Υπό πολλά ρίχτερ βρίσκονται μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες στην μεταναστευτική πολιτική που θέλει να εφαρμόσει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Πανικός στα Αμερικανικά αεροδρόμια, τις πύλες εισόδου των ΗΠΑ, αντιδράσεις, ξεσπάσματα, σύγχυση και ερωτηματικά για το διάταγμα του Τραμπ που αφορά πρόσφυγες και μετανάστες. Υπό πολλά ρίχτερ βρίσκονται και οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες στην μεταναστευτική πολιτική που θέλει να εφαρμόσει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Έντονες ανησυχίες για ανθρώπους που προσφέρουν, παράγουν έργο και πρωτοπορούν σε μεγάλες επιχειρήσεις παγκόσμιας εμβέλειας. Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας Box υποστήριξε την πεποίθηση πως: «Υπάρχει ακόμα μια τεράστια έλλειψη ταλέντου, το οποίο είναι απαραίτητο για τις εταιρείες μας. Θα πρέπει να κάνουμε ό,τι πρέπει προκειμένου η Αμερική να είναι όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Κάθε πολιτική που βλάπτει τη μετανάστευση ατόμων υψηλής ειδίκευσης είναι καταστροφική».

Στον ίδιο άξονα έχουν ταχθεί μέλη και εκπρόσωποι από Google, Netflix, Twitter, Apple, Mozilla, Airbnb, Lyft, Uber, Microsoft και Σίλικον Βάλει όπου μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζουν έντονους φόβους για την ”άστοχη” τοποθέτηση του προέδρου. Στάση, που πάει κόντρα όχι μόνο στην ιστορία της ίδιας της χώρας αλλά και στις αρχές της.

Ας δούμε όμως, πόσα πολλά έχουν προσφέρει και τι έχουν δημιουργήσει μετανάστες στις Η.Π.Α. Παραθέτουμε λοιπόν 10 από τις πιο γνωστές φυσιογνωμίες που συνέβαλλαν καταλυτικά στην εξέλιξη και επαναστατική ανάπτυξη της τεχνολογίας

1) ΣΕΡΓΚΕΙ ΜΠΡΙΝ, ΣΥΝΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ GOOGLE

Ρώσος-Αμερικανός επιχειρηματίας και συνιδρυτής της μηχανής αναζήτησης Google, μαζί με τον Λάρρυ Πέιτζ. Γεννημένος στη Μόσχα στις 21 Αυγούστου του 1973, έφυγε από τη Σοβιετική Ένωση μαζί με τους γονείς του αναζητώντας μεγαλύτερη ελευθερία και περισσότερες ευκαιρίες…

2) ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ, CEO ΤΗΣ AMAZON

Επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της εταιρείας Amazon.com, της μεγαλύτερης στον κόσμο από την άποψη του κύκλου εργασιών από την πώληση αγαθών και υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου Δεν είναι, όμως, Αμερικανός αφού ο πατέρας του είναι μετανάστης από την Κούβα.

3) ΤΖΕΡΙ ΓΟΥΑΝΓΚ, ΣΥΝΙΔΡΥΤΗΣ YAHOO

Με Bachelor of Science και Master of Science στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς του Stanford University μέσα σε μια τετραετία ο Γουανγκ αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά. Οι γονείς του, όμως, ήταν μετανάστες απ’ την Ταιβάν.

4) ANDREW GROVE, ΙΔΡΥΤΗΣ INTEL

Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Intel Corporation. Ο ίδιος, συνέβαλε στο να μετατρέψει την εταιρεία στον μεγαλύτερο κατασκευαστή τσιπ ημιαγωγών στον κόσμο. Η καταγωγή; Ουγγαρία.

5) GARRETT CAMP, ΣΥΝΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ UBER

Γεννημένος στην Αλμπέρτα του Καναδά έλαβε το πτυχίου του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το πανεπιστήμιο Kαλγκάρι. Έπειτα, μετακόμισε στο Σαν Φρανσίσκο για να εργαστεί στην εταιρεία του, το Stumble Union, την οποία και πούλησε στο eBay για να συνιδρύσει την Uber.

Brain drain: οταν η Ελλαδα διωχνει τους νεους εξω

6) PATRICK COLLISON, ΣΥΝΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ STRIPE

Γεννημένος στην Ιρλανδία σπούδασε στο Castletroy College και το 2010 συνίδρυσε το Stripe, με την συμβουλή των Peter Thiel και Elon Musk.

7) ELON MUSK, ΣΥΝΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ TESLA MOTORS

Μεγιστάνας, μηχανικός, εφευρέτης και επενδυτής. Γεννημένος στη Νότια Αφρική, μετακομίζει στον Καναδά σε ηλικία 17 ετών το 1989.

8) AMR AWADALLAH, ΣΥΝΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ CLOUDERA

Γεννημένος στην Αίγυπτο, λαμβάνει το πτυχίο του στις ΗΠΑ, όπου και τελείωσε το διδακτορικό του στο Στάνφορντ. Ο Awadallah συνίδρυσε την Cloudera, στην οποία και εργάζεται ως Chief Technology Officer.

9) RENAUD VISAGE, ΣΥΝΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ EVENTBRITE

Γάλλος με μεταπτυχιακό στο Cornell και École Centrale de Lyon. Μαζί με τους Kevin και Julia Hartz δημιούργησε το Eventbrite το 2006, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο.

10) APOORVA MEHTA, ΣΥΝΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ INSTACART

Με καταγωγή από Ινδία, μετακομίζει με την οικογένειά του στον Καναδά. Σπούδασε μηχανικός στο πανεπιστήμιο του Waterloo και στη συνέχεια εργάστηκε σε μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, όπως οι Blackberry, Qualcomm και Amazon.

Οργή και από Ζούκερμπεργκ, ιδρυτή του facebook, «Οι ΗΠΑ είναι ένα έθνος μεταναστών και θα πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτό»…

 

Σχόλια