Ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο του οποίου η δράση είναι αβέβαιη, αμφιβάλλει και ψηλαφίζει, κάνει σχέδια με την ελπίδα της επιτυχίας και τον φόβο της αποτυχίας.

Η αποτυχία βρίσκεται στο κέντρο της ζωής μας, των φόβων μας και των αποτυχιών μας. Παρόλα αυτά, παραδόξως, ελάχιστο ενδιαφέρον έδειξαν οι φιλόσοφοι για αυτό το θέμα. Όταν άρχισα να ψάχνω το θέμα της ”αποτυχίας” κατάλαβα ότι δεν υπάρχει καμία σημαντική φιλοσοφική εργασία σχετικά με την έννοια αυτή. Κανένας πλατωνικός διάλογος σχετικά με την σοφία τη αποτυχίας.

Κανένας πλατωνικός διάλογος σχετικά με την σοφία τη αποτυχίας.

Στις μέρες μας η αποτυχία στιγματίζει τον άνθρωπο και συχνά εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Από την οικογένεια και το σχολείο μέχρι και τους χώρους εργασίας, η κοινωνία μας σπρώχνει προς μία άσπιλη τελειότητα η οποία υποτίθεται μας καταξιώνει ως άτομα.

Η ομορφιά της αποτυχίας

Ανατρέχοντας στην πορεία μεγάλων προσωπικοτήτων εύκολα διαπιστώνουμε ότι η επιτυχία δεν έρχεται με την πρώτη προσπάθεια, όλοι βίωσαν μεγάλες δοκιμασίες και απογοητεύσεις προτού κατακτήσουν την κορυφή.

”Η δυσκολία προσελκύει ανθρώπους με χαρακτήρα επειδή αγκαλιάζοντας την πραγματώνονται οι ίδιοι” ΣΑΡΛ ΝΤΕ ΓΚΟΛ

Κάθε αστοχία μικρή ή μεγάλη σου δίνει μια καθαρή ματιά για το πως θα πετύχεις τους στόχους σου, χωρίς να φοβάσαι την αποτυχία και τα όνειρα σου.

Προτού λοιπόν, ξεκινήσεις το επόμενο μεγάλο σχέδιο, πάρε μερικές ανάσες και διάβασε αυτό το βιβλίο, που θα σου δείξει πως να αξιοποιήσεις τις αποτυχίες προς όφελος σου! Αυτό ακριβώς θα είναι το πρώτο σου βήμα προς την αποτυχία!

Το μόνο πραγματικό λάθος είναι αυτό από το οποίο δεν μάθαμε.

Το βιβλίο ” Η ομορφιά της Αποτυχίας ” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα (www.dioptra.gr)


Επίσης μην ξεχάσεις να διαβάσεις τον ανεκτίμητο οδηγό ηγεσίας και διοίκησης »Η τέχνη του να ακούς»


Επιτυχία χωρίς πειθώ δεν νοείται, για αυτό φρόντισε να διαβάσεις την τέχνη της πειθούς, ο απόλυτος διαχρονικός οδηγός!

Σχόλια