Μερικές έξυπνες προτάσεις για να μετατρέψετε το σπίτι σας στον απόλυτο προσωπικό χώρο χαλάρωσης και ευεξίας γεμάτο ευτυχία.

Το σπίτι μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας και ειδικά στο πώς νιώθουμε καθημερινά. Το καθιστικό και η κουζίνα θεωρούνται κεντρικοί χώροι, μιας και είναι δωμάτια συγκέντρωσης με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και αφιερώνουμε αρκετό προσωπικό χρόνο.

Γι’ αυτό, παρακάτω ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για να διακοσμήσουμε όμορφα το χώρο μας, μετατρέποντας το σπίτι μας σε ένα πιο όμορφο μέρος γεμάτο ευχάριστα συναισθήματα και πολλή ευτυχία.

Family time

Πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Harvard απέδειξε ότι πίσω από την ανθρώπινη ευτυχία κρύβονται οι δυνατές διαπροσωπικές σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους μας. Το ίδιο και με το σπίτι μας, αφού αυτό είναι ένας ένας χώρος όπου μπορούν να συγκεντρωθούν οικογένεια και φίλοι και να απολαύσουμε τρυφερές στιγμές.

Για να απολαύσουμε το χρόνο μας μαζί τους αρκεί να έχουμε διαμορφώσει όμορφα τους χώρους μας. Για παράδειγμα, αυτό επιτυγχάνεται τοποθετώντας ένα ευρύχωρο και άνετο τραπέζι γύρω από το οποίο μπορούν να συγκεντρωθούν όλοι οι φίλοι μας. Επίσης, ένα άνετο καθιστικό διακοσμημένο με πολλά μαξιλάρια και ασορτί ριχτάρια μπορούν να δημιουργήσουν ακόμη πιο ζεστή ατμόσφαιρα.

Φοιτητικο σπιτι: οσα πρεπει να προσεξεις

 

Δημιουργήστε ένα χώρο γεμάτο με θετική ενέργεια

Ο πιο σημαντικός χώρος είναι το καθιστικό, το οποίο συνήθως βρίσκεται στο κέντρο του σπιτιού και γύρω από αυτόν περιστρέφεται η οικογενειακή μας ζωή. Σε αυτό το χώρο χαλαρώνουμε, τρώμε, τα παιδιά μας παίζουν, γιατί είναι ένα δωμάτιο που κάνουμε διάφορες δραστηριότητες και σε αυτόν κοινωνικοποιούμαστε.

Δεν χρειάζεται να στολίσουμε το καθιστικό με ακριβούς πίνακες και πανάκριβα vintage αντικείμενα. Αρκούν άνετες καρέκλες τριγύρω, ένα τζάκι για χουχούλιασμα τις κρύες ημέρες του χειμώνα, μικρά φυτά σε διάφορες γωνιές, μια όμορφη ταπετσαρία και μια όμορφη θέα από το παράθυρο. Αυτές είναι οι βασικές λεπτομέρειες για να δημιούργησετε ένα χώρο γεμάτο με θετική ενέργεια. Άλλωστε, η ευτυχία δεν κρύβεται στις πολυτέλειες αλλά σε μικροπράγματα!

Η φύση γύρω μας

Πολλές έρευνες αναφέρουν ότι το να έχουμε φυτά σε κάποια σημεία των εσωτερικών χώρων του σπιτιού μας, μπορεί να βελτιώσει την ψυχολογία μας και τον ύπνο μας, καθώς αφαιρούν από τον αέρα τις τοξίνες. Φυτά όπως ο κισσός, ο φίκος, το φιλόδεντρο μπορούν να διακοσμήσουν με όμορφο τρόπο διάφορα δωμάτια στο χώρο μας.

Αφήστε να μπει το φως στο σπίτι

Χρειάζεται να αφήνουμε να μπαίνει το φυσικό φως στο σπίτι μας, γιατί είναι κάτι που κάνει καλό στην ψυχολογία και εξίσου στον ύπνο μας. Καλό θα ήταν να μετακινήσουμε όσα αντικείμενα είναι κοντά στα παράθυρα, όσο αυτό είναι εφικτό, για να μπαίνει άπλετο φως.

Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν τον λαμπερό ήλιο στον ελλαδικό χώρο ανοίγοντας διάπλατα τις κουρτίνες των δωματίων μας.

Η μόνωση του σπιτιού

Κάτι σημαντικό ειδκά τον χειμώνα, είναι  απώλεια της ζέστης στα παράθυρα. Μία καλή λύση είναι οι κουρτίνες πάνελ ή τα στόρια, εάν ταιριάζουν στον χώρο σας. Εάν το σπίτι σας είναι ζεστό, τότε μπορείτε κι εσείς να νιώθετε χαλαροί και ξεκούραστοι μέσα σε αυτό.

Δημιουργήστε στους χώρους σας μοναδική ατμόσφαιρα

Κάντε κάθε χώρο σας καλαίσθητο φροντίζοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια. Ένα αστραφτερό και μοσχομυρωδάτο μπάνιο, ένα καθιστικό με μαλακά υφάσματα σε ζωηρά χρώματα, ένα μπουκέτο με ωραία λουλούδια στην τραπεζαρία είναι μικρά πράγματα που αμέσως μπορούν να σας φτιάξουν τη διάθεση και να κάνουν cozy τους χώρους σας.

Το ξύλο είναι καλό

Οι ξύλινες επιφάνειες κάνουν αυτόματα το σπίτι πιο ζεστό, δημιουργούν στους χώρους μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα και μπορούν να μας δημιουργήσουν ευεξία. Από το πάτωμα μέχρι τα έπιπλα, το ξύλο  δίνει σε οποιοδήποτε στυλ διακόσμησης μια κομψότητα.

Αφαιρέστε τεχνητά φώτα σε έντονα χρώματα από το σπίτι

Blue light φωτισμός ή άλλα έντονα χρώματα καλό θα ήταν να αποφεύγονται, γιατί κουράζουν αρκετά τα μάτια. Άσε που στο τέλος καταλήγουν βαρετά και κιτς. Αντικαταστήστε αυτά με LED φωτιστικά, που είναι τόσο διακριτικά και όμορφα όσο και ξεκούραστα για το μάτι.

DIY: Μεταμορφωσε το σπιτι σου σε Hogwarts

 

Σχόλια