Ένας διαχρονικός οδηγός βασισμένος στη σοφία του σπουδαιότερου ρήτορα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας!

Η τέχνη της προφορικής πειθούς, δηλαδή η ρητορική δεν είναι κάτι καινούργιο αλλά επινοήθηκε στις δυτικές δημοκρατίες των Συρακουσών και των Αθηνών κατά την διάρκεια του πέμπτου αιώνα π.Χ. Οι πολίτες των δημοκρατικών κοινωνιών απαιτούνταν να μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους στην Εκκλησία του Δήμου, να παραστούν αυτοπροσώπως στα δικαστήρια και να συμμετάσχουν στα δημόσια αξιώματα. Ως αποτέλεσμα να δύναται να ενεργούν επιτυχώς στην κοινωνία, καταβλήθηκαν προσπάθειες να περιγραφούν τα αποτελεσματικά μέσα προφορικής πειθούς και έτσι αναπτύχθηκε ένα θεωρητικό σύστημα, το οποίο προσέδωσε στους πολίτες την ικανότητα να σχεδιάσουν και να απαγγείλουν δημοσίως έναν επιτυχημένο λόγο με άλλα λόγια, να κερδίσουν μία διένεξη.

Μέσα από το βιβλίο η τέχνη της πειθούς ο αναγνώστης μπορεί να μάθει τις καταβολές της ευφράδειας και της πειστικής ομιλίας. Παράλληλα θα έρθει σε επαφή με την ικανότητα μίμησης καλών υποδειγμάτων ομιλίας καθώς θα γνωρίσει και το Κικερώνειο ”σκονάκι” αποτελεσματικές ομιλίες.

Τα μέρη της ρητορικής ή τα έργα του Ρήτορα.

Μέσα από την ανάγνωση του βιβλίου αυτού ο αναγνώστης θα κατανοήσει την δύναμη που κατέχει ένας επιδέξιος ομιλητής, ο οποίος ξέρει πως να πείσει μέσω του περίτεχνου λόγου και της επίκλησης, στα ανθρώπινα συναισθήματα.

Αποτελεί ένα πανίσχυρο εφόδιο για την καθημερινότητα.

Το βιβλίο Η Τέχνη της Πειθούς, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα (www.dioptra.gr)

Επίσης μην ξεχάσεις να διαβάσεις τον ανεκτίμητο οδηγό ηγεσίας και διοίκησης ”Η τέχνη του να ακούς”

Σχόλια