Επετειακή συναυλία συμφωνικής ορχήστρας ωδείου Πειραιώς του Πειραϊκού Συνδέσμου για τον εορτασμό των 125 χρόνων του!

Ο Πειραϊκός Σύνδεσμος κλείνει φέτος 125 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στο πνευματικό, καλλιτεχνικό και αθλητικό γίγνεσθαι της πόλης του Πειραιά.

Το γεγονός αυτό θα τιμηθεί με σειρά εορταστικών εκδηλώσεων, εκ των οποίων κορυφαία θα είναι η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Ωδείου Πειραιώς Πειραϊκού Συνδέσμου.

Επετειακή συναυλία συμφωνικής ορχήστρας ωδείου Πειραιώς του Πειραϊκού Συνδέσμου για τον εορτασμό των 125 χρόνων του!

Η επετειακή αυτή συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, ώρα 19:30 στην αίθουσα Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη, Καραΐσκου 104, Πειραιάς.

Την ίδια ημερομηνία, 22 Οκτωβρίου, το 1894, τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου, συνήλθαν στην πρώτη τους Γενική Συνέλευση, στην αίθουσα του τότε σχολαρχείου του Πειραιά και έδωσαν νομική υπόσταση στον Πειραϊκό Σύνδεσμο.

Η υπεραιωνόβια δράση του σημαντικότερου πνευματικού ιδρύματος του Πειραιά, θα τιμηθεί κατά τη γενέθλια αυτή ημέρα, με ένα μουσικό πρόγραμμα ανάλογης λάμψης και δυναμικής. Έργα των W.A. Mozart, A. Vivaldi, G. Verdi, Ν. Σκαλκώτα, G. Donizetti, J. Offenbach, θα ερμηνεύσουν: ο καταξιωμένος στην Ελλάδα και το εξωτερικό τενόρος Αντώνης Κορωναίος, η βραβευμένη με την υποτροφία «Μαρία Κάλλας» σοπράνο Βάσια Αλάτη και η εξάρχουσα της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, με διεθνείς διακρίσεις, βιολονίστα Έφη Χριστοδούλου. Τη Συμφωνική Ορχήστρα θα διευθύνει η αρχιμουσικός Κάτια Μολφέση.

Η μαέστρος Κάτια Μολφέση, τακτική συνεργάτης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, είναι το 1ο δίπλωμα διεύθυνσης ορχήστρας από την τάξη του αρχιμουσικού Λουκά Καρυτινού στο Ωδείο Αθηνών. Η Κάτια Μολφέση με πλούσια καλλιτεχνική δράση σε μουσικές σκηνές τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης, προέρχεται από τους κόλπους του Ωδείου Πειραιώς του Πειραϊκού Συνδέσμου, αποδεικνύοντας τόσο το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχονται σε αυτό, όσο και την έμπνευση οραμάτων στους σπουδαστές του.

Σχόλια