Η εφαρμογή Yumstar είναι η  νέα mobile εφαρμογή που σου επιτρέπει να παραγγέλνεις εύκολα και γρήγορα

Η Yumstar είναι μια καινούρια mobile εφαρμογή που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο παραγγελίας στους χώρους εστίασης, αφού σου δίνει τη δυνατότητα να παραγγείλεις από το κινητό σου, ενώ κάθεσαι στο εστιατόριο, την καφετέρια ή στο μπαράκι.

Η εφαρμογή βασίζεται στην παραγγελία μέσα στο χώρο εστίασης χωρίς να χρειάζεται η διαμεσολάβηση του σερβιτόρου, ο οποίος απλώς παραδίδει τα προϊόντα στο τραπέζι από όπου έγινε η παραγγελία. Το Yumstar έχει υλοποιηθεί εδώ και λίγους μήνες, γι’ αυτό και ”τρέχει” πιλοτικά σε μερικά μαγαζιά, ώστε να εντοπιστούν πάσης φύσεως προβλήματα.

yumstar1

Πώς λειτουργεί;

Η εφαρμογή Yumstar είναι μια ”έξυπνη” εφαρμογή, την οποία κατεβάζεις στο κινητό σου από το Google store, ενώ σε λίγο διάστημα θα είναι διαθέσιμη και για ios. Η λειτουργία της είναι πολύ εύκολη, αφού μπορείς να παραγγείλεις σε οποιαδήποτε εγγεγραμμένη επιχείρηση σκανάροντας το qr code του τραπεζιού ή της ξαπλώστρας σου. Έτσι, έχεις τη δυνατότητα να δεις τον κατάλογο του μαγαζιού, να επιλέξεις τι θέλεις να παραγγείλεις και να στείλεις την παραγγελία σου κατευθείαν στην επιχείρηση.

Βέβαια, η εφαρμογή έχει ακόμα περισσότερες δυνατότητες προσφέροντας social aspects στους χρήστες της. Ο κάθε χρήστης του Yumstar έχει το δικό του προφίλ, το οποίο συνδέει με το προφίλ του στο Facebook, κι έτσι μπορεί να προτείνει στους φίλους του τις προτιμήσεις του, ενώ ο ίδιος μπορεί να ”ακολουθεί” τις επιλογές άλλων χρηστών, ώστε να παίρνει ιδέες για νέες γεύσεις.

Ακόμα, διαθέτει χρονολόγιο, παρόμοιο με εκείνο του Instagram, που παρουσιάζει προτάσεις χρηστών και προσεχώς μαγαζιών. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της εφαρμογής, που αξιολογείται πολύ θετικά, είναι ότι οι φωτογραφίες των προϊόντων θα είναι από τα posts των χρηστών και όχι των επιχειρήσεων, ώστε ο κάθε χρήστης να έχει πρόσβαση σε πιο ”αληθινές” εικόνες.

Η σύλληψη της ιδέας

Το Frapress.gr συνάντησε τον εμπνευστή του Yumstar, Γιώργο Παπαχρήστου, ο οποίος μας μίλησε για την ιδέα της δημιουργίας της εφαρμογής. Ο εκσυγχρονισμός της καθημερινότητάς μας ήταν το κίνητρο του Γιώργου για τη δημιουργία ηλεκτρονικών καταλόγων που θα αντικαταστήσουν τους παραδοσιακούς ”χάρτινους”.

Η γρήγορη εξυπηρέτηση των πελατών στα μαγαζιά ειδικά σε ώρα αιχμής, είναι ο σκοπός του Yumstar, καθώς διευκολύνει τόσο τους πελάτες που επιθυμούν να πληροφορηθούν για τα προϊόντα του μαγαζιού, όσο και τους σερβιτόρους του καταστήματος.

Όμως, όπως παραδέχθηκε ο Γιώργος, η σύλληψη της ιδέας αποδείχθηκε στη συνέχεια το ευκολότερο κομμάτι, αφού η υλοποίηση της εφαρμογής απαιτούσε τη συνεργασία με προγραμματιστές – γνώστες Android- γεγονός που φάνηκε δύσκολη υπόθεση.

Σε αυτό το σημείο προκύπτει ένα καίριο ερώτημα που αφορά το κατά πόσο το ελληνικό περιβάλλον προσφέρει ”γόνιμο έδαφος” για την ανάπτυξη των startuppers. Η αύξηση διαγωνισμών και επιδοτήσεων για startup επιχειρήσεις, καθώς και η στήριξη από δημόσιους φορείς, όπως ο ΟΑΕΔ, δείχνουν πως το κλίμα για τους startuppers βελτιώνεται στην Ελλάδα.

Παρόλα αυτά η έλλειψη επενδύσεων στη χώρα μας καθυστερεί την εξέλιξη σε σχέση με τις startups του εξωτερικού. Όπως μας είπε ο Γιώργος Παπαχρήστου δεν είναι λίγα τα παραδείγματα των startups που ”μετακόμισαν” σε χώρες με καλύτερη υποδομή και στήριξη για τέτοιες επιχειρήσεις. Ακόμα, θα έπρεπε να υπάρχει ελαστικότερη φορολογία κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας κάθε μικρής επιχείρησης, ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί και να παγιωθεί στην αγορά.splash screen-03

Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, η εφαρμογή Yumstar έχει προοπτικές εξέλιξης, αφού έχει ακόμα αρκετά να δώσει στους χρήστες της. Ο αρχικός σκοπός ήταν η δημιουργία μιας απλής και εύχρηστης εφαρμογής που θα είναι πρακτική στους χρήστες που τώρα μαθαίνουν να τη χρησιμοποιούν. Βέβαια, οι δυνατότητες αυτής της καινούριας εφαρμογής θα επεκταθούν μελλοντικά, προσεγγίζοντας το χώρο της εστίασης με ένα τελείως εναλλακτικό τρόπο.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ:

Το site του Yumstar: Yumstar.gr

fb page: https://www.facebook.com/yumstarapp/

 

Σχόλια