Καλά τα θρίλερ, καλές και οι περιπέτειες και μιας είναι και των ημερών, και οι οικογενειακές, όμως υπάρχουν και οι ταινίες που εκτός από την διασκέδαση, σου προσφέρουν ένα κουβά χρήσιμες πληροφορίες για την καριέρα σου. Ταινίες για νέους επιχειρηματίες λοιπόν!

Το νέο έτος λοιπόν, θα φέρει μαζί του εξαιρετικά ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους και συναρπαστικές ”business-focussed” ιστορίες, που θα ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους φίλους μας που ασχολούνται με την  επιχειρηματικότητα. Μη νιώσεις άσχημα αν οι φίλοι σου σε πάρουν στο ψιλό! Εσύ απλά ενδιαφέρεσαι για την καριέρα σου και θέλεις να κάτσεις να δεις μερικές ταινίες για νέους επιχειρηματίες! Εμπρός για την καριέρα!

Πάμε λοιπόν, με λίγα λόγια, να δούμε 7 από αυτές!

1. Fighting with my family
ταινίες για νέους επιχειρηματίες

Βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία, αυτή η κωμωδία με πρωταγωνιστή τον Dwayne Johnson ή αλλιώς γνωστό σε όλους μας “The Rock” ακολουθεί μια οικογένεια επαγγελματιών παλαιστών που παίζουν σε μικρούς χώρους σε ολόκληρη τη χώρα. Η ένταση της πλοκής κορυφώνεται, όταν τα αδέλφια αποφασίζουν να ακολουθήσουν το όνειρό τους και να πάρουν μέρος στην ακρόαση για την ”World Wrestling Entertainment”. Η ταινία θα μπει στα κινηματογραφικά θέατρα στις 14 Φεβρουαρίου 2019.

2. Ford v. Ferrari

ταινίες για νέους επιχειρηματίες

Στη δεκαετία του 1960, ο τότε πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας Henry Ford II, προσπαθεί να αγοράσει την πολυτελή κατασκευαστική εταιρεία σπορ αυτοκινήτων, κοινώς την Ferrari. Αλλά η συμφωνία ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή. Οι πρωταγωνιστές, Matt Damon και Christian Bale παρουσιάζουν πώς η απογοήτευση του Henry Ford II μετατρέπεται σε εκδίκηση και τον ωθεί να δημιουργήσει ένα νέο αυτοκίνητο που θα μπορούσε να νικήσει το μοντέλο της Ferrari στο ”Le Mans”, τον παλαιότερο ενεργό αγώνα αντοχής σπορ αυτοκινήτων στον κόσμο. Η ταινία έρχεται στις 28 Ιουνίου 2019.

Ροκάροντας στη μεγάλη οθόνη: Tαινίες που μας μετέφεραν στον κόσμο της rock (Part 1)

3. The boy who harnessed the wind

ταινίες για νέους επιχειρηματίες

Ο William Kamkwamba ήταν 13 ετών όταν αναγκάστηκε να σταματήσει το σχολείο όπου πήγαινε στο Μαλάουι. Δεν εγκατέλειψε όμως την εκπαίδευσή του. Ο Kamkwamba επισκέπτεται συχνά την βιβλιοθήκη του σχολείου του και μαθαίνει πώς να οικοδομήσει μια ανεμογεννήτρια που θα μπορούσε να σώσει το χωριό του από την πείνα. Η ταινία είναι βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία, και έχει πρωταγωνιστή τον Chiwetel Ejiofor.  Θα προβληθεί με το νέο έτος από την Netflix.

Ταινίες για νέους επιχειρηματίες!

4. American Factory

ταινίες για νέους επιχειρηματίες

Αυτό το ντοκιμαντέρ εξιστορεί την περίπτωση του Κινέζου δισεκατομμυριούχου Cho Tak Wong, ο οποίος άνοιξε ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της General Motors στο Moraine, Ohio το 2016. Μετά την πρόσληψη 2.000 υπαλλήλων, ο Cho προσπάθησε να διαχειριστεί το εργατικό δυναμικό του με έναν τρόπο που συγκρουόταν με τα κινεζικά πρότυπα εργασίας. Η ταινία θα κάνει την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance τον Ιανουάριο.

6 ψαγμένες ταινίες που δεν γίνεται να μην έχεις δει!

5. The Great Hackταινίες για νέους επιχειρηματίες

Ακόμα ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ που μιλάει για την ιστορία της παραβίασης των δεδομένων που οδήγησε στο σκάνδαλο Cambridge Analytica του Facebook, τα αποτελέσματα της οποίας εξακολουθούν να εκτυλίσσονται. Εστιάζοντας στις προσωπικές εμπειρίες των εμπλεκομένων και από τις δύο πλευρές και εξετάζοντας τον τρόπο με τον οποίο τα δεδομένα χρησιμοποιούνται σε πολιτικούς πολέμους, δημιουργώντας βαθύτερες πολιτισμικές διαμάχες, η παραγωγή μιλά για μια σύγχρονη κοινωνική και πολιτική μάστιγα. Το Great Hack επίσης θα προσβληθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance τον Ιανουάριο.

6. The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley

ταινίες για νέους επιχειρηματίες

Η ιδρυτής της ”Theranos”, Elizabeth Holmes, έκανε συγκρίσεις με τον Steve Jobs, αφού ισχυρίστηκε ότι η συσκευή της, Edison, θα μπορούσε να εκτελέσει δεκάδες αιματολογικές εξετάσεις με ένα μόνο τσίμπημα. Στο τέλος, ήταν όλα ένα ψέμα. Αυτό το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει την ιστορία της αναφερόμενης ως εγκληματία και αυτών των αιματολογικών δοκιμών, μέσω συνεντεύξεων με εμπιστευτικές πληροφορίες και βίντεο που δεν έχουν δημοσιευτεί. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance θα φιλοξενήσει και αυτή την παραγωγή, τον Ιανουάριο.

7. Ramen Shop

ταινίες για νέους επιχειρηματίες

Η ταινία ακολουθεί έναν νέο Ιάπωνα chef που επισκέπτεται τη Σιγκαπούρη για να αποκαλύψει νέες γαστρονομικές τεχνικές. Ο πολλά υποσχόμενος επιχειρηματίας ενσωματώνει στη συνέχεια αυτό που μαθαίνει από τις συνταγές της μητέρας του, στην αναδυόμενη επιχείρησή του. Το Ramen Shop έχει παίξει σε πολλά φεστιβάλ ταινιών σε όλο τον κόσμο και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ το 2019.

6 οικολογικές ταινίες και ντοκιμαντέρ που πρέπει οπωσδήποτε να δεις!

Σχόλια