Αν ο στόχος σου είναι να δημιουργήσεις μία δική σου επιχείρηση, τότε χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από απλώς θέληση και ταλέντο.

Ένα παλιό ρητό λέει είμαστε ότι τρώμε, όμως αν το καλοσκεφτείς, στην πραγματικότητα είμαστε ότι διαβάζουμε. H πνευματική τροφή είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου αλλά και για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων μας. Γι’ αυτό και αν θέλεις να ασχοληθείς με το επιχειρείν πρέπει να διαβάσεις επιχειρηματικά βιβλία.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι οι πιο επιτυχημένοι enterpreneurs διαβάζουν πάρα πολλά βιβλία και προσπαθούν να εξελίσσονται συνεχώς.

Εντάξει, δεν χρειάζεται να κάνεις  υπερβολές , αν όμως θέλεις να φτάσεις ψηλά  δες μερικά επιχειρηματικά βιβλία πoυ θα ήταν καλό να διαβάσεις φέτος, ειδικά αν σκοπεύεις να δημιουργήσεις δική σου επιχείρηση.

Δες παρακάτω τα 3 καλύτερα επιχειρηματικά βιβλία!

1. H τέχνη του να ακούς, του Chinghua Tang

Ένας ανεκτίμητος οδηγός ηγεσίας και διοίκησης! Η τέχνη του να ακούς είναι ένα πολύτιμο βιβλίο, που δεν αποκαλύπτει μόνο τις ενοράσεις, που έχουν κρατήσει ζωντανή την κληρονομιά του Taizong, αλλά δείχνει επίσης και ότι η σοφία αυτή παραμένει επίκαιρη στον σύγχρονο κόσμο.

Ένα σπουδαίο άτομο προσελκύει σπουδαίους ανθρώπους και ξέρει πώς να τους κρατήσει ενωμένους.

2. Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Μοντέλων

Η επιχειρηματική καινοτομία έχει να κάνει με τη δημιουργία αξίας, για τις επιχειρήσεις που την ασκούν, για τους νέους StartUpers αλλά και για την κοινωνία. Τα ερωτήματα πολλά κατά την δημιουργία ενός επιχειρηματικού σχεδίου όπως: «πώς μπορούμε να μετατρέψουμε επαναστατικές ιδέες σε επιχειρηματικά μοντέλα που αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού, που προκαλούν το κατεστημένο ή ακόμα και το αλλάζουν εκ βάθρων εάν τα καταφέρουμε να τα επιβάλλουμε».

Η πρωτοτυποποίηση είναι το σημαντικότερο μέρους του βιβλίου και των παρεχόμενων εργαλείων.

3. Economics in one Lesson

Αν θες να μάθεις πως το χρήμα κινείται στην οικονομία, αλλά δεν θέλεις να παρακολουθήσεις μαθήματα το Economics in One Lesson θα σε βοηθήσει σημαντικά. Λίγο πιο παλιό – όμως εξαιρετικό και χρήσιμο. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν πως επειδή ξέρουν πως λειτουργούν οι επιχειρήσεις ξέρουν και από χρήματα. Όμως, το επιχειρείν και τα οικονομικά είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Αυτό το βιβλίο είναι απλό, κατανοητό και θα σε διδάξει όσα πρέπει να ξέρεις.

Καλή ανάγνωση αγαπητέ αναγνώστη!

Σχόλια