Η μουσική δεν είναι κάτι σταθερό πότε μπορεί να παίζει καλά πότε όχι.Στην ουσία οι περισσότεροι πάνε για να κάτσουν απ’έξω.Ακούγεται αστείο αλλά συνήθως ο περισσότερος κόσμος αράζει έξω από το Senza.(οι σκληροπυρηνικοί αράζαν και τον χειμώνα)Ειδικά όμως τώρα που καλοκαίριασε  γίνεται χαμός.Μπυρίτσα,συζήτηση και σε τρελά κέφια μια βόλτα μέσα στο μαγαζί για χορό.

Τρίτη στάση : Πλυντήριο,Μεταξουργείο Κολοκυνθούς και Λεοννάτου 5-7 

plyntirio_014

Το Πλυντήριο δεν είναι μαγαζί,είναι ιδέα.Αλλά είναι ιδέα όταν πας σε trash party.Ναι μη το παίζεις σκληρός και κουλτουριάρης,σου αρέσουν τα trash party και τ΄αποζητάς.Όταν λέμε trash εννοούμε 9ο’ς αυτό το κάτι που θέλω και γενικότερα και άλλες ψαγμενιές. Γενικότερα όμως διοργανώνουν διάφορα events που πάντα έχουν ενδιαφέρον για παράδειγμα μπορεί να παίξει house ή και funk..

Τώρα όμως δε γίνεται θα μιλήσουμε πάλι για διακόσμηση.Εάν δε σχολιάσεις τη διακόσμηση σε αυτό το μαγαζί που θα τη σχολιάσεις;

Η φάση είναι ως εξής.Αφήνεις το ποτό σου πιθανότατα δίπλα από κάποιο απορρυπαντικό.Στους τοίχους υπάρχουν κρεμασμένα ρούχα (τα έχουν αφήσει οι πρώτοι θαμώνες του μαγαζιού).Στη μέση τα τραπέζια στηρίζονται σε πλυντήρια τα οποία μπορείς ν’ανοίξεις και να φυλάξεις τα πράγματα σου. Η αλήθεια είναι ότι εμείς το πλυντήριο το προτιμάμε ως αφτεράδικο αλλά δεν είναι και τόσο,θα κρατήσει το πολύ μέχρι τις 6.0.Απλά όσο πιο αργά πας τόσο λιγότερο κόσμο θα έχει,γιατί πιστέψτε μας,γίνεται χαμός!

Ελπίζουμε να περάσατε ωραία μαζί μας και να μας ξαναπροτιμήσετε.Όσοι θέλετε μπορείτε ν’αφήσετε σε σχόλιο εδώ ή στο fanpage μας προτάσεις για μαγαζιά.Προθυμοποιούμαστε να πάμε σε ότι μας προτείνετε! Να τονίσουμε ότι δε παίρνουμε ποσοστά όπως είδατε σας λέμε ξεκάθαρα την άποψη μας χωρίς κανέναν ενδοιασμό (ακριβώς γιατί δε παίρνουμε ποσοστά! απίστευτο;)

Αυτά από μας,σας χαιρετούμε μέχρι το επόμενο βράδυ με Τζιν και Τονικ!

Σχόλια