Γιατί να κλείσεις δωμάτιο σε ξενοδοχείο όταν μπορείς να νοικιάσεις ολόκληρο νησί;

Επιμέλεια: Φωτεινή Καρέτση

Σκέφτεσαι να πραγματοποιήσεις μια σύντομη απόδραση στο εξωτερικό και να ζήσεις κάτι διαφορετικό. Ψάχνεις, λοιπόν, να κλείσεις δωμάτιο σε κάποιο ξενοδοχείο ή έστω σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στον προορισμό σου; Λάθος απάντηση! Τώρα μπορείς να νοικιάσεις ολόκληρο το εξωτικό νησί που επιθυμείς!

Η AirBnb, μέσα από την αποκλειστική συνεργασία της με μερικά ιδιωτικά νησιά, σου δίνει την ευκαιρία να νοικιάσεις κάποιο από αυτά για τις επόμενες διακοπές σου και να αισθανθείς σαν εκατομμυριούχος! Και χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία, αφού οι τιμές ξεκινούν από $63 τη βραδιά.

Ας ταξιδέψουμε, λοιπόν, στα γρήγορα σ’ αυτά τα μαγικά νησιά!

1.Popa Island, Παναμάς

Πέντε φιλικά προς το περιβάλλον bungalows βαμμένα σε έντονο ροζ χρώμα προσκαλούν εσένα και τους φίλους σου να τα επισκεφτείτε! Βρίσκονται σε ένα ιδιωτικό νησί στο αρχιπέλαγος Bocas del Toro και περιβάλλονται από μαγκρόβια (είδος βλάστησης) και από έναν κοραλλιογενή ύφαλο.

Γείτονές σας: δύο μαϊμούδες και η οικοδέσποινα Franchine. Ανάμεσα στις επιλογές διασκέδασης/χαλάρωσης συμπεριλαμβάνονται το άραγμα στην αιώρα που βρίσκεται πάνω από τα νερά της θάλασσας και το νυχτερινό σαφάρι παρέα με έναν κροκόδειλο.

Oι τιμές ξεκινούν από $160 τη βραδιά και η ελάχιστη διάρκεια παραμονής είναι τρεις βραδιές.

2.El Nido, Φιλιππίνες

Αυτό το μικρό νησί είναι τοποθετημένο στη θάλασσα Sulu κοντά στη Palawan και διαθέτει παραλίες καλυμμένες με λευκή άμμο και πολλά δέντρα καρύδας. Επιπλέον, έχει ένα μικρό τροπικό δάσος με μονοπάτια πεζοπορίας, εάν επιθυμείς να ζήσεις κάτι πιο έντονο.

Τη μέρα μπορείς να χαλαρώσεις απολαμβάνοντας ένα χαλαρωτικό μασάζ στην παραλία ή πηγαίνοντας τουρ στο νησί μέσω βάρκας που πιλοτάρει ειδικό προσωπικό. Το δίχωρο αυτό σπίτι μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα από 10 άτομα για τουλάχιστον 2 βραδιές.

Οι τιμές ξεκινούν από $381 τη βραδιά.

3.Vesterøy, Østfold, Νορβηγία

Άνετο και γραφικό δίκλινο εξωτικό σπίτι τοποθετημένο σε ένα ιδιωτικό νησί στο αρχιπέλαγος του Hvaler, που θεωρείται ότι διαθέτει τις περισσότερες ηλιόλουστες μέρες στη Νορβηγία καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Η πρόσβαση σε αυτό επιτυγχάνεται μέσω βάρκας, με την οποία μπορείς να επισκεφτείς και γειτονικά νησιά εάν το επιθυμείς ή να πας για ψάρεμα για το επόμενό σου γεύμα. Μπορείς, ακόμη, να απολαύσεις το μπάνιο σου στη βραχώδη ακτή ή να καθίσεις δίπλα στη φωτιά που έχεις ανάψει στην ακτή καθώς χαζεύεις το ηλιοβασίλεμα.

Εάν είσαι εθισμένος με το σύγχρονο τεχνολογικό τρόπο ζωής, καλύτερα να μην το επισκεφτείς γιατί δεν διαθέτει σύνδεση στο Διαδίκτυο ούτε τρεχούμενο νερό. Ωστόσο, θα μαγευτείς από τη γοητεία των Σκανδιναβικών τοπίων.

Τιμές: από $120 τη βραδιά.

4.Port Vila, επαρχία Shefa, Vanuatu

Ένα νησί 89 στρεμμάτων στο Νότιο Ειρηνικό αποκλειστικά για θαλάσσια σπορ: καταδύσεις, κολύμπι για αναζήτηση θαλάσσιων χελωνών στους κοντινούς υφάλους, paddleboard ή καγιάκ είναι μερικές από τις διαθέσιμες επιλογές.

Μετά από όλες αυτές τις δραστηριότητες, είναι η ώρα να επιδοθείς σε ένα χορταστικό γεύμα με αγνά υλικά που ετοιμάζει το προσωπικό του νησιού. Το “καταφύγιο” αυτό διαθέτει έξι δωμάτια και μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 12 άτομα.

Τιμές από $1500 τη βραδιά και ελάχιστη παραμονή 2 ημέρες.

5.Ilha Grande, Βραζιλία

Δύο νησιά σε ένα που συνδέονται με μία γέφυρα κατασκευασμένη από μπαμπού. Το βασικό σπίτι διαθέτει 4 υπνοδωμάτια και φέρει άρωμα … Ιταλίας, ενώ το σπίτι στο μικρότερο νησί διαθέτει άλλα δύο υπνοδωμάτια.

Το καταπράσινο νησί βρίσκεται στην ακτή του Angra dos Reis, 15 λεπτά απόσταση από το λιμάνι Portogalo με μία βάρκα (το λιμάνι απέχει περίπου 2 ώρες από το Ρίο Ντε Τζανέιρο). Πραγματοποίησε μια εκδρομή στην φάρμα, άρπαξε ένα κανό και κάνε βόλτες στα τιρκουάζ νερά του νησιού ή απλά άραξε και απόλαυσε caipirinhas, ειδικά φτιαγμένα από το προσωπικό.

Οι τιμές κυμαίνονται στα $971 τη βραδιά και η ελάχιστη διάρκεια παραμονής είναι μία εβδομάδα.

6.Bird Island, Μπελίζ

Ένα σπίτι-νησί σχεδόν απομονωμένο αλλά γεμάτο με όλες τις ανέσεις. Βρίσκεται μέσα σε έναν κοραλλιογενή ύφαλο που περιβάλλεται από προστατευόμενα νερά και αποτελεί την τέλεια απόδραση για όσους επιθυμούν να κάνουν καταδύσεις με τις ώρες.Μπορεί να μοιάζει απομονωμένο, αλλά αυτό το σπίτι προσφέρει όλες τις ανέσεις του δυτικού κόσμου, μεταξύ των οποίων ασύρματο ίντερνετ και τηλεόραση.

Οι τιμές κυμαίνονται στα $295 τη βραδιά για τουλάχιστον 2 βράδια παραμονής.

7.Cavinti, Φιλιππίνες

Στη λίμνη Lumot στη σκιά της Sierra Madres, βρίσκεται αυτό το απομονωμένο νησί. Χωρίς πολλές ανέσεις, είναι η αλήθεια, αλλά σου παρέχει γαλήνη, ηρεμία και μπόλικο καθαρό αέρα. Δεν υπάρχει καθόλου σύνδεση στο διαδίκτυο ούτε και ηλεκτρικό ρεύμα.

Τιμές: από $63 τη βραδιά.

8.Placencia, Μπελίζ

Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν την άγρια φύση καθώς περιπλανώνται σε υψόμετρο πάνω από 500 πόδια. Στο δρόμο τους θα συναντήσουν (πάλι) πλούσια βλάστηση (μαγκροβία) και ένα εστιατόριο-bar που είναι ανοιχτό στο κοινό.

Το μαγαζί αυτό προσφέρει την ευκαιρία για κοινωνικές γνωριμίες με τους διερχόμενες επισκέπτες, αλλά μόνο εσύ θα είσαι “μόνιμος κάτοικος” μαζί με την παρέα σου. Το νησί ανήκει στο South Water Caye Marine Reserve, που είναι Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Οι τιμές κυμαίνονται στα $225 τη βραδιά για τουλάχιστον 2 διανυκτερεύσεις.

Εσύ τι περιμένεις;;

Σχόλια